Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 25. april 2024

Scroll to top

Top

En kommentar

Thursdays Tequila: Sangre de Vida Mezcal

Thursdays Tequila: Sangre de Vida Mezcal
Gastromand

Vi har startet vores smukke tradition med Thursdays Tequila – men denne gang går vi tilbage til rødderne og i stedet for tequila snakker vi mezcal. Kender du mezcal? Tænker du det er noget destilleret hejs, som mexicanerne brygger tilfældigt sammen? Think again – vi snakker premium liquor her…

Inden vi starter – Mezcal eller Meskal, er en spiritus fremstillet af agave, der vokser naturligt i Mexico. Ordet Mezcal betyder “ovnbagt agave”. Maguey vokser i mange dele af Mexico, skønt det meste Mezcal fremstilles i Oaxaca.

Det er uvist om destillerede drikke blev fremstillet i Mexico før den spanske erobring. Spanierne blev introduceret til de indfødtes gærede drikkevarer såsom pulque, der også laves af maguey planten. Inden længe begyndte erobrerne at eksperimentere med maguey planten for at finde måder, hvorpå de kunne lave destilleret gæret mos. Resultatet var Mezcal.

Håndlavede glas fra en lille genbrugsbutik på Frederiksberg…

Hvis du er typen som ofte besøger barer i fx KBH, som er med på beatet, så kunne du sagtens have fået en cocktail med netop mezcal. Det er nemlig ret populært. I vores sidste kogebog havde vi en Bloody Marry på friske cherrytomater og mezcal. Den letrøgede toner giver en lækker dimension til denne cocktail, som normalt laves på vodka.

Fremragende Mezcal…

Vi lægger relativt hårdt ud med denne mezcal fra Sangre de Vida som ligger i den høje ende af skalaen når det kommer til mezcal. Flasken er i sig selv utrolig smuk med sine håndmalede tryk.

Håndlavede flasker som er utrolig flotte…

Du tror det nok ikke, men der er utrolig meget sødme i form af mandel og vanilje i denne mezcal og en langt mere afrundet smag end jeg havde forventet. Den har naturligvis også den karakteristisk “agavesmag” som også træder igennem i eftersmagen. Den holder 45 % alhokol og lagringen er af typen reposado hvilket betyder lagret på træfade mindst 2 måneder, og op til 12 måneder.

Voodoo!

Jeg vil kalde dette en luksus mezcal og lægger du ud med denne er det svært at gå tilbage igen – men omvendt vil jeg også mene, at du har fundet noget af det bedste. Prisen ligger på 518 kr.

Du kan finde flaske her hos Tequila.dk

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Martin

    Hvorfor har de mon kopieret Kah tequilas flaskedesign (eller er det omvendt)?

Smid en kommentar