Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 30. oktober 2024

Scroll to top

Top

4 kommentarer

#Onenighttorulethemall – minder fra et Gastromand Cook off

#Onenighttorulethemall – minder fra et Gastromand Cook off
Gastromand

Det var med en følelse af stolthed, at jeg og mine 3 kompagnoner satte kurs mod Restaurant Mortens Kro i Aalborg. Vi havde fået muligheden for at lave en række retter fra vores kogebog til et arrangement, som vi længe havde haft tanker om at afholde.

For mig er det lidt specielt, da jeg tydeligt husker tilbage på den første date jeg havde med min kone for godt 10 år siden på Mortens Kro. Dengang var det næsten med ærefrygt at vi spiste på Aalborgs bedste restaurant. Nu er ærefrygten vendt til ære og stolthed over at skulle være en del af teamet fremfor at være en gæst. Billeder siger mere end 1000 ord, og selv om, at jeg holder af at skrive, så vil jeg lade billederne tale for aftenen. Tak til teamet på Kroen, Steffan fra Elqui Wines og Jens fra Cold Hand Winery for at levere fantastisk vin i “passende” mængder aftenen igennem.

Gastromand flæskesvær til alle... smukt udskåret!

Gastromand flæskesvær til alle… smukt udskåret!

Webmasteren og Familiefaren har taget arbejdshandskerne på for alvor...

Webmasteren og Familiefaren har taget arbejdshandskerne på…

Lidt friteret vagtelæg...

Lidt friteret vagtelæg…

Vi startede solidt ud med nogle af vores favorit “forretter” som var lavet som en række snacks – her flæskesvær, crostini med sortfodsskinke, friterede vagtelæg hertil den første vin fra Elqui, en lækker rose, som Steffan i øvrigt lige havde taget 24 flasker med af – så ca. en ½ til hver gæst, det passede sgu lige!

2015-02-28 20.11.44

Morten Koks Signaturret i fortolkning - perlebygsrisotto med basilikum, vesterhavsost og jomfruhummer...

Morten Koks Signaturret i fortolkning – perlebygsrisotto med basilikum, vesterhavsost og jomfruhummer…

Jeg husker så tydeligt denne ret fra Mortens Kro, jeg har fået den de første 20-25 gange og den er lækker hver gang. Cremet perlebyg, sprød jomfruhummer og en fed vesterhavsost dertil – i et grønt twist i dagens anledning. Det er lidt nullernes svar på en rejecocktail efterhånden, men det gør den på ingen måder dårlig – vi er fans på Gastromand og det var gæsterne også.

Eksilsønderjyden og Steffan fra Elqui-Wines taler om aftenen enorme udvalg af vine...

Eksilsønderjyden og Steffan fra Elqui Wines taler om aftenen udvalg af vine…

Tatar, stenbiderrogn og rygeost...

Tatar, stenbiderrogn og rygeost…

Gæsternes favoritvin... jeg er enig!

Gæsternes favoritvin… jeg er enig!

Elgui Wines gjorde det godt. Steffan som faktisk både er ejer og vinmager var helt nede på jorden og ville dybest set bare gerne dele ud af sin passion og viden om vin. Når man så ovenikøbet har medbragt så meget, at man lige kan sætte en ekstra flaske på de borde som virkelig tørster, så giver det tilfredse gæster.

En skulle jo tage billede, så Århusianeren mangler lige...

En skulle jo tage billede, så Århusianeren mangler lige…

Nå ja, vi lavede jo også  en kogebog - det har vi det med at glemme...

Nå ja, vi lavede jo også en kogebog – det har vi det med at glemme…

Heldigvis var der også tid til at gøgle den lidt med gæsterne og selv om de erfarne tjenere fra Mortens Kro var lidt skeptiske over at have os 4 amatører rendende rundt, så hyggede vi os vist alle sammen.

Kør service...

Kør service…

Bukken var aftenens sidste ret, da vi jo ikke laver dessert på Gastromand. Webmasteren mente, at der manglede svampe på retten, men var total udsolgt. Heldigvis fik han øje på en ordentlig trøffel, som var brugt til en anden ret og så var der ikke langt fra tanke til handling – og så var der trøffel til 50 mand – velbekomme!

Jens fra Coldhand Winery troppede op med lommerne fyldte!

Jens fra Coldhand Winery troppede op med lommerne fyldte!

Lidt af aftenenes udvalg fra Elqui-Wines...

Lidt af aftenenes udvalg fra Elqui-Wines…

Ahemn - det var vist vores sidste billede inden vi tog videre i byen...

Ahemn – det var vist vores sidste billede inden vi tog videre i byen…

Vi sluttede af med nogle af de dejlige dyre dråber fra Cold Hand Winery som Jens der er ejer og vinmager fortalte ivrigt om. Det er virkelig skønt når man møder de har dybt engagerede skabere bag vine, deres passion kan kun beundres. Jens havde også lige taget deres Danica vin med – en æblevin med ca. 8 % alkohol som nydes afkølet. Det er rart med overraskelser ikke mindst når der handler om mere alkohol.

Det er hverken første eller sidste gang Gastromand er værter for begivenheder som disse, det var i sandhed One Night To Rule Them All.

Tak til alle der deltog for en fantastisk aften! 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Nikolaj

    “Billeder siger mere end 1000 år” ahahaha..det er vist ikke helt rigtigt, men i er jo heller ikke sat i verden for at skrive :P

    Ser ud som en kanon aften.

    • Jeg var faktisk også fuld da jeg skrev det! :-)

  2. Mathias

    Selv tak for en vanvittig god aften! Udover maden, som var en rigtig gastromand værdig, så var både Elqui Wines og Cold Hand Winery nogle gode nye bekendtskaber!

  3. Fynboen

    Smukt.. Ærgerligt jeg ikke kunne.

Smid en kommentar