Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 7. november 2024

Scroll to top

Top

En kommentar

Gastromands Cityguide: Lissabon – del II

Gastromands Cityguide: Lissabon – del II
Webmasteren

Gastromands guide til Lissabon – del I

Gastromands guide til Lissabon – del II

Gastromands guide til Lissabon – del III

Med en dags forsinkelse får du her den først af to suveræne kulinariske oplevelser i Lissabon.

Del I kan læses her…

“Dørmanden” hos restaurant Tavares (en af Lissabons blot to Michelin-restauranter), som ellers lå lige uden for vores hoteldør, var i følge kæresten, en ubehøvlet snob (jeg må nok  desværre give hende ret), og dermed blev det ikke til mit 3. Michelinbesøg i denne omgang:) Efter en aften på Bocca er jeg nu glad for dørmandens manglende velvillighed til at lade to turister fra Danmark entrere hans restaurant.

View Gastromands guide til Lissabon in a larger map

De seneste par gange turen er gået uden for landets grænser er Tripadvisor blevet studeret grundigt før billetterne er blevet bestilt og anbefalingerne har indtil videre vist sig at være velbegrundede på Bumbles i London, 4 Gats i Barcelona og Babbo i NYC – blot for at nævne nogle få og nu også Bocca i Lissabon (rated nr. 4 på Tripadvisor).

På restauranten blev vi modtaget af en smilende mand, som jeg i en senere mailkorrespondance har erfaret var restaurantchefen Pedro. Velkomsten skulle vise sig at være et pejlemærke for den super service som vi oplevede på Bocca – en service som ellers ikke ligefrem lisboetternes varemærke… Jeg skylder i øvrigt Pedro at bringe følgende billede, som han insisterede på at løbe hele vejen ud af restauranten for at tage, da han erfarede hvorfor der blev knipset løs ved bordet – I have this ehm foodblog you know… Tilsæt selv kejtet dansk turistaccent.

To glade madturister – bemærk elegant kik til køkken i baggrunden

Og så til maden: Menu 7 Sins – velbekomme…

Kendetegnende for det portugisiske køkken var der en stor del sømad på menuen – lækker og veltilberedt sømad that is. Maden var frisk og velsmagende, men som det kan ses af billederne minder flere af anretningerne om hinanden, hvilket var eneste kritikpunkt. Menuprisen på 52€ kan man derimod ikke kritisere og den tilhørende vinmenu til latterlige 25€ (vi snakker altså mindre end 200 kr. for 5 glas vin, der gladeligt blev fyldt op, når vi var for tørstige), der blev serveret med stor selvsikkerhed sniger sig i en personlig top 3 over vinmenuer. Med en samlet regning på 1500 kr. (inkl. rigeligt men fortjente drikkepenge) får Bocca en stor anbefaling i min personlige Gourmet for Money bog.

Som en lille bonusinfo kan det berettes at Bocca har 90 vine “by the glass”.

Tro det eller ej, men næste uge overgås ovenstående, når du får turens bedste Gourmet for Money oplevelse og et example to follow for de “billige danske gourmetrestauranter”.

Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar