Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 2. oktober 2023

Scroll to top

Top

5 kommentarer

Weekendtesten: Novis Vita Juicer

Weekendtesten: Novis Vita Juicer
Gastromand

Vi elsker gadgets på Gastromand – hver gang der kommer en ny så skal de bare vendes, drejes, udforskes og testes – jo mere utraditionel jo bedre! Vita Juicer er ingen forskel. Vita Juicer er seneste skud på stammen indenfor den voksende interesse for at ”juice”. De fleste af jer ved nok godt, at vi mænd ikke gør så meget i den slags, men har egentlig forståelsen for hvorfor det er populært. Vi har tidligere kigget på to slowjuicere fra Witt – Juicepresso og Hurom Juicer – begge er fremragende produkter, som begge sikrede at der blev drukket rigeligt med alkohol for at teste frisk juice til cocktails den dag.

Vita Juicer

Vita Juicer

Udseende og førstegangsindtryk

Heavy as hell! Den har en fornuftig kampvægt hvilket du skal forstå er et must med køkkengadgets. Den er lavet af rustfristål, hærdet plastik og chrome – så langt så godt. Umiddelbart er der kun én knap med to indstillinger – ”0” og ”1” allerede tegner det jo godt, så kan man umuligt gøre noget forkert. Efter nemmere og grundigere gennemsyn skyldes det, at den har en autospeed funktion, så reelt behøver du ikke tænke så meget. En Gastromand vælger naturligvis i sort eller chrome – I went black!

Enkelt og ikke til at misforstå...

Enkelt og ikke til at misforstå…

Under kølerhjelmen...

Under kølerhjelmen…

Kvalitet og design

Den ligner lidt en lille robust affaldsspand eller måske R2D2’s lillebror – men vi er sgu ikke kommet for vurdere design, det lader vi dig om, personligt synes jeg dog den ser ret blæret ud. Jeg synes den står fremragende i Gastroskabet og bryder lidt med alt det andet chrome fra Sage der pt. fylder op.

Enkelt i sit design...

Enkelt i sit design…

 

Dit gear...

Dit gear…

Centrefuge/Slowjuicer – Vita Juicer!

For dem af jer, som følger lidt med i juiceverdenen eller måske har én i hustanden – højst sandsynligt en kvinde der går op i den slags – beklager jeg kunne ikke lade være! Nå, men der hersker en form for regionskrig – godt nok en meget stille krig og formegentlig drevet af passifister men ikke desto mindre en krig om hvad der fungerer bedst. Er det den lynhurtige og skarpe centrefuge juicer som ved centrefugalkraft slynger frugt, grøntsager og andet rundt imens der lægges et moderat pres derpå? Slowjuicer presser derimod langsomt saften ud af frugter og grøntsager. Slowjuice-fanatikere vil mene, at denne er bedst da vitaminer og fibre bevares – videre oxiderer den ikke helt så hurtigt. Men så har vi Vita Juicer som faktisk hverken er fugl eller fisk.

Godkendt...

Godkendt…

Pres – Slyng – Mos

Vita Juicer er som sagt hverken fulg eller fisk – den kan presse på god gammeldagsmanér i toppen, hvor du fx skærer appelsin, lime, grape eller citron i halve og presser saften ud af. Det går hurtigt og kødet er fuldstændig tørt efterfølgende, så der er valuta for pengene. Omvendt går det ikke så hurtigt at du skal være bange for at komme til skade, det er næsten umuligt.

Selv et barn kan klare det...

Selv et barn kan klare det…

Laver du et hurtig skift hvor du fjerner pressen bliver den sådan set omdannet til en centrefuge, hvor du får bulpen med. Forskellen her er som jeg ser det renheden af juicen. Vil du have en helt klar juice uden frugtkød eller ønsker du en lidt mere rustik juice? Den er forskellen på pressen og centrefugen. Det næste, som faktisk er det smarteste er muligheden for at tilføje en lille tud, som gør at du nu kan lave puré og smide de frugter i, som normalt blive fuldstændig tilintetgjort i en normal juicer. Det kunne være jordbær, kiwi eller bananer men også agurk eller tomat, som vi senere skal kigge lidt på.

Friskpresset juice...

Friskpresset juice…

Testen

Jeg har nu igen været på et frugt og grøntsags-korstog og drukket mere juice end nogensinde gennem de sidste par uger. Vita Juicer er rimelig nem at gå til – den laverer en glimrende juice og afhængig af om du ønsker en helt filtreret juice eller en mere rustik leverer den også det. Jeg har faktisk mest brugt den almindelige presser til at lave juice og har valgt at foretage en lille sammenligning med min Witt Juicepresso som bestemt også leverer varen. Det er rimelig hurtig at konstatere at smagen er ensartet og farven også, men hvad med mængden?

Vita Juice (13)

Der skrives noter til testen…

Juicepresso vs. Vita Juicer

Noget af det, som de fleste nok vil udfordre med det samme er output – hvad kan Vita Juicer få presset og klemt ud af frugterne? Jeg har presset en del igennem og taget gennemsnittet – fx er der presset 15 appelsiner, som har givet 9 dl saft, altså næsten en liter – i gennemsnit har de så givet 0,6 dl. Frugterne er købt samme sted alle økologiske og samme sort med undtagelse af grape, den var ikke økologisk. Overraskende nok, så giver Vita Juicer faktisk mere – også på presset i toppen. Navnlig på æblerne er der stor forskel på.

Der presses...

Der presses…

Det går naturligvis noget hurtigere på Vita Juice, da den banker afsted med noget højere omdrejninger end Juicepresso, som jo også er slow – yes rimeligt åbenlyst. Der hvor Juicespresso har en fordel er ved, at en slow juicer kan sikre, at juicen oxyderer mindre – navnlig med æblerne går det hurtigt efter den har været i Vita Juicer med at blive brunlig. Dermed er det ikke hensigtsmæssigt at bruge den til at lave juice til fx dagen efter. Princippet her er “Pres og Nyd”!

Test af output...

Test af output…

Ingrediens/Maskine Vita Juicer Juicepresso
Æble 1,0 dl 0,6 dl
Appelsin 0,6 dl 0,5 dl
Citron 0,5 dl 0,4 dl
Grape 0,7 dl 0,6 dl

Så vi har konstateret følgende – den kan presse, slynge og lave perfekt juice – output er højt og højere end slowjuicer. Men hvad så med bevarelse af vitaminer? Bliver de ikke slynget i stykker? Nej egentlig ikke – i pressen kører Vita Juicer med 150 RPM (Rounds Per Minute) og i centrefugen med 2000 RPM hvor andre ligger mellem 3000 og 16000 RPM som fx dem de bruger på Joe & The Juice – der skal det gå ultra hurtigt og du skal bare have din juice i en fart. Da det er lave omdrejninger så skulle vitaminerne faktisk bevares – nu er jeg ikke bioanalytiker eller lignende og har ikke mulighed for at teste det overhovedet, så jeg må tage producentens ord for gode varer.

Rengøring

“Rengøring foregår som en leg” – “Aldrig har det været nemmere” – yes yes – bullshit (host-host). Men rent faktisk så er Vita Juicer ikke den værste at gøre ren – du fjerner sien, tager bunden ud og skyller den. Der skal naturligvis arbejdes lidt for at få den helt ren, så nej det er ikke en leg og tja – om det har været nemmere ved jeg sgu ikke. Fakta er bare at alle juicere ligemeget hvilken skal gøres rene og det er krævende. Denne trækker dog ikke ned på det område.

Gammeldaws Limonade – børnenes favorit (bare ikke mine børns…)

Nå, vi ved den kan lave juice, men skulle vi ikke lige så på noget lidt sjovere? Jeg tænker limonade – altså den rigtige med citron, lime og sukker – og ja, nu har jeg måske twistet den lidt. Men pres en røvfuld citroner og limonade og lave en sukkerlage gerne med noget sirup også – masser af isterninger og så er der sgu børnenes favorit. At mine så brokkede lidt over den og hellere ville have en sodavand siger vi ikke noget om.

Vita Juice (8)

Skål…

Vita Juice (2)

Klar til limonade…

Limonade...

Limonade…

Verdens bedste Strawberry Daiquiri

Nu da Vita Juicer har den her tud så den kan presse jordbær, hvad er så mere oplagt end at lave en rigtig sommerdrink – Daiquiri! Og selv om den måske ikke er så maskulin gør det ikke noget, for vi har konstateret at vi er i kontakt med vores feminine side og alt det der – BUM! Du smider en håndfuld friske jordbær og mynte i blenderen og smager til med sukkesirup og lys rom i festlige mængder. Server med masser af is!

Party lørdag morgen...

Party lørdag morgen…

Skål...

Skål…

Sommersuppe med rødelinser, ingefær, chili og lime

Den her var faktisk meget sjovt. Jeg ville teste noget lidt “out of the box” og tænkte, at suppe var oplagt grundet denne her lidt specielle tud, og hvilken juicer kan lave suppe? Jeg forkogte en omgang røde linser som jeg smid i sammen med 2 dl kokosmælk 3 dl hønsefond, 1 gulerød, et stort stykke ingefær, 2 hele chilier, en håndfuld persille og en lime samt alt og peber.

 

Suppe...

Suppe…

Det fede ved det her var, at det virkede og blev bedre en forventet. Suppen smagte fantastisk og to ca. 2 minutter at lave – max! Om den så får alle smagsnuancer med på den tid ved jeg sgu ikke, men det fungerer glimrende, og min iver over denne test lykkes var det hele værd. Suppe blev serveret ved aftenstid samme dag.

Rød linse suppe med chili, ingefær og persille...

Rød linse suppe med chili, ingefær og persille…

Dommen

Vita Juicer gør det glimrende. Den kan det hele og mere til. Mest imponeret er jeg nok over “tuden” der lavede min Daiquiri men også pressen, som jo er inspireret af de gammeldags pressere. Den er kompakt og støjsvag – i forhold til Juicepresso faktisk ekstrem støjsvag. Den er enkel at betjene og forholdsvis nem at rengøre. Udbyttet er stort og du får meget ud af dine dyrt indkøbte frugter og grøntsager – whats not to like? Prisen ligger på 3999,- som er i den høje ende for en juicer i forhold til fx Hurom og Witt By Kuvings men dog har den så også lidt ekstra at byde på og mon ikke prisen rettes lidt ned når den rammer markedet for alvor? Hvis det er tilfældet, så vil jeg mene, at du har mulighed for at gøre en fornuftig handel. Det bliver til 5 stjerner herfra – det er vanskeligt at sætte en finger på ret meget andet end prisen – men når kvaliteten følger med er det helt i orden. Vita Juicer imponerer bestemt og vil blive brugt flittigt de næste mange år forhåbentlig mere til cocktails end til smoothies…

Teknisk data
Speed: RPM 150/2000
Metal/plastik BPA frit
Output 220 volt/240 watt
Garanti 3 år + 10 år på motor
“No dryp” funktion
Pris: 3.999
Læs mere her:

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar