Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

4 Comments

Perfekt til grillmaden: Langtidsbagte tomater

Perfekt til grillmaden: Langtidsbagte tomater
Ingeniøren
Med lidt olie, balsamico og krydderier får du fantastiske tomater med dybde og sødme

Langtidsbagte tomater kan give din grillmad, din gryderet eller dit focacciabrød en fantastiske dybde i smagen, hvis man giver en bunke gode tomater tid og kærlighed.

Langtidsbagte tomater

Med lidt olie, balsamico og krydderier får du fantastiske tomater med dybde og sødme
4.50 fra 8 stemmer
Samlet tid: 4 timer
Ret: Tomater
Køkken: Dansk, Italiensk
Keyword: Krydderurter, Tomater

Ingredienser

  • 500 g små tomater fx Cherry eller San Marzano
  • 100 ml olivenolie den du bruger til almindelig madlavning
  • 50 ml balsamicoeddike
  • 1 håndfuld friske krydderurter timian, oregano, basilikum, rosmarin, du fyrer den bare af
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk sort peber
  • 6 fed hvidløg

Udstyr

  • Ovn

Sådan gør du

  • Skær alle tomaterne i halve – på den lange led, hvis de er aflange.
  • Læg alle krydderurterne op i fadet først.
    De ligger ikke helt sådan på billedet, men jeg blev klogere 😁
  • Læg alle tomaterne op på krydderurterne og drys salt, sukker og peber ud over dem.
  • Hæld olie og eddike ud over tomaterne. Vent med hvidløgene.
  • Tænd ovnen på 110 grader varmluft og stil fadet derind.
  • Lad tomaterne bage i 1 time. Åbn ovndøren i 10 sekunder, så dampen kan komme ud. Luk ovnen igen og gentag det 2 gange.
  • Tomaterne er nu blevet bagt i 3 timer. Pil 6 fed hvidløg og flæk dem. Åbn ovnen og skub dem ned i sovsen under tomaterne.
  • Efter 4 timer er tomaterne færdigbagte, og de kan tages ud af ovnen til afkøling.
  • Hvis du hælder dem direkte på glas, så gør det gerne, imens de er varme, så glasset bliver renset på den måde. Du kan også stille glasset ind i ovnen, så de lige får lidt ekstra varme, og glasset bliver steriliseret.
    Du bestemmer selv, om krydderurter og hvidløg kommer med – jeg tager det hele!
  • Spis dem på bruschetta, hæld dem over pasta med lidt parmesanost eller prop dem i dit næste focacciabrød.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Comments

  1. Kim

    Sikker på det smager super lækkert – når man ikke falder i søvn i hængekøjen, og lader det stå 3 timer for længe. Note to self… næste gang skal det ikke være efter en tidlig morgenvagt… og måske mindre vin også. Lidt mindre ihvertfald.

    • Ingeniøren

      5 stars
      Haha, ja, det er jo lige problemet 😁

      • Jacob

        5 stars
        Super opskrift, og den lækreste måde at gemme alle de mange tomater man ikke kan nå at spise friske her i højsæsonen.
        Vi laver typisk dobbelt til tredobbelt portion og er begyndt at blende det hele når det kommer ud af ovnen (efterlader noget af eddiken i bræddepanden).
        Det er super anvendeligt til at fra smørrebrød, tomat creame cheese, pasta, marinader, mm.

      • Ingeniøren

        Fedt, det er jeg glad for at høre! Det bliver også spist hos mig, inden næste portion er klar 😁

Submit a Comment

4.50 from 8 votes (6 ratings without comment)

Opskrift Vurdering