Summerbrunch: The English Breakfast Pizza
For noget tid siden blev Familiefaren ringet op imens han stod og kampsvedte i lufthavnen efter en lang arbejdsdag. Pludselig ringer telefonen og en gut begynder at fortælle om en hel masse køkkengear…
Nå, det resulterer så I at Webmasteren og Familiefaren indvilger i, at mødes med et par gutter, som gerne vil have deres produkter tættere på forbrugerens hjem. Tja, tænker vi – der er jo der så mange der gerne vil – hvorfor skulle jeres produkter være anderledes? Elementært min kære Watson! Alt for få har fået øjnene op for Turmix – Blendtec, Hurom og Plancha og det skal der laves om på. Tjo (det udtryk bruger vi også meget) – jamen hvis det virkelig sparker røv så lad os da se på varene! Det gjorde vi så!
Webmasteren er ved at smadre diverse ting i sin Blenctec og jeg gik i denne uge, hvor solen velsignede landet mere end nogensinde i maj måned kigget på Plancha Mania. Hånden på hjertet – jeg synes faktisk opgaven virkede lidt uoverskueligt – den var pisse tung og jeg vidste sgu ikke helt om den skulle samles.
Men for pokker, nogle gange skal vi vist bare holde op med at hyle og tage mig sammen, det gjorde jeg så onsdagen før Kr. Himmelfart. Efter den blev bjerget ind fra garagen for den vejer omkring 30 kg. så fik jeg den åbnet, samlet og sat til gas på under 60 sekunder. Bum – så rullede vi sgu!
Udseende og førstehåndsindtryk
Den er pisse tung og virker næsten direkte uopslidelig. Emaljen virker som om den er fuldstændig immun overfor ridser og strammer. Den inderholder en lille bakke og en åbning nederste i venstre side, hvor man kan skrabe fedt og stege rester ned, og de tilhørende redskaber er i stål, så hvis det holder, så skal du sgu ikke være nervøs for at være hård ved den. Ellers er den meget enkelt at se på, der er to hånder til gas og en elektronisk antænder. Så det er rimelig “plug n play” det her.
Materialevalg og kvalitet
Støbejern og rustfritstål – whats not to like? Der er ikke mange steder, hvor der kan gå noget galt med den – ingenting kan brække eller knække. Så medmindre du direkte forsøger at ødelægge den så tror jeg den holder længe. Der findes 3 udgaver af denne model som hedder “Mania” der har 1, 2 eller 3 brændere Model 45, 60 eller 75 denne model jeg har testet har 2 brændere.
Selve testen
Der er nu udover vores English Breakfast Pizza blevet grillet alt hvad du kan tænke dig – alt! Fisk, skaldyr, kylling, steak, hakkebøf, svin, æg og grøntsager. Den varmer jævnt og er rimelig nem at styre. Du skal naturligvis være lidt af en grillmester for at styre det hele på grillen, navnlig hvis du banker den helt op i grader for selv om max temperatur ligger på ca. 300 grader, så virker den bare varm som helvedes flammer! Hvis du bruger ca. halvstyrke så ligger den rimelig stabilt på 180 grader. Du skal dog lade den varme i mindst 20 minutter før den har en nogenlunde ensartet varmefordeling, men så holder den tilgengæld også på varmen længe.
Nå, men det eneste opskrift, som jeg lige deler med jer er noget så utraditionel som en “English Breakfast Pizza” og dertilhørende pølser, bacon, æg, tomater og porto bello svampe. Der er sikkert nogen før mig som er kommet på ideen, der er der jo som regel, så dem sender jeg hermed en lille tanke. Inden vi starter på opskriften så findes der faktisk noget meget fedt tilbehør der til – en bred og en lang spatel i stål og et låg som du lige kan ane øverst på billedet neden uden. Navnlig låget har jeg fået meget glæde af når der skal dampes/varmes kød eller grøntsager, hvor man gerne vil bevare mest muligt saftighed.
Udover spatel i kort og lang udgave, som virkelig får dig til at føle dig som en ægte grillmester, så finder der en “klokke” i rustfrit stål hvor du kan regulere dampen. Den er vildt god og gør at fx din bøffer til burgeren blive saftige og lækre. Jeg brugte den også til pizzaen.
Rengøringen
Inden vi går igang med opskriften, så kommer det kedeligste lige – som så omvendt også er det vigtigste – rengøringen! Du tror nok jeg lyver, men det er helt seriøst det her, det er virkelig nemt og hurtigt. Når du er færdig med at grille og den er brand varm, så hælder du ca. ½ liter vand over og skraper alle stegerester ned i den revne der er i bund og videre ned i opsamlingsbakken. Så spiser du og venter til den er helt kold, hvor du så bruger det skurecreme og den svamp du kan købe som tilbehør. Det tager ikke længe og efterfølgende ser den ud som ny – thumps up herfra!
Normalt så opererer vi jo mest test for sig og opskrifter for sig, men det er som om, at det hele bliver lidt federe når du rent faktisk kan se hvad grillen kan bruges til. Du skal bruge en omgang pizzadej fra denne opskrift, resten følger her.
Ingredienser
- 1 portion pizza dej
Tomatsauce
- 1 dåse øko hakkede tomater
- 2 tsk tomatpuré
- ½ rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk chili
- 1 tsk paprika gerne røget
- 3 squiz tabasco
- 1 lille håndfuld frisk basilikum
- 1 lille håndfuld frisk timian
- Salt/peber/sukker
Tilbehør
- De bedste pølser du kan opdrive
- 4 øko æg - gerne nogle som ikke er så store
- English cheddar
- Frisk basilikum til pynt.
Sådan gør du
Tomatsauce
- Blend det hele grundig i din Bamix eller lignende.
Tilbehør
- Skær pølserne ud.
- Slå æggene ud i en kop lige inden de skal på.
- Fordel osten over pizzaen
- Du kan sådanset lave hele pizzaen klar dog uden ægget. Jeg valgte at lave dem som mini-pizzaer så det passer nogenlunde med mængden af mad.
- Læg pizzaen på grillen og giv den ca. 2 min.
- Læg ægget forsigtigt i midten.
- Hvis du har et låg, så læg det over i 1 min, ikke længere for så mister blommen sin farve.
Det kan være lidt tricky at få pizzaen perfekt, hvilket skyldes, at der er flere elementer som faktisk skal have forskellig mængde varme. Pølserne kan tage et ordentlig smæk, ægget skal have kort tid, osten skal nå at smelte og bunden skal naturligvis ikke være brændt eller blød! Hvis du tilfældigvis lige har en gasbrænder ved hånden, så kan du lige rettet det sidste til inden serveringen. Det gjorde jeg én af gangene, hvor det lige skulle gå hurtigt – er du lidt mere tilgivende omkring det visuelle, så kan du også sagtens mestre det på grillen, det kræver bare øvelse.
Ellers blev der lavet morgenmad, som faktisk endte i noget brunch, da tidspunktet i hvert fald ramte 11.00 – og på det tidspunkt må må som bekendt drikke alkohol! Jeg valgte at smide lidt ost over porto bellosvampene da de var godt ristede og sluttede af med noget persille – det fungerede glimrende.
Dommen
Plancha Mania gør det overraskende godt. Den er bygge med øje for kvalitet, den virker umiddelbart holdbar og næsten uopslidelige. Jeg elsker ideen med, at have en “grillbars-ejer-rist” stående udenfor og dybest set kan du lave alt på den. Du behøver faktisk ikke stegepander og holder du af, at lave mad udenfor så vil du blive glad for den. Den passer for mig at se godt i et udekøkken, mest af alt fordi den ikke har noget stativ eller ben – så du skal selv lige smide den på et bord. Ellers vil jeg investere i et cover til den også. Men når det så er på plads, så er den enkelt og lige til at gå til! Jeg kan frygte, at jeg ikke rigtig kommer til at bruge gasgrillen i sommer da Plancha Mania bare er nemmere, mindre og hurtigere at starte op.
Det lader til, at vi introducerer en ny spiller i vores i forvejen herskende regionskrig om “Gas vs. Kul” – nu kommer denne så som den nye dreng klasse. Det er naturligvis gas, men jeg ser den bestemt ikke som en traditionel gasgrill og tror bestemt heller ikke det er producenternes tanke. Vi ligger et sted mellem 4 og 5 stjerner. Jeg mener ikke vi har den helt rigtige og suveræne Gastromand faktor som vi giver 6 stjerne for og så trækker helheden med manglende låg og stativ en kende ned – var det på plads og kunne det købes samlet så ville vi ligge på 5 stjerner. Resten høster for kvalitet, enkelthed og nytænkning.
Tekniske Specs
- 2 støbejern cirkulære brændere
- Tænding: Elektronisk
- Gas/Propan ( 436 g / h) Naturgas valgfri ( 572 l / h)
- Materialer: rustfrit stål, støbejern kogeplade, triplebelagt emalje
- Bruttovægt: 29 kg
- Garanti: 2 år (10 år for emaljeret plade)
- Særlige kendetegn : udendørs brug
- Pris: Vejl. 4500,-
- Se mere her og her:
Stik os en kommentar
-
Nu glæder jeg mig til at han kommer i gang.
Hér kan I i hvert fald købe dem:
https://www.kitchenone.dk/soegeside/?search=plancha.-
Det var vist også på tiden Cecilie :-) Tak for tippet!
-
-
Jeg blev lyn hurtig vild med Planchaen, af at læse lidt om den her.
Jeg fandt faktisk følgende link herefter – https://www.kitchentime.dk/da/p/plancha-mania-75
Måske det kan bruges?
-
Det kan det bestemt da! Tak for linket!
-
-
Ooooooooooog…..
Hvad er prisen? (Der står ikke noget ud for det punkt.
Og de gutter der gerne vil have os til at købe den, de kan så starte med at blive officielle forhandlere, fordi når jeg går ind på den officielle hjemmeside, så står der intet om danske forhandlere, men kun én sydtysk.
Det kunne være at svaret på den manglende opmærksomhed lå der.
Mega fedt produkt, og jeg er fristet til at skrive det på listen over ting som skal indkøbes på sigt. Men det kunne være rart at vide, om vi taler 3000 eller 10.000 kroner.
-
Rettelse: I Schweiz ikke sydtyskland
-
Hej Nikolaj – du har faktisk ret og jeg har lige rykket dem – det burde være på deres side – http://www.plancha-mania.com/ her kan du se mere – jeg har opdateret prisen, den ligger faktisk “kun” på 4500 for den jeg har testet og det er hånden på hjertet ingenting i forhold til kvalitet – i forhold til en Weber eller anden grill så er det her helt anden boldgade… Jeg har lige sat min Weber til salg, da jeg ved, at jeg ikke kommer til at bruge den mere – sad but true!
-
Ja, det er egentlig en fornuftig pris.. Det virker til at være kram, der også kan holde i nogle år.
Bestemt på listen over udstyr!
-
Fuldstændig enig Nikolaj – jeg har rykket dem igen – der er jo ingen tvivl om, at Danmark har et grillmarked som domineres total af Weber hvilket jo er super fint, men der findes faktisk også andre gode bud – dette fx…
-
-
Hej Nikolaj.
Vi er helt sikker officielle forhandlere, men Eno skal nok lige stramme op på deres hjemmeside:
Gå til http://map.plancha-mania.com/
Vælg “Danemark” – og så ser du vores navn og adresse (ring gerne, hvis du vil have en snak).Din kommentar er hård, men retfærdig (Jeg er den ene af de “to fyre”).
Jeg er netop nu i Frankrig og har vendt det med direktøren. Han kunne sagtens få vores navn frem, for han bruger den franske side. Fra den engelske side er det til gengæld ikke helt ligetil… I Niort i Sydfrankrig taler de ikke engelsk, hvilket vel er ganske charmerende.Planchaen er helt fantastisk – men Danmark er som regel 5-10 år bagud ift. resten af verden, så hvis du får en plancha, bliver du én af frontløberne (ligesom Gastomand).
-
Hej Anders – jeg kan kun kvittere med, at den er værd at vente på og værd at gøre lidt ekstra for at få fat i! Håber I får styr på leverance til en dansk side – kunne være fedt!
-
-
Comments