Nytår: De bedste take-away menuer landet over
- Eksilsønderjyden
- Den 25. december 2015
- https://gastromand.dk
Julefreden har sænket sig, juleaften er overstået og du sidder og læser i din Gastromand-kogebog. OOH FUCK…du har sgu da glemt alt om nytårmaden til dig og hele venneflokken! Et kig i kalenderen afslører at det bliver pænt svært, at presse tid ind i til madlavning, imellem familiejulefrokosterne…
Gastromand to the rescue! Her er vores bud på, hvor du skal kigge hen når du skal finde din nytårsmenu ude i byen.
København
Marv og Ben
Keyword: Klassiske råvarer, tilberedt med et twist og på et højt, højt niveau!
- Terrin af foie gras & svine skank, bitter salat, mandler og pærer.
- Nytårstorsk, jordskokker, æble og valle
- Stegt farseret kalvemørbrad. Persille, selleri, kartoffel terrine, sauce med Karl Johan.
- Chokolade, Chokolade, Chokolade. Brombær, mousse og marenges
Pris: 375kr (4 retter)
Timm Vladimirs Køkken
Keyword: Lækker menu med video-instruktioner – og der kan bestilles færdige cocktails!
https://www.youtube.com/watch?v=0xiMksvQmR8
- Friterede rodfrugter med blomster, eddikepulver og yuzumayo
- Rimmet nytårstorsk med muslingebisque, grøn olie og kartofler på to måder
- Oksemørbrad med knuste kartofler, smørsauterede blomkål, blomkålscrudite og rødvins/chokoladeglace
- Chokoladefondant med krystalliseret hvid chokolade, råsyltede bær og citronverbena
Pris: 395kr (3 retter + snacks)
Runes Mad
Keyword: Eksilsønderjyden approves! Rune kan sgu lave mad! Tacos til natmad? Ja tak!
- Saltede kammuslinger med rødbede, dildolie, knasende rug samt røget creme & peberrodsmælk
- Frilandskalv med let syltet sort kål, langtidsbagte løg og cremet jordskok-puré. Kartofler bagt i lag med skalotteløg, citronskal og timian. Serveres med sauce med rødvin og urter.
- Fyldig chokoladekage med fed chokolademousse, sprød chokolade tuille & solbær som sirup og støv
Pris: 365kr (3 retter) – Børnemenu for 150kr
No. 1
Keyword: Morten Køster er altså garant for usandsynligt velsmagende mad!
- “Chaud-froid” af nytårstorsk og østers med champagnegelé, serveret med souffle af torsk & fennikel samt cruditée af fennikel, hertil urte mayo
- Terrine af kalv & foie gras sat med trøffel-glaceret saltbagt selleri, samt streg af selleripuré & syltede skalotteløg
- Dansk Oksemørbrad med rillette af ”Peking And style No1”
serveret med citrongræs sauce & klassisk Pommes a la Presse - Tiramisu No1 – macarons – mørk chokotærte m/ salt karamel
Pris: 395kr (4 retter)
I’m a Kombo
Keyword: Den legesyge fætter i klassen. Uden tvivl velsmagende!
- Toast med plukket hummer, tomat og muslingesmør – Bisque af skallerne, urteolie, stegt blomkål og mild karry
- Kalve entrecôte stegt som bøf med sprøde brødkrummer – Rødvinssauce med braiseret bryst og syltede løg – Bagte Birkemosegaard kartofler med rødbede og trøffel
- Popcorn taco – Eksotiske frugter med vaniljecreme – Varm chokoladesovs med mezcal
Pris: 400kr (3 retter) – Børnemenu for 100kr
Aarhus
Gastromé
Keyword: Michelinoverraskelsen er også med på nytårsvognen. Det ligner et stærkt bud!
- Confit af torsk, rødbede, hel sennep, bacon og frilandsæg med persille
- Jomfruhummer som bisque og cannelloni med porrer som salat og kul
- Dansk okse i bagte hvidløg med selleriflan og trøffel, kartoffel som mousseline og kryddersauce med hyldebær
- Variation over chokolade i mørke og hvide nuancer med passion
Pris: 498kr (4 retter)
Frederikshøj
Keyword: Nytårsmenu fra Wassim – een af de allerbedste kokke i landet? Ja, tak!!
- Glaseret kammusling med emulsion af peberrod og juice af havesyre
- Torsk og laks som mosaik med suppe på vild persille og løvstikke
- Mørbrad af okse med vinterens urter, trøffelsauce og forstenede kartofler
- Chokolade, chokolade og mere chokolade med passion
Pris: 550kr (4 retter)
Mefisto
Keyword: Mefisto laver go’ mad! Og her ligner der altså virkelig ‘value for money’!
- Sprøde og salte snacks til nytårstalen.
- Håndfoldet raviolo med jomfruhummer hertil skummende bisque og spæde urter.
- Braiseret kalvebryst hertil variation af efterårets røde, gule og bolsjebeder, trøffel og knas.
- Velhængt dansk ribeye, pommes Anna, braiseret skank, vintersvampe, og cremet rødvinssauce.
- Mørk chokoladekage og hvid chokolademousse hertil søde nytårskys og variation af passion.
- Petit fours til kaffen
- Kransekage dyppet i chokolade, fyldt chokolade med myntecreme og guldklumper med karamel
Pris: 450kr (4 retter + snacks, petit fours og kransekage)
Restaurant ET / CANblau
Keyword: Et sammenkog af to velrenomerede spisesteder i Aarhus
- Spanske knækbrød & spanske kartoffelchips m/oliventapenade og chilimayo
- Dansk Nytårstorsk m/jomfruhummersauce, selleri, safran og kørvel
- Oksemørbrad m/Pommes gratin m/muscat og parmesan. Karl Johan puré, stegte jordskokker, syltede bøgehatte og trøffelsauce
- Mørke chokolademousse i 3 lag m/orangegranité og brownieknas
- Kransekage fra Langenæs bageriet
Pris: 428kr (3 retter + snacks og kransekage)
Aalborg
Mortens Kro
Keyword: En fræk “smørrebrøds-inspireret” menu, hvis det skal være lidt low-key, uden at det koster på smagen.
- Østers m/klassisk vinaigrette/porrer og appelsin/wasabi og ingefær
- Jomfruhummer, skorzonerod i dild, hasselnøddemayo, jordskok, kaki frugt og sprødt
- Unghane og foie gras terrine m/ abrikos, pistacienødder, kvæder og brioche
- Oksemørbrad, kartoffel m/trøffel, karamelliseret løg, løgpure og rødvinspære
- Gateaux Marcel (a la Michaud) med syltede clementiner.
Pris: 300kr (5 retter)
Tabu
Keyword: Måske den skarpeste restaurant i Aalborg p.t., med mundvandsdrivende menu!
- Hummerbisque – Jomfruhummer – chips af skorzonerod – karse
- Torsk med syrnet fløde – Æblepure – Ristede hasselnødder – Syltede stikkelsbær
- Rosastegt oksemørbrad – Pure af jordskokker – Bagte løg – Kartoffelfondant – Trøffelsauce
- Chokoladefondant – Kirsebær – Luftig yoghurtcreme – brændte mandler
Pris: 425kr (4 retter)
Musikkens Spisehus
Keyword: Mikael Kopp Christensen og Daniel Ditman – det må være garanti for en god menu!
- Røget færøsk nytårslaks, økologisk hytteost marineret i ramsløgsolie, aromatiske urter og sprøde flager af rugbrød
- Bagt ryg af dybhavstorsk med sprøde gulerødder og skalotteløg i sauce nage samt krydderurtesalat
- Dansk okse i to tilberedninger: mørbrad og braiseret kalvebryst hertil sorte trompethatte og saltbagte selleri. Serveres med ristede vildmosekartofler og kraftig rødvinssauce.
- Glaseret mørk chokoladekage med sprød crumble, passionsfrugt og macarons
Pris: 385kr (4 retter)
Fyn
Rudolf Mathis
Keyword: Rudolf Mathis er garant for god fisk og høj klasse (og pris!). Tjek også vinene!
- Skaldyrsterrin med hummer og kammuslinger, panko- citrondrys, mandler
- Dampet kulmulemedaillon med Karl Johansvampe, spinat, fleuron og trøffelsauce
- Kalvemedaillon med æble- peberrodskompot, selleri- grønkålssalat, pie med morkler og kartofler samt rødvinssauce
- Franske oste med syltede valnødder og pærechutney
- Hvid chokolade- hindbærparfait med sprød karamel, hindbærkage, syltede abrikoser, papaya og hindbærcoulis
Pris: 395kr (3 retter) – 595kr (5 retter)
Lieffroy
Keyword: Patrick viderefører far Jean-Louis’ klassiske velsmag
- Nytårstorsk fra Storebælt med grillet hjertesalat og hummersauce
- Kalvemørbrad med svampetærte, græskar, pom. rösti og trøffelsauce
- Pandekager med citroncreme, hindbærcoulis og chokoladekage
Pris: 425kr (3 retter)
LEI:K
Keyword: LEI:K præstere absolut et fornuftigt bud på en nytårsmenu. Husk din foie gras!
- Asiatisk-krydret cremet hummerbisque med dampet rødtunge, forårsløg, sesam-tuilles og spicy tapiokaperler. Med brød og øko-smør.
- Grillet oksetournedos, saltbagt selleri gratineret med trøffelsmør, balsamico-rødbede med sennep, pommes anna og portvinsauce og portulak. (Tilkøb: stegt foie gras +50 kr.)
- Syltet clara frijs med chokolade, yoghurtparfait, lakrids og pistaciekage
Pris: 362kr (3 retter)
GODT NYTÅR DERUDE!
Hvordan ser årets sidste menu ud hos dig/jer?!
Stik os en kommentarRelaterede indlæg
Gastromands Nytårsmenu 2010 – Del 1 1. december 2013 | Eksilsønderjyden
På Winecrawl i Odense: Det er et hit 10. november 2016 | Fynboen
-
oktober 16, 2018
Torben KJeg vil da lige tilføje Høj På Mad i København, som jeg har erfaret, leverer fantastisk lækker catering i Københavnsområdet :) https://hoejpaamad.dk/
-
-
december 28, 2015
Jeg synes faktisk Fandankos menu ser rigtig spændende ud Michael – tror heller ikke der er nogen der bliver skuffede der! http://www.fandanko.dk/nytaarsmenu-2015_67.html
-
-
december 27, 2015
Robert ChristiansenGodt nytår. Tag lige en sanseoplevelse med kræs til gane og hjerne. Og ja 7 retter er lige i skabet efter en aperitif i den knitrende pejsestue.
Aagard kro imellem Vejle og Kolding er et besøg værd.-
december 28, 2015
Tak for tippet, det ligger desværre lidt uden for de områder, vi i år har valgt skrive om. Men lad da endelig lad kommentar område være landsdækkende!
-
-
december 27, 2015
Anders-Christian DahlHelt klart Styrbæks! Den har vi selv valgt. http://styrbaeks.dk/nytaarsmenuen
-
december 27, 2015
Virkelig, virkelig skidt, at I ikke har Sortebro kro og Under Lindetræet på listen. Fuldstændig sublim mad og høj, høj, høj kvalitet!
-
december 27, 2015
Listen til Odense kunne med fordel udvides med: Sortebro Kro, Styrbæks, Restaurant Nordatlanten og eatmosfære :)
-
-
december 27, 2015
Hej Rasmus,
Som eksilsønderjyde vil jeg hellere end gerne slå et slag for det sønderjyske! Desværre besluttede vi os for, at nøjes med de fire største byer, for ikke at gøre guiden for uoverskuelig… Men måske vi skal udvide den endnu mere næste år :)
Godt nytår!
-
Smid en kommentar
Lidt godt til maven
- Biksemad – med spejlæg og bearnaisesauce!
- Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
- Bøf Stroganoff à la Gastromand
- Grydestegt Kylling med “Skilt sovs” og råsyltede agurker
- Hasselbagte kartofler – super sprøde og møre kartofler
- Høvdingegryde med oksekød, bacon og cocktailpølser
- Frikadeller: Opskriften på perfekte frikadeller
- Kartoffelmos – fed og cremet
- Krebinetter eller Karbonader: Smørstegte mirakler
- Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese
- Pariserbøf – den ultimative frokostret!
- Æggekage med bacon – den gammeldags opskrift
Kommentarer