Henne Kirkeby Kro – nu med Michelinstjerne(r)
I anledningen af at Michelin Guiden idag har udvidet i Danmark og givet Paul Cunningham den stjerne han fortjener, “genoptrykker” vi artiklen om en fantastisk aften på Henne Kirkeby Kro!
Et års arbejde var slut og det skulle fejres. Fra hver sin ende af landet blev kølerhjelmen vendt mod Vest – helt derude hvor vej bliver til vand. Målet? Henne Kirkeby Kro og Paul Cunninghams rock ‘n’ roll gourmetmad!
Ca. 1,5 time fra Aarhus, 2,5 fra Aalborg og endnu længere fra København. Ja, Henne ligger virkelig langt ude vestpå! Men lige der ud til landevejen ligger en kro der bare ser ud af lidt mere end andre landevejskroer. Målet er nået.
Vestens vildeste værelser
Forventer du god gammeldags krostil, når du træder ind i værelserne, bliver du overrasket! Her er ikke sparet på noget. Kroen er efter sigende renoveret og udvidet for mere end 120 mio. og det kan ses. Det første af vores 4 værelser er placeret i Staldbygningen og selvom gavlen siger 1872 er værelset en moderne konge værdig. Domineret af den enorme Hästens seng er værelset spækket med B&O, Vola og danske designermøbler.
De 3 sidste værelser var placeret i det nyopførte Jægerhus, hvor Mikkel Ræv bød velkommen.
Familiefaren og kone tabte den interne lodtrækning og måtte tage til takke med den ekstravagante Suite – øvøv!
Nu vi var samlet skulle der også arbejdes lidt:
Rock ‘n’ roll gourmet
Paul Cunningham er dansk gastronomis rockstar. Det kan ingen være i tvivl om og Mr. Cunningham tilfører den pæne kro en solid portion vildskab. Her er ingen nynordiske dogmer eller overgjort gourmet for overgjorthedens skyld. Til gengæld er der råvarer af høj høj klasse som der virkelig er kælet for og som bliver til serveringer der virkelig smager af noget – og det ka’ vi li’! Det er høj gastronomi, serveret enkelt.
Her få du et par højdepunkter – ENJOY!
Læs også: Madet mere – de har gjort det igen
>Herimellem kom der også en lille knurhane med rød pimento på bordet<<
Så var det tid til aftenens højdepunkt, hvis du spørger mig.
Jamen var der slet ingen vin?
Masser! Og måske netop derfor er noterne begrænsede. Imellem en række gode stod specielt de to gastromand-favoritter Californiske Ramey Chardonnay 2011 og lillebror til Clos Erasmus, Laurel ud.
Som du måske kan fornemme var vi ret vilde med Henne Kirkeby Kro og på trods af at det er svinedyrt, vil du blive det samme!
Stik os en kommentar-
Det er og bliver et vildt projekt Skouboe har sat i gang på Strandvejen i Henne.
Lige meget hvor totalt svinedyrt det er og opleve kroen vil det aldrig aldrig nogensinde blive en rentabel forretning og drive stedet med de enorme summer som er postet i stedet.
Det må jo være sjovt og have en sådan økonomisk formåen? Men hvem ved, måske kedeligt i længden… Siger èn som er en liille smule misundelig :-)
-
Jeg er røvkedelig. Men jeg elsker virkelig laks.
Kommentarer