Cocktail: “Naked Frozen Coffee”
Denne cocktail fungerer året rundt. Den er lækker, når solen bager og du trænger til noget læskende til at køle dig ned, den fungerer som et godt alternativ til velkomstcocktail, navnlig hvis du serverer den i old-school champagneglas. Til sidst kan den bruges som en afslutter sidst på aftenen, når folk har fået nok af tung rødvin. Den kan lynhurtig laves om til en “virgin”, og skifter du kaffen ud med kakao og tilføjer lidt ekstra flødeskum, så kan de små også være med….
Lavet i samarbejde med NESCAFÉ
I sidste uge lavede vi en “Smoked Espresso Martini” på Galiano Risetto som kaffelikør, Snow Leopard Vodka, som er en 6-dobbelt destilleret premium vodka og så havde vi brugt et skud Nescafé fra deres Gold Origins Serie, og den udgave der hedder “Sumatra”, som er på 100 % Robusta”, som er en af de tre nye udgaver Nescafé har lanceret.
Nu tænker du måske: “Jamen en Gastromand sår da sine egne kaffeplanter og bearbejder dem i dit eget risteri hver morgen – gør han ikke?” Godt spørgsmål – svaret kan du læse i det andet indlæg, hvor jeg forklarer lidt om min alsidige tilgang til kaffe, hvilket netop er årsagen til, at Nescafé indgår i dette indlæg.
I denne cocktail har jeg også brugt Nescafé og deres Gold Origins Columbia brygget på 100 % Arabica-bønner”. En kaffe som netop har en god dybde og en frugtig smagsprofil. Den er let- til medium ristet, hvilket betyder, at kaffen kommer til sin ret også selv om, at den er serveret kold.
Ingredienser
- 5 cl Naked Grouse Whisky
- 5 cl mælk Soya eller Ko
- 3 cl Galliano Ristretto
- 5 cl Nescafé Gold Origins Columbia
- 3 cl Sukkersirup
Sådan gør du
- Tilføj 8 isterninger i din blender og tilsæt alle ingredienser.
- Blend det grundigt igennem.
- Server i to glas - du kan se i indlægget om valgmulighederne
- Top med din yndlings krymmel fx Oreos
- Drik med sugerør
Cocktailen fungerer som sagt til flere begivenheder, og du kan nemt skifte glas ud, hvor den går fra at være en sommercocktail, til en pre–dinner over til en after-dinner cocktail. Hvis du laver den som en pre-dinner eller after-dinner, så synes jeg, at du skal vælge noget krymmel, som passer til lejligheden. Det kan være noget knust frysetørret kaffe, revet chokolade eller popcorn, hvis det er after-dinner.
Jeg har lavet den i et stort vinglas, hvor jeg har revet noget lækkert chokolade over. Denne kunne man godt bruge som velkomst – dog skal du nok lave ca. halv størrelse ellers bliver folk fjollede efter velkomsten.
Hvis du ikke har nogle gamle mælkeflasker som mig, så kan de købes ret billigt. Den jeg har brugt er et arvestykke fra min gamle far, som havde den med fra sit barndomshjem. Når dette glas bruges, så fungerer den ret godt som after-dinner eller dessert. Jeg har fået lignende serveret på Mash, hvor de laver en “5-Dollar-Shake” fra filmen “Pulp Fiction” i lignende flaske og med popcorn – og det er en mega lækker afslutter.
Håber det har givet inspiration – du kan læse mere om Nescafé og deres nye kaffer her på deres hjemmeside.
Stik os en kommentar
Submit a Comment