Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 17. juli 2019

Scroll to top

Top

8 kommentarer

Opskrift: “Efterårs”-carbonara med pesto og tørret spansk pølse

Opskrift: “Efterårs”-carbonara med pesto og tørret spansk pølse
Gastromand

I sidste uge skulle det gå stærkt med aftensmaden – og ja, nogle gange så spiser jeg faktisk ikke oversized burgers og bacon tre gange om dagen – selv om det er det jeg drømmer om – every day! 

LÆS OGSÅ: Spaghetti Carbonara – den bedst pastaret med fløde og bacon

Nej jeg er jo Familiefaren, selv om Århusianeren faktisk kun mangler at få et barn mere før han må have lov til at overtage titlen, det har jeg nemlig lovet ham! Men når man har familie og børn, så sker det jo nogle gange, at man ikke når at rubbe en pulled pork og gøre klar til den helt store burger og så skal det faktisk gå hurtigt.

Få men gode ingredienser...

Få men gode ingredienser…

Selv om jeg lidt hader “Lækkert og Nemt” udtrykket når det kommer til mad, så er det lidt hvad denne opskrift handler om. Men jeg tager det altid som en udfordring, når det sker. Så har jeg nemlig muligheden for, at free-style! Her fandt jeg noget lækkert tørret spansk pølse, tomatpesto, grønsager og kapers, som faktisk var i køleskabet!

Efterårs Carbonara: Hvis du skulle være vinterdeprimeret...

0 fra 0 stemmer
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 250 gram tørret pølse
  • 1 stort rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk tomatpesto
  • 3 store spsk cremefraiche 18 % eller 38 % your choice!
  • 3 forårsløg
  • 1 spsk kapers
  • 10 cherry tomater
  • Saften fra ½ citron
  • 500 gram æggenudler
  • Salt/Peber

Sådan gør du

  • Varm en wok godt op uden olie eller fedtstof.
  • Fjern skinnet fra pølsen og skær den i mindre stykker og læg dem på panden.
  • Skær løg og hvidløg i stykker imens.
  • Når pølsen har stegt i ca. 7-8 minutter tilsætter du løggene og lader det stege til det er gyldent.
  • Tilsæt så tomatpesto og skru ned til middelsvag varme lad det simre imens du rengør og snitter forårsløg og tomater.
  • Tilsæt så cremefraiche og smag til med salt og peber imens du sætter en gryde med saltet vand over og kogerne nudlerne.
  • Når nudlerne er kogte tilsætter du dem i retten og sikre at der lige er er par spiseskefulde pastavand med.
  • Smid tomater, forårsløg over og giv det et skud citron og friskkværnet peber.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Lad den tørrede pølse smide noget fedt...

Lad den tørrede pølse smide noget fedt…

Det minder nok mest af alt om en carbonara, men så alligevel ikke – men den bliver alligevel døbt “Efterårs-Carbonara”. Hvis du vil have en federe version, så tilsætter du bare 250 ml. pisket fløde, 2 æggeblommer og en god håndfuld revet parmesan, så får du en mere “ægte” Carbonara.

Tilberedt korrekt er rosenkål en lækker spise!

Tilberedt korrekt er rosenkål en lækker spise!

Ja billedet kræver lige en forklaring, for der er ikke rosenkål i retten, men det hører virkelig efteråret til. Hvis du har minder om rosenkål, som jeg lidt har det fra barndommen, så har du muligvis fået dem kogte, som slet ikke kan sammenlignes med en omgang på panden. Her blev de hurtig vendt rundt i lidt smør sammen med rødløg og så krydret godt med peber og chili – det virker!

En lille Chablis til maden...

En lille Chablis til maden…

Vinen

Selv om det er hverdag, så sker det jo nogle gange, at man får lyst til lidt vin. Nu hvor efteråret virkelig er over os, så hjælper det i hvert fald på mit humør med et køligt glas hvidvin. Jeg vil ikke bruge udtrykket “hverdagsvin”, for det findes reelt ikke i min bog – men jeg kom sgu til det. Jeg fandt en god Chablis til fornuftige 99,95,- hvis du napper 12 stk. men så får du faktisk også en god Bourgogne som har fået noget fad, det giver den her “røgede” karakter og fedme som går godt til pølsen. Endvidere har den masser af citrus noter, som passede glimrende til retten – den bedre halvdel var i hvert fald tilfreds, og i sidste ende, så er det vel det vigtigste ikke?

Tror jeg vil kalde den en efterårs Carbonara!

Tror jeg vil kalde den en efterårs Carbonara!

Det er muligt, jeg har glemt en detalje i retten, for det var som sagt noget free-style jeg lige smækkede sammen på kort tid. Retten er temmelig let og enkel, hvis jeg skulle anbefale en anden lignende ret, som faktisk kan laves uden indkøb, forstået på den måde, at du kan have det hele i skabet og lave retten uden at skulle ud og handle, så må det være “Luderens Pasta“.

Har du en favorit ret, som du selv har free-stylet/opfundet? 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Baekgaard

    Hej

    Fedt der endelig er tid og overskud til hverdagsretterne igen; de simple man kan nå efter arbejde og inden børnene skal i seng.
    De har været savnet, for det er tit ens egne ideer kører rundt i det samme igen og igen, så lækkert med inspiration :)

    Kender du egentlig til en god gårdslagter eller lignende herude i området? (Ja, vi bor i samme by, og jeg hvor du bor! /creepy stalker-mode off)

    Jeg bruger tit slagteren i Gistrup eller Krastrupsøgaard, og de er super, men kan jo være du kender et godt sted?

    • Hej Baekgaard – jamen tak for rosen da – hverdagsretter er jo det jeg gør mest i og så gerne nogle med et lille glas “vente-vin” til, som min kone så lystigt kalder det. Haha – det vidste jeg ikke, nej ikke nogle officielle – jeg kender nogle stykker som sælger gris, æg og ko – men ikke som sådan en gårdbutik. Ellers har du jo fat i noget af det rigtige med Slagteren i Gistrup – han gør det sgu godt. Jeg har lige bestilt en 50 cm lang krydret pølse til afhentning imorgen, til et lille projekt til weekenden – den var de helt med på at lave specielt :-) Hvis jeg finder én siger jeg til! Du må lige gøre det samme ikke?

      • Baekgaard

        Fedt. Skal også omkring Gistrup efter indkøb til et tapas-bord her i dag.

        Det kunne være dejligt, hvis de nye ejere af Klarupgård får stablet noget ordentligt mad-marked på benene. Det har jeg hørt lidt rygter om

  2. Hej begge.

    Jeg har hørt meget godt om den her gårdbutik, som ikke ligger alt for langt fra jer: http://www.krastrupsoegaard.dk :)

    • Baekgaard

      Hej. Han er også super, vi fik et ordentligt læs derfra til barnedåben, og det fungerede. Han eksperimenterer også lidt med forskellige pølser og pålæg.
      Jeg mindes bare engang jeg så en reklame for noget økologisk frilands ko, da jeg kørte tværs over i Kongerslev-området, men har aldrig set reklamen siden.

      • Lyder spændende – vi burde jo reelt vælte os rundt i den slags heroppe! Man kan undres lidt over, at det ikke er tilfældet? Vi har jo masser af gårde til det, men folk vil nok hellere bruge et Supermarked tænker jeg… desværre!

      • Baekgaard

        Det er vel de nærige buffet-nordjyder i en nøddeskal. Holde sig til det man kender, det billigst mulige, og et sted man kan købe det hele. Kvantitet fremfor kvalitet, hvor man hellere vil have 2kg vacuumpakket flæskesteg i Rema, fremfor 1,5kg frilandsgris ved gårdslagteren.

        Var for nogle måneder siden på Flammen til deres brunch-menu. Der sad par omkring os, der alle skamroste det, og Ih hvor fantastisk det var, og det var noget af det bedste de nogensinde havde smagt.
        Men diskussion er vidst taget mange gange, om hvorfor Aalborg absolut skal være det buffet-helvede det er. Heldigvis går det da bedre for rigtige restauranter end for bare fem år siden :)

      • Ja det går virkelig den rigtige vej – jeg vil godt erkende, jeg har været der med en af mine piger også til bruch – okay mad – men nok ikke det bedste jeg nogensinde har smagt :-)

Smid en kommentar