Opskrift: “Efterårs”-carbonara med pesto og tørret spansk pølse
I sidste uge skulle det gå stærkt med aftensmaden – og ja, nogle gange så spiser jeg faktisk ikke oversized burgers og bacon tre gange om dagen – selv om det er det jeg drømmer om – every day!
LÆS OGSÅ: Spaghetti Carbonara – den bedst pastaret med fløde og bacon
Nej jeg er jo Familiefaren, selv om Århusianeren faktisk kun mangler at få et barn mere før han må have lov til at overtage titlen, det har jeg nemlig lovet ham! Men når man har familie og børn, så sker det jo nogle gange, at man ikke når at rubbe en pulled pork og gøre klar til den helt store burger og så skal det faktisk gå hurtigt.
Selv om jeg lidt hader “Lækkert og Nemt” udtrykket når det kommer til mad, så er det lidt hvad denne opskrift handler om. Men jeg tager det altid som en udfordring, når det sker. Så har jeg nemlig muligheden for, at free-style! Her fandt jeg noget lækkert tørret spansk pølse, tomatpesto, grønsager og kapers, som faktisk var i køleskabet!
Ingredienser
- 250 gram tørret pølse
- 1 stort rødløg
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk tomatpesto
- 3 store spsk cremefraiche 18 % eller 38 % your choice!
- 3 forårsløg
- 1 spsk kapers
- 10 cherry tomater
- Saften fra ½ citron
- 500 gram æggenudler
- Salt/Peber
Sådan gør du
- Varm en wok godt op uden olie eller fedtstof.
- Fjern skinnet fra pølsen og skær den i mindre stykker og læg dem på panden.
- Skær løg og hvidløg i stykker imens.
- Når pølsen har stegt i ca. 7-8 minutter tilsætter du løggene og lader det stege til det er gyldent.
- Tilsæt så tomatpesto og skru ned til middelsvag varme lad det simre imens du rengør og snitter forårsløg og tomater.
- Tilsæt så cremefraiche og smag til med salt og peber imens du sætter en gryde med saltet vand over og kogerne nudlerne.
- Når nudlerne er kogte tilsætter du dem i retten og sikre at der lige er er par spiseskefulde pastavand med.
- Smid tomater, forårsløg over og giv det et skud citron og friskkværnet peber.
Det minder nok mest af alt om en carbonara, men så alligevel ikke – men den bliver alligevel døbt “Efterårs-Carbonara”. Hvis du vil have en federe version, så tilsætter du bare 250 ml. pisket fløde, 2 æggeblommer og en god håndfuld revet parmesan, så får du en mere “ægte” Carbonara.
Ja billedet kræver lige en forklaring, for der er ikke rosenkål i retten, men det hører virkelig efteråret til. Hvis du har minder om rosenkål, som jeg lidt har det fra barndommen, så har du muligvis fået dem kogte, som slet ikke kan sammenlignes med en omgang på panden. Her blev de hurtig vendt rundt i lidt smør sammen med rødløg og så krydret godt med peber og chili – det virker!
Vinen
Selv om det er hverdag, så sker det jo nogle gange, at man får lyst til lidt vin. Nu hvor efteråret virkelig er over os, så hjælper det i hvert fald på mit humør med et køligt glas hvidvin. Jeg vil ikke bruge udtrykket “hverdagsvin”, for det findes reelt ikke i min bog – men jeg kom sgu til det. Jeg fandt en god Chablis til fornuftige 99,95,- hvis du napper 12 stk. men så får du faktisk også en god Bourgogne som har fået noget fad, det giver den her “røgede” karakter og fedme som går godt til pølsen. Endvidere har den masser af citrus noter, som passede glimrende til retten – den bedre halvdel var i hvert fald tilfreds, og i sidste ende, så er det vel det vigtigste ikke?
Det er muligt, jeg har glemt en detalje i retten, for det var som sagt noget free-style jeg lige smækkede sammen på kort tid. Retten er temmelig let og enkel, hvis jeg skulle anbefale en anden lignende ret, som faktisk kan laves uden indkøb, forstået på den måde, at du kan have det hele i skabet og lave retten uden at skulle ud og handle, så må det være “Luderens Pasta“.
Har du en favorit ret, som du selv har free-stylet/opfundet?
Stik os en kommentar
Kommentarer