Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 14. juli 2024

Scroll to top

Top

18 kommentarer

Chicken and Waffles – med ost og bacon selvfølgelig

Chicken and Waffles – med ost og bacon selvfølgelig
Gastromand

POP-Quiz Hotshot: Du får leveret noget som ligner styrekonsol fra en rumstation men finder ud af det måske er verdens bedste vaffeljern til dato – lavet af Sage i samarbejde med Michelin-kokken Heston Blumenthal – What do you do?

Jeg elsker filmcitater! I kan se gætte på ovenstående hvis I kan – men indledningen er rigtig nok. Jeg blev ringet op imens jeg var lusket ned i vores træningscenter på jobbet – mest for at lede efter Webmasteren, han tager nemlig tit en lur efter frokost dernede (hey – 3 øl kan sgu gøre en hver døsig ikke?) – Nå, men telefonen ringer og importøren af Sage vil gerne lige tale med mig om det her Vaffeljern fordi den Internationale Vaffeldag snart rammer os. Puha tænker jeg ved mig selv – vafler alligevel og ser nogle hjerteformede vafler med lidt lyserød glasur på foran mig – ikke just maskulint vel. Men tjo siger jeg, men ikke jeg kan finde ud af noget?

Dagens Hovedperson...

Dagens Hovedperson…

Så slog det mig – at jeg tidligere har lavet “Bacon N’ Waffles” med ustyrlig meget sirup på og det blev sgu en sjov oplevelse. Dengang turde jeg nok ikke helt gå hele vejen og lave “Chicken N’ Waffles” – mest fordi jeg synes det er lidt underligt, men nu var den perfekte undskyldning der. Der kommer naturligvis også en lille test af ovenstående “Smart Waffel men inden da kunne vi jo lige så godt lige prøvesmag lidt vafler ikke?

American Style: Chicken and Waffles...

5 fra 1 stemme
Køkken: Amerikansk
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Vafler

 • 30 g gær
 • 5 dl sødmælk
 • 100 g smeltet smør
 • 2 spsk cognac
 • 2 æggeblommer
 • 4 spsk sukker
 • 1 tsk salt
 • 2 spsk flydende vanilje
 • 400 g mel
 • 2 æggehvider

Kylling

 • 2 x 180 gram økologisk kyllingebryst
 • 1 dl mel
 • 1 dl vinduekerneolie
 • Salt/peber
 • 4 stykker cheddar ost
 • 6 stykker bacon

Sådan gør du

Vafler

 • Start med at smuldre gæren i en skål og giv det 1 spsk sukker.
 • Smelt smørret og varm mælk op i mikrobølgeovnen til det er "fingervarmt". Det må ikke brænde dig når du sætter en finger i det! Så dør vores gær!
 • Bland det grundig sammen og tilsæt sukker, æg, salt og flydende vanilje.
 • Tilsæt så mel lidt ad gang og pisk det grundigt sammen.
 • Pisk æggehviderne stive indtil du tør holde dem over dit hoved med bunden i vejret.
 • Vend så æggehviderne i dejen.
 • Vær sikker på at din skål er stor nok til at dejen kan udvide sig ca. 30 % for den kommer til at vokse.
 • Stil den til side lunt i 45-60 min.
 • Tænd vaffeljernet og steg dem som du ønsker det. Jeg gik efter mellem styrke - hvis du ikke har den mulighed så er det helt okay, de skal bare være sprøde.

Kylling/bacon/Ost

 • Skær kyllingen ud i 4 mindre stykker - så flade som muligt så forsøg at skære den på skrå.
 • Tilsæt salt og peber i melet og vend dem godt rundt.
 • Varm olien godt op på en pande og steg dem til de er møre på begge sider.
 • Stil slut lægger du lige osten over og lader den smelte let.
 • Imens steger du dit bacon sprødt på en anden pande.
 • Hvis du ikke lige har et vaffeljern med plads til to gange store belgiske vafler som mig, så bygger du din lille "burger" med vaffel, kylling med ost, bacon og vaffel igen.
 • Tilsæt sirup efter behov - og ja det smager virkelig godt!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Sådan ser en dej ud når Familiefaren bruger for meget gær...

Sådan ser en dej ud når Familiefaren bruger for meget gær…

Jeg er ikke den store bager, så jeg måtte google mig lidt til “verdens bedste vaffeldej”, som jeg så lige gav en tunning og lidt modifikationer – så nu spiller den!

Lidt øko-kylling vendt i mel og stegt i store mængder olie...

Lidt øko-kylling vendt i mel og stegt i store mængder olie…

The Line Up...

The Line Up…

Perfekte belgiske vafler...

Perfekte belgiske vafler…

Med Cheese...

Med Cheese…

Hvis du er modig og ikke bleg for lidt rengøring, så smækker du bare låget i – ellers så lader du den bare lige svæve over osten, så smelter det nemlig også.

Lidt bacon til at sikre det sprøde og salte...

Lidt bacon til at sikre det sprøde og salte…

Og ja, det smager himmelsk!

Og ja, det smager himmelsk!

Jeg har vist sagt det her før, men denne er noget af det bedste jeg nogensinde har lavet! Det lyder underligt, men blandingen mellem det sprøde og søde fra vaflen sammen med det fede og salte fra ost og bacon sammen med kyllingen er bare pure love! Jeg forsøgte både med chilisauce, som det fremgår af billedet og med sirup – jeg er mest til chilisaucen, men sirup fungerer skab også rigtig godt!

Nå, så er der vel bare tilbage at sige – velbekomme og god weekend!

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Claus T

  Gisp for en ret! Hvis ikke det havde været for afslutningsordene “noget af det bedste jeg nogensinde har lavet” så havde jeg nægtet at tro, at der var andre end sygeligt overvægtige amerikanere, der kunne sætte sådan en fætter til livs!

  Tak for jeres super fede blog :-)

  • Haha – tak Claus – jeg har faktisk lige lavet “Waffle Cheeseburger” og det var epic – jeg valgte lige at spørge min gode ven Jason fra USA, hvorfor de insisterer på at blande den slags:

   “We love anything that hits that perfect intersection of sweet, salty, and savory. The classic American bacon and waffles combination (with syrup, of course) is great because it touches so many different tastebuds all at once”

   And there you have it!

 2. Fynboen

  Den ser kinky ud, den maskine der.

  • Den er mega Kinky Daniel – men fast inventar nu – den er temmelig idiot-sikker – så selv konen er begyndt at bruge den :-)

   • Fynboen

    Og hun læser ikke Bloggen kan jeg regne ud :-D

   • Nope – så var der nemlig delt skridtspark ud :-)

 3. Peter

  Ser virkelig lækkert ud og vaffeljernet er på ønskelisten. Men i opskriften skal der bruges en dl vindue ;)

  • Haha – ja Peter, rettet – ….kerneolie that is! Den er også ret fed – sidder faktisk og skriver på testen lige nu – for pokker jeg har lavet mange vafler! Har du nogle af produkterne fra Sage?

   • Peter

    Nej jeg vil rigtig gerne prøve hans produkter, eller læse lidt flere test inden jeg investere i hans produkter. Men har mange andre gadgets :)

   • Forståeligt Peter – der er efterhånden mange at vælge imellem – Blenderen er min favorit pt., men den bruger jeg også konstant!

   • Peter

    Ja der ser jeg på wilfa raw fuel, ved godt den ikke har de samme hestekræfter, men det burde være nok til mit køkkenbrug. Konen mener nok ikke jeg har behov for en blender:) Men der der har mest grej med i graven, det er ham, som vinder.

   • Well spoken Peter – men mon ikke konen forstår hvis du som Gastromand har behov for en overdimensioneret blender? :-)

 4. Bækgaard

  Altså… Det ser jo godt ud, men det virker stadig mærkeligt. Vafler er jo noget, man normalt forbinder med desserter, og mit hoved har mentalt ikke kunnet omstille sig til de andre anvendelser. Selv på ferie i USA blev det ikke til andre end de traditionelle vafler, det virkede bare ikke “mentalt tiltalende” med de andre udgaver.
  Men kunne da være man skulle give det en chance

  • Hey Bækgaard – lov mig du prøver ikke? Jeg ved det virkelig godt det er underligt – da jeg serverede for min kone var hun lidt – “Øhh… vafler og ost?” Så tog hun første bid – og sagde “Fuck det smager godt!” Jeg var selv helt blown away! Det er som om det søde bare komplimenterer det fede og det salte – hit it! :-)

   • Bækgaard

    Du stiller bare vaffeljernet ud, så kommer jeg og låner det ;)
    Billedet med teksten “The Line Up”, hvad er det længst til venstre?

   • Godt spottet Bækgaard – det er bøffer, der er lavet i vaffeljernet – kommer i næste indlæg – hehe :-)

   • Christian

    …Næh, for næste indlæg var et vaffeljernstest-indlæg – uden bøffer!? Jeg vil ha’ vaffelbøffer – Hit med opskriften! :)

   • Weekenden burde den være klar Christian :-)

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering