Wednesdays Whisky: Old Fashioned with a kick – Wild Turkey 101
Der står bourbon på programmet de næste mange onsdage og det af den simple årsag, at bourbon er lidt for overset idag. Vores bud er, at det bliver det næste store, nogen vil mene, at det allerede er stort, men vi tror på det kan blive endnu større!
For mig personligt startede min fascination med rom, jeg nød det i stor stil og fandt hurtigt ud af, at jeg kunne drikke det relativt nemt fordi det var så sødt. Efter min smag udviklede sig, så fandt jeg hurtig ud af, at det egentlig var for sødt, og jeg blev tabt i nuancerne eller mangel på samme. Så kom turen til cognac, som jeg fandt spændende og vildt udfordrende, men det var som om, at pengene ikke helt kunne dække mit behov til sidst. Herefter var whisky det helt store, og det er det i sandhen også idag, men på det sidste er bourbon sneget sig ind på livet af mig og begynder at forføre mig mere og mere.
For mig er der noget rough og upoleret over bourbon, det er som om, at indbegrebet af the wild west. De kører showet som de selv ønsker der. Du kan få alt fra det arveste møg til de bedste dråber og ja, det kan man også med rom, cognac, whisky osv., jeg er skam helt med – men den kant som jeg ser bourbon har er for mig helt unik.
De næste mange uger har vi allieret os med Mixmeister.dk som har et enormt udvalg, hvilket jeg lettere tilfældigt faldt over i frustration over, at der ikke findes nogle “rigtige” online forhandlere af bourbon. Mixmeister har dog et godt udvalg, som godt tør slå et slag for. Nu må vi hellere lige skære ud i pap for jer, at vi har modtaget 5 flasker borbon, som vi sammen med Mixmeister har udvalgt da vi mener de falde i vores smag.
Kort om Bourbon og Rye
Bourbon og Rye bliver ofte forvekslet og blandet sammen på kryds og tværs. Meget kort sagt og forenklet så er en Bourbon lavet på mindst 51 % majs – ellers må det ikke være en Bourbon. Omvendt er en Rye lavet på mindst 51 % rug – derfra navnet. Hvordan de resterende procenter fordeles er vist rimelig frit. Begge dele skal lagres på amerikansk førstefyldte egetræfade. Videre er det vigtigt, at det skal være førstefyldte, derefter sendes fadene videre til fx Skotland hvor der laves whisky på.
Ingredienser
- 6 cl Wild Turkey 101
- 1 stort dash Angostura bitter
- 1 stort squiz frisk appelsin saft eller skallen af en halv øko appelsin
- 4 tsk rørsukker eller 2 sukkerknalder
- 1 par små cocktail glas medmindre du drikker alene naturligvis og så skal du gange med 2 af ovenstående
- Masser af isterninger
Sådan gør du
- Smid sukker i glassene og tilsæt et stort dash Angostura bitter, der skal være en smule 6-8 dråber. Tilsæt så en lille smule spiritus og rør det godt sammen til en ensartet masse.
- Nu smider du 4 isterninger i og så skal det røres, det tager lang tid - 3-5 minutter før sukkeret er opløst, herefter tilsætter du yderligere 4 isterninger og resten af din valgte spiritus, og så rører du igen inde det er opløst. Hav tålmodighed - hvis ikke sukkeret bliver opløst så går hele ideen med denne cocktail af fløjten.
- Til sidst tilsætter du lidt appelsin saft og gerne lidt revet skal og så er du faktisk klar til at hygge!
Du har sikkert hørt Wild Turkey omtalt før, det er en rough straight bourbon, som ofte bruges i film eller ses gemt væk i en kontorskuffe, som flittigt hives frem hvis dagen har været for hård. Du kan sagtens kyle en ned straight, den har 8 år på egetræsfade og er faktisk rimelig smooth i forhold til de diskrete 50,5 % den rummer. Der er masser af peber og en smule sødme i smagen.
Dens sødme gør det også godt i en Old Fashioned som lige får et ekstra kick! Selv om det er onsdag, så kan du sagtens drikke en straight først og så slutte af med en cocktail – dog skal du nok ikke sætte dig i bilen bagefter.
Du kan finde Wild Turkey 101 her, og skulle du finde på at investere, så koster den omkring 270 kr.
Stik os en kommentar
Comments