4 Comments
Stik os en kommentar
Perfekt til grillmaden: Langtidsbagte tomater
Med lidt olie, balsamico og krydderier får du fantastiske tomater med dybde og sødme
Langtidsbagte tomater kan give din grillmad, din gryderet eller dit focacciabrød en fantastiske dybde i smagen, hvis man giver en bunke gode tomater tid og kærlighed.
Ingredienser
- 500 g små tomater fx Cherry eller San Marzano
- 100 ml olivenolie den du bruger til almindelig madlavning
- 50 ml balsamicoeddike
- 1 håndfuld friske krydderurter timian, oregano, basilikum, rosmarin, du fyrer den bare af
- 1 spsk salt
- 1 spsk sukker
- 1 tsk sort peber
- 6 fed hvidløg
Udstyr
- Ovn
Sådan gør du
- Skær alle tomaterne i halve – på den lange led, hvis de er aflange.
- Læg alle krydderurterne op i fadet først.De ligger ikke helt sådan på billedet, men jeg blev klogere 😁
- Læg alle tomaterne op på krydderurterne og drys salt, sukker og peber ud over dem.
- Hæld olie og eddike ud over tomaterne. Vent med hvidløgene.
- Tænd ovnen på 110 grader varmluft og stil fadet derind.
- Lad tomaterne bage i 1 time. Åbn ovndøren i 10 sekunder, så dampen kan komme ud. Luk ovnen igen og gentag det 2 gange.
- Tomaterne er nu blevet bagt i 3 timer. Pil 6 fed hvidløg og flæk dem. Åbn ovnen og skub dem ned i sovsen under tomaterne.
- Efter 4 timer er tomaterne færdigbagte, og de kan tages ud af ovnen til afkøling.
- Hvis du hælder dem direkte på glas, så gør det gerne, imens de er varme, så glasset bliver renset på den måde. Du kan også stille glasset ind i ovnen, så de lige får lidt ekstra varme, og glasset bliver steriliseret.Du bestemmer selv, om krydderurter og hvidløg kommer med – jeg tager det hele!
- Spis dem på bruschetta, hæld dem over pasta med lidt parmesanost eller prop dem i dit næste focacciabrød.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
-
Sikker på det smager super lækkert – når man ikke falder i søvn i hængekøjen, og lader det stå 3 timer for længe. Note to self… næste gang skal det ikke være efter en tidlig morgenvagt… og måske mindre vin også. Lidt mindre ihvertfald.
Comments