At skåle med eliten! – Diageo World Class 2013
”Dette er vores Bocuse d’Or!”
Så enkelt bliver Diageo World Class beskrevet af Hardeep Rehal (1105) den ene af de to danske semifinale-deltagere i den verdensomspændende konkurrence for bartendere.
I lang tid har bartenderen set på fra sidelinien, mens kokkene (ganske fortjent) er blevet hyldet som store stjerner, på lige fod med andre kunstnere.
Men gennem de seneste år er der for alvor sket en udvikling i menigmands syn på bartenderen, så de i dag anses som mestre udi kunsten at sammensætte fantastiske smagskompositioner og oplevelser med kunden i centrum… og ikke kun som de breezer-serverende, gæste-optrædende, narcissistiske druk-monstre vi blandt andet ser så smukt portrætteret i diverse tv-produktioner.
I dag er top-bartenderen så dedikeret til sin metier, at meget af tiden eksempelvis bruges på at terpe teori, at granske kemien bag cocktailen eller at finde ingredienserne med den helt rigtige smags-match. Her ses ligeså meget gear, gadgets (bl.a. røgmaskiner og tøris) og nørderi, som i de ypperste køkkener. Derfor er det absolut på sin plads, at man hylder branchens bedste ved et uofficielt verdensmesterskab i bartending. Og derfor var Gastromand.dk naturligvis med på sidelinjen i Madrid – iøvrigt som det eneste danske medie.
Diageo World Class blev første gang afholdt i 2009 og udover at være den største cocktail-konkurrence i verden, fungerer den også som et fantastisk forum til udveksling af ideer og spotting af nye trends, som den anden danske semifinalist, Hasse Bank Johansen (Skt. Pauls Apothek) udtrykker det.
Desuden vil titlen som World Class vinder katapultere dig helt i toppen af bartender-superligaen. Vinderen fra 2010, Erik Lorincz fra Tjekkiet, har siden fået så vanvittige jobs som at skulle kreere den officielle cocktail til den seneste Bond-film, Skyfall, og samtidig træne skuespillerne til at servere en ordentlig drink i filmen, samt at lave en signatur-cocktail til en produktlancering hos smykkegiganten Cartier.
Den vesteuropæiske semifinale i Madrid havde deltagere fra 19 lande som skulle dyste om finalepladser til den endelige finale; et 5-dages cruise i Middelhavet, med stop i blandt andet Monte Carlo, St. Tropez og Barcelona.
Deltagerne blev testet i tre discipliner, som viste lidt om den alsidighed, man forventes at besidde som en bartender i verdenseliten.
Første disciplin: Speedchallenge, hvor deltagerne skal tilberede 6 forskellige cocktails inden for 8 minutter. En vanvittigt stressende disciplin, hvor danske Hasse var een af de få, som præsterede at holde sig inden for tidsgrænsen.
Anden disciplin kaldet ”Cannes Red Carpet” satte deltagernes evner udi kreativitet og story-telling, da man skulle præsentere drinks inspireret af – yup, du gættede rigtigt – Den røde løber til Cannes Film-festivalen.
Foodpairing var konkurrencens tredje disciplin, hvilket naturligvis testede bartendernes forståelse for smags-sammensætninger. Hér brillerede Hardeep med en cocktail på mørk rom, ananas og trøffel, som stod knivskarpt til den lufttørrede skinke. Begge danske deltageres indsats i denne kategori var medvirkende til, at jeg tog hjem fra Madrid med en knap så skeptisk mine omkring cocktails som erstatning for vin til mad. Well done, Guys!
Efter en voldsom tæt konkurrence, med super præstationer fra begge danske deltagere, var det tid til afgørelsen. Her kunne vi ønske Hasse Bank Johansen tillykke med billetten til finalen og med at have besejret Hardeep Rehal, af mange regnet som måske den bedste danske bartender de sidste mange år.
Fra Gastromand, skal der lyde et stort tillykke til Hasse! Vi glæder os til at følge din finaledeltagelse!
Stik os en kommentar
Kommentarer