Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

9 Comments

Sommerlasagne med gulerod, ærter og KØDFISK!

Webmasteren

I know, vi har tidligere haft en opskrift på hjemmelavet lasagne og sågar også med et par ord om at bruge fisk, men denne udgave blev så suveræn, at jeg er nødt til at dele den med jer!

Kulmulen er ikke verdens smukkeste fisk (hvad kan man i øvrigt forvente af en fisk med det navn), til gengæld er det en af mine yndlingsspisefisk. Fisken er meget kødfuld (hvilket sikkert skyldes de fede makreller, sardiner mm. som den lever af). Det gør den særdeles egnet til folk der normalt foretrækker kød frem for fisk (som mig selv). Deraf mit selvopfundne ord KØDFISKEN!

Fiskelasagne2

Perfekt....

Opskrifterne på hjemmelavet bechamel sauce, tomat sauce og basilikumspesto finder du her: Lasagne med hjemmelavet pesto, tomat og béchamel sauce.

Fiskelasagne1

Sommerlasagne med gulerod, ærter og KØDFISK!

4.34 fra 3 stemmer
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 500 g kulmulefilet
  • 1 pakke friske lasagneplader
  • 1 portion tomat sauce
  • 1 portion bechamel sauce
  • 1 portion basilikumspesto
  • 2-3 skrællede gulerødder skåret i ca. 1 cm. tykke skiver
  • 1 kopfuld ærter - gerne friskbælgede i sommermånederne

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 225 grader
  • Giv kulmulen lidt salt og evt. peber
  • Bring en kasserolle med vand i kog
  • blancher gulerødderne i 2 min.
  • Hæld vandet fra gulerødderne
  • Skær kulmulen i ca. 2 cm. tykke skiver

Saml lasagnen

  • Smør et lag tomat sauce i bunden af dit lasagnefad (ikke meget større end 15x20 cm)
  • Læg herefter fisk, bechamel, halvdelen af gulerødder og ærter og klatter af pesto på - slut af med pasta
  • Dette gør du to gange og slutter af med lidt tomat, bechamel og pesto på toppen
  • Bag lasagnen i ovnen i ca. 5 minutter ved 225 grader, hvorefter du skruer ned på 175 og giver den de sidste 15 (dette lille trick gør at dine lasagneplader "bobler op" og giver dem den helt rigtige konsistens og det helt rigtige "look").
  • Lad lasagnen hvile 10 min. - do not underestimate the power of this part!

Noter

Server lasagnen med en god tomatsalat eller groft brød.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Fiskelasagne1

Jeg overvejede revet parmesan, men kunne ikke få det til at passe sammen – fortæl mig gerne, hvis du prøver det…

Stik os en kommentar

Comments

  1. Jørgen Hassing

    3 stars
    Øv, sidder her med slatten og kold lasagne.

    Man skal nok give den lidt mere end der står i opskriften.

    Nu går jeg ud i regnen, så man ikke kan se mine tårer.

    • Nejnejnej Jørgen!

      Hvad gik galt? Jeg overvejede faktisk om jeg skulle give den kortere tid næste gang…

  2. Jeg har her til aften tildelt jer en blog-award fra min blog og jeg håber selvfølgelig, du har lyst til at modtage den og måske endda lyst at “lege” med. Du kan se min begrundelse på indlægget fra i dag på min blog :)

    Mange hilsner
    Karina / egoshe.dk

    • Hej Karina,

      mange tak! Vi er sgu lidt stolte:)

  3. Det ser rigtigt lækkert ud. Og lige som Piskeriset må jeg indrømme at jeg lært noget nyt i dag, med den der kødfisk :)

  4. Haha, ja jeg studsede også over, hvad kødfisk mon var :-D

    Smuk anretning – lige til at spise ;-)

Submit a Comment

4.34 from 3 votes (2 ratings without comment)

Opskrift Vurdering