Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 23. marts 2023

Scroll to top

Top

En kommentar

Wednesdays Whisky: Old Fashioned – HP12

Wednesdays Whisky: Old Fashioned – HP12
Gastromand

Det er midt på ugen – chefen har skældt ud – dine børn brokker over, at aftensmaden ikke står på spaghetti med ketchup – kæresten er umulig, men ro på – det er nemlig Whisky Wednesday…

En Old Fashioned er lige hvad du mangler! Skal vi være ærlige er Kentucky Straight Bourbon nok den helt rigtige vej at gå, den blev afprøvet med succes i forrige uge. Denne gang har jeg forsøgt mig en skotsk whisky og hvilken anden end Highland Park ville være oplagt til denne cocktail? Nogle vil måske rynke lidt på næsten over at bruge denne dram, men ro på – den bliver nemlig også nyt neat! Opskriften skal justeres lidt men det klarer vi nemt.

Highland Park (1)

Tager mig direkte tilbage mit besøg for et par år siden…

Denne Highland Park er en virkelig god dram, faktisk en af de første jeg nogensinde fik som ung dreng, der synes det der med whisky var ret spændende. Den kan og bør nydes også rent, så i denne cocktail er det faktisk et krav, at du lige tager dig en ren dram først og smager på varen.

Et perfekt dram til en Wednesday Whisky...

Et perfekt dram til en Wednesday Whisky…

Highland Park 12 års er for mig en af de bedre i denne priskategori, den har mere sødme end du vil forvente og dufter af honning og frisk frugt – nogle vil måske sige sirup, chokolade og finde andre søde noter – og ja de er der helt sikkert og det er det Highland Park har forsøgt at ramme. Den slutter af med deres lange blide og letrøgede eftersmag, præcis som det skal være – nå cheers!

Lidt tørv fra Orkney Øerne...

Det blev prøvesmagt en del denne dag…

Lidt tørv fra Orkney Øerne...

Lidt tørv fra Orkney Øerne…

Wednesdays Old Fashioned - HP12

No ratings yet
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 1
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 4 cl Highland Park 12 års
  • 1 stort dash Angostura bitter
  • 1 stort squiz frisk appelsin saft eller skallen af en halv øko appelsin
  • 4 tsk rørsukker eller 2 sukkerknalder
  • 1 par små cocktail glas medmindre du drikker alene naturligvis og så skal du gange med 2 af ovenstående
  • Masser af isterninger

Sådan gør du

  • Smid sukker i glassene og tilsæt et stort dash Angostura bitter, der skal være en smule 6-8 dråber. Tilsæt så en lille smule spiritus og rør det godt sammen til en ensartet masse.
  • Nu smider du 4 isterninger i og så skal det røres, det tager lang tid - 3-5 minutter før sukkeret er opløst, herefter tilsætter du yderligere 4 isterninger og resten af din valgte spiritus, og så rører du igen inde det er opløst. Hav tålmodighed - hvis ikke sukkeret bliver opløst så går hele ideen med denne cocktail af fløjten.
  • Til sidst tilsætter du lidt appelsin saft og gerne lidt revet skal og så er du faktisk klar til at hygge!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Nå så skal der laves Old Fashioned og det skal gøres med omhu. For en Old Fashioned kræver tålmodighed og der skal kræses om den. Jeg var lige landet efter en lang arbejdsdag i København, som jeg nogle gange er indlagt til i mit andet liv – det der hvor jeg arbejder med IT sammen med Webmasteren. Så denne dram og cocktail var en varm krammer på en ellers kølig dag.

Gastromand as bartender...

Gastromand as bartender…

Jeg havde ikke engang smidt hverken skjorte eller jakken og gik bare igang med at lave en cocktail. I det jeg er igang kommer min kone så ud og siger – “Du ligner da næsten en bartender” – uden at tænke videre over det så gik jeg hende lige til at skyde et billede. Det værste rod på køkkenbordet blev dog lige diskret fejet til side inden (tø-hø-hø)…

Old Fashioned not original - but very nice!

Old Fashioned not original – but very nice!

Glædelig Wednesdays Whisky!

Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering
ANNONCE