Helstegt kylling med ramsløgpesto og puylinser
RAMSLØG! Følger du lidt med på de danske madblogs, har du formentligt stiftet bekendtskab med Danmarks svar på hvidløg, som enhver madblogger med respekt for sig selv har været ude og plukke på sit eget hemmelige sted i en nærliggende skov. På Gastromand er vi ikke helt så hippe og moderne, men nu hopper vi med på moden (et år eller to forsinket) med Gastromands første RAMSLØGopskrift! De famøse løg blev dog ikke plukket, men leveret i en bakke af mine svigerforældre (yup I said it!).
Inspireret af Miras opskrift på stegt lam med linser blev det til en helstegt RAMSLØGkylling på en bund af puylinser med diverse og tilhørende RAMSLØGpesto!
Før du nu hopper i gummistøvlerne og farer ud i skoven i bedste nynordiske hippiestil, så læs lige: Seks tyskere døde: Troede de spiste ramsløg og Ramsløg-dille kan koste liv
Ingredienser
Ramsløgkylling
- 1 stk. kylling - denne gang en fersk bornholmerhane fundet på tilbud i Salling
- Ca. 6 ramsløg
- Et par stilke frisk timian og samme rosmarin
- Ca. 50 gram smør
- 1 økocitron
- Salt
- Peber
Linser med diverse
- 3 dl linser
- 100-150 g bacon
- 1 stort løg
- 1 håndfuld tomater
- 2-3 stængler bladselleri
- 1 håndfuld vindruer der trængte til at blive brugt
- C. 7 dl hønsebouillon - alternativt grøntsags
- Derudover skulle der have været et par gulerødder i men dem glemte jeg sgu at købe
Ramsløgpesto
- 1 bakke ramsløg - eller håndfuld hvis du selv plukker;)
- 1 håndfuld pinjekerner eller lignende
- Parmesan eller lignende
- Lidt citronsaft
- Olie
- Peber
Sådan gør du
Ramsløgkylling
- Hak krydderurter og bland med smøret lidt og peber
- Prop kryddersmøret ind under skindet på kyllingens bryster og lår
- Drys lidt salt ind i skroget og fordel med fingrene
- Stik huller i citronen og prop den ind i skroget
- Bind lårene sammen med lidt tråd
- Krydr skindet med salt og peber
Linser med diverse
- Steg bacon indtil det er ved at blive sprødt (uden at det når at blive sprødstegt)
- Mens baconen steger, skæres grøntsagerne i mindre tern
- Smid grøntsagerne på panden og lad det stege med et par min.
- Hæld pandens fyld op i en bradepande
- Skyl linserne og bland med indholdet i bradepanden
- Tilsæt hønsebouillon
- Placer kyllingen ovenpå
- Smid det i ovnen ca. 75 min. ved 185 grader (eller til centrumtemperaturen er 75 grader)
Ramsløgpesto
- Blend skidtet med lidt olie og tilsæt derefter olie efter behov
Noter
TIP: Prøv at stege resterne med en skefuld pesto dagen derpå – alternativ biksemad der holder!
Billeder af den berømte ramsløgpesto? Jo da:
Velbekomme!
Er du hoppet på ramsløgvognen? Og har du en opskrift med ramsløg, så hit med den i en kommentar!
Stik os en kommentar-
Super lækker måde at servere kylling på.
God forklaring. Jeg lavede retten til 40 mennesker i vores bofællesskab. They loved it. Forstår ikke hvorfor denne opskrift ikke er bedre rated. 🤷🏻♀️ -
Det ser sgu godt ud.
Nogen der kender en skov nær odense hvor man kan finde nogle af de trendy blade? Jeg er lige flyttet fra Aarhus, hvor man nærmest ikke kan se sig om uden at støde på dem :D
Hernede er det mere sparsomt tho.Venlig hilsen
Asger -
Altså man kan jo gå all-in på det nordiske og lave pestoen med valnødder i stedet for pinjekerner, vesterhavsost i stedet for parmesan og rapsolie.
-
Angående pestoen: Hvis du laver pesto “til køleskabet” (så kan det jo tages frem og bruges som basis for marinade eller som “drys til kartoflerne” når som helst), så undlad at rive parmesan i før du skal bruge pestoen. Når du kommer det i et glas, så dæk pestoen med olie – så holder den sig i ret lang tid.
-
En super lækker kylling :-). Ramsløgene kan også købes i visse butikker, f.eks. Superbrugsen. Dog er de danske butikker bagud, hvad angår den nordiske trend. Jeg fandt f.eks. ramsløg i Lidl i Tyskland for 1½ måned og har også købt frisk portulak dernede. Så Come On, COOP, Dansk Supermarked ;-).
/Søren-
Som opfordring på webmasteren, så tjek min blog for andre opskrifter med Ramsløg.
Ps. Ang. holdbarheden Anders, oplever jeg at pestoer med parmesan ost kan holde sig i køleskabet i meget lang tid. Sålænge beholderen er skoldet og skyllet i Atamon.-
Takker. En god ide med lidt pres på butikkerne, evt. fra Gastromand, som de nok ind i mellem kigger lidt på :).
-
-
Comments