Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 30. oktober 2024

Scroll to top

Top

4 kommentarer

Baconhotdoggen – Årets baconret!

Baconhotdoggen – Årets baconret!
Høvding
I anledningen af den internationale bacondag, får I Baconhotdoggen!

Opskriften er udgivet i samarbejde med Tulip Bacon.

5. september er International Bacondag!

Der må aldrig herske tvivl om, at vi altså er glade for en udfordring på Gastromand. Og jeg siger selvfølgelig ikke, at alting strittede på den helt rigtige måde, da vi skulle give vores bud på årets baconret i forbindelse med International Bacondag den 5. september.

Udgangspunktet var en liste af Tulip Bacons facebookbrugeres bedste retter med bacon. En af dem skulle vi så tage og trylle til noget gastromandsk grandiøst. Der var en del lette retter som bønner rullet med bacon, asparges rullet med bacon osv som gav rig mulighed for fortolkning, da det jo var ganske enkle retter, som også bevidner at de fleste grøntsager går under mottoet AEBMB (Red: Alt er bedre med bacon). Jeg scrollede længere ned af listen og så mine øjne låste fast på BACONHOTDOG. Ikke mere beskrivelse end det. Perfekt!

Mentalt sendte jeg en tanke til de andre med at det næsten var nemmere end at stjæle slik fra børn. Hotdoggen formede sig næsten øjeblikkeligt i mit hoved. Jeg rådslog mig med de andre, om det var for meget eller for lidt – Og vi blev enige om, at den sad lige i skabet. Så her kommer Gastromands bud på den allerbedste ret med bacon. BACONHOTDOGGEN.

Jeg ved godt det lyder lidt som at blære sig, at vi tænker. Men tanken bag denne hotdog var at få baconet til at smage bedre. Ikke kun smage bacon. Altså det kan vi også lige, men hvis man kun ville have bacon, kunne vi bare have smidt stegte skiver bacon i brødet og så toppet med sauce heinz. Ikke at det ikke lyder godt, men vi skal længere ind. For målet var nemlig at finde ting, som kunne støtte op om smagen. Brødene blev selvfølgeligt hjemmebagt og i et svagt øjeblik overvejede jeg faktisk at erstatte halvdelen af smørret med baconfedt. Men så lykkedes det mig alligevel at begrænse mig. Men nu har jeg ligesom åbnet for posen, så må I selv bestemme om det er noget I gør.

I forhold til opskrifterne så passer de til cirka 8 hotdogs. Og tre pakker bacon. Der er cirka 7 stykker i alle dem jeg brugte, så det kan være at du lige skal have en ekstra pakke i baghånden for god ordens skyld. Og det er nogle velvoksne hotdogs, så to vil sikkert være nok til de fleste.

Og hvad var der så i vores hotdog udover selvfølgelig en pølse i svøb? Nederst en bacon/løg relish. Dybt karamelliseret og sød, dog lige rundet af med lidt æbleeddike. En bacon mayo, hvor der er suppleret op med lidt baconfedt under frembringelsen og så efterfølgende tilføjet små sprøde bacon stykker, kapers, purløg og soltørrede tomater. Derpå lidt syltede kantareller. Slutteligt brøndkarse og selvfølgelig stegt bacon for knas.

Årets baconret: Baconhotdoggen!

I anledningen af den internationale bacondag, får I Baconhotdoggen!
Ingen vurderinger endnu
Antal: 8 stk

Ingredienser

Pølsehorn

  • 2 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 2 stk æg +1 til pensling
  • 1 spsk sukker
  • 10 g salt
  • 500 g mel (ca)
  • 125 g smør

Bacon / løg relish'ish

  • 100 g bacon (5-6 skiver bacon)
  • 300 g rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 kviste timian
  • 0,5 dl æbleeddike
  • 2,5 spsk brun farin

Syltede kantareller

  • 100 g kantareller
  • 0,5 dl eddike
  • 0,5 dl vand
  • 50 g sukker
  • 1 stk laurbærblad

Kongemayo

  • 1 stk æg
  • 0,5 tsk sennep
  • 1 tsk æbleeddike
  • 1 knivspids salt
  • 1 dl olie
  • 2 spsk baconfedt (kan undlades, hvis du ikke har stegt dit bacon endnu)
  • 1 spsk hakkede kapers
  • 1 spsk finthakkede soltørrede tomater
  • 4 skiver stegt bacon i små stykker
  • 1 spsk finthakket purløg

Herudover

  • 8 stk pølser
  • 8 stk bacon
  • Frisk brøndkarse

Sådan gør du

Brød

  • Opløs gæren i mælken. Tilsæt æggene, sukker og salt.
  • Rør melet i af et par omgange. Ælt til dejen er ensartet.
  • Tilsæt smør og eventuelt baconfedt. Ælt til dejen er blank. Lad den hæve til dobbelt størrelse – Cirka en time – på køkkenbordet. Slå den ned og sæt på køl 3-24 timer.
  • Del dejen i cirka 110-125g stykker. Rul dem ud til pølsebrød. Sæt på en plade. Lad dem efterhæve 30 minutter. Pensel med æg og strø med sesam.
  • Bag 14-15 minutter ved 200 grader varmluft.

Bacon relis'ish.

  • Skær baconet i små tern. Steg det let gyldent uden at være sprødt i en sauterpande.
  • Tilsæt løg, hvidløg og timian. Løgene skal være i tynde strimler. Steg til løgene er faldet sammen. Skru ned for varmen og lad dem stå og småputre i 20 minutter til de er skrumpet ind til meget lidt og har taget farve.
  • Kom eddiken på og kog den væk. Tilsæt derefter sukkeret på. Lad det stå og snurre 15 minutter. Smag til med salt og peber – Eventuelt mere eddike. Fedtet er ikke fjernet fra denne grundet smagen, så den skal helst serveres lun.

Syltede svampe

  • Rens svampene. Del dem eventuelt i mindre stykker.
  • Kom vand, eddike, sukker og laurbær i en gryde. Bring i kog. Kom svampene ved. Kog 5 minutter og sluk for varmen. Lad dem trække minimum 30 minutter.
  • Lav eventuelt rigeligt, da de holder sig nærmest forevigt på køl.

Kongemayo.

  • Kom æg, eddike, sennep og salt i en bæger til en stavblender.
  • Sæt stavblenderen i og kom olien forsigtigt oven i sammen med baconfedtet. Sidstnævnte skal være tempereret og ikke brændende varmt.
  • Blend nu til det har samlet sig til en mayonnaise. Smag til med salt og peber.
  • Rør finthakket bacon, kapers, soltørrede tomater og purløg i. Kom eventuelt i en sprøjtepose for nemhedens skyld.

FÆRDIG.

  • Vikl bacon om pølserne og steg dem. Steg også det resterende bacon sprødt.
  • Flæk bollerne og pølserne i. Kom relish på.
  • På med mayo og syltede svampe.
  • Slut af med sprødt bacon og brøndkarse.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Så er du vist mere end klar til International Bacondag!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Kim

    Man røger selv sin bacon d’herrer.

    Derudover ser det godt nok lækkert ud

  2. Tulip bacon har intet med bacon at gøre. Jezzzzzz mann,..

  3. Frank Bach

    Der er stor forskel på bacon. Det produkt I reklamerer for i denne artikel er ren “junk”. Jeg ved godt at det er en nødvendighed for Jer at få penge i kassen for at drive denne bix, men hvorfor reklamere for en vare af så ringe kvalitet?

    • Hej Frank. Hvilket produkt vil du anbefale?

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering