To dage mere med fisk
For kort tid siden fandt jeg ud af, at der faktisk holder en mobil fiskemand to gange om ugen utrolig tæt på, hvor jeg bor. Da han kun holder der i min normale arbejdstid, var det gået min næse fuldstændig forbi. Så det var en fin lille sommerferieopdagelse. I følge kæresten skal der fisk på bordet en gang imellem og ordet steaks lokkede mig med på idéen. Valget mellem lakse og tun steaks var dog for svært, så blev det en både-og-løsning, og altså to dage med fisk.
For efterhånden noget tid siden erhvervede jeg mig Jamie Olivers fine lille iPhone App – Jamie Oliver 20 minute meals – og nu blev det så tid til noget value for money. App’en koster knap en 50’er, og kan fint anbefales.
Nå til maden, første dag med fisk blev et lækkert lille måltid:
Dampet laks med tomat basilikum couscous
Ingredienser (2 pers.)
- 2 x 200g laksefilet
- En god håndfund modne cherry tomater
- 150g couscous
- En lille håndfuld frisk basilikum
- 1 rødløg
- 1 lille knold fennikel
- 1 frisk rød chili
- 1 laurbærblad
- 1 citron eller lime
- Olivenolie
- Salt
- Peber
Tilberedning
Giv laksefileterne lidt olivenoile, salt og peber. Pluk basilikumbladene og hak basilikun-stilken, løget og fennikel. Smid de hakkede grønsager og laurbærbladet på panden i ca. 5 min. Lav couscousen efter forskriften, brug evt. en gaffel til at hindre at couscousen klumper sammen. Halver tomaterne og smid dem på panden sammen med salt og peber. Flad grønsagerne ud på panden og hæld couscousen over sammen med lidt ekstra vand. Læg laksefileterne ovenpå. Drys revet citron/lime skald over fisken sammen den pressede citron/lime saft. Læg låg på og lad det koge i 10-15 min (til fisken er færdigdampet). Herefter hældes lidt oliveolie over retten sammen med lidt ekstra peber samt basilikumbladene.
Retten er ganske lækker og nemt at lave, og det tager faktisk ikke meget mere end de 20 minutter, som alle retterne i mobil-kogebogen ifølge Jamie skulle tage at lave. Her er det færdige resultat:
Tun steaks med pastarør i flødesauce
Som sagt var et to-dags indkøb af fisk. På anden dagen stod jeg med et overskud af grønsager fra dagen før, og derfor blev anden-dagens måltid en lidt improviseret udgave af Jamies lakseopskrift. I grove træk er laksen blevet til tun steaks, couscousen til pasta-rør, også lidt dejlig fløde i stedet for den ekstra vand.
Ingredienser (2 pers.)
- 2 x 200g tun steak
- En god håndfund modne cherry tomater
- En passende mængde pasta efter eget valgt
- En lille håndfuld frisk basilikum
- 1 rødløg
- 1 lille knold fennikel
- 1 frisk rød chili
- 1 laurbærblad
- 1 citron eller lime
- 1-2 dl fløde
- Olivenolie
- Salt
- Peber
Generelt er opskriften stort set den samme, fisken er dog ikke dampet, men stegt på grillpande. Forinden stegning blev tunen marineret med olivenolie, revet citron/lime skald og presset saft, samt salt og peber.
Velbekomme!
Stik os en kommentar
Submit a Comment