Anmeldelse: Hurom HU-700 Slow Juicer 2. generation
Hvis du har fulgt med her på bloggen og/eller har erhvervet dig vores nye kogebog, så ved du, at en gastromand ikke går ned på udstyr – sådan er det bare!
Og i dette indlæg, handler det natuligvis igen om udstyr, men denne gang blev jeg ikke lige frem rost for mit valg af testobjekt. En Slow Juicer, som det handler om, er åbenbart ikke for mænd – “det er jo ikke fucking Joe and The Juice det her”, tror jeg var Webmasteren ord. Men det er nok lidt ligesom at tage en lyserød skjorte på – nogen mænd kan bære det, andre kan ikke…
Maskinen vi skal kigge lidt nærmere på er en Hurom HU-700 Slow Juicer 2. generation, og hvad der bl.a. gør denne maskine interessant for undertegnede er, at den har fået tilnavnet “The Boss”. Desværre har vi ikke kunnet finde den officielle forklaring på navnet – udover det skulle være den ultimative slow juicer. Men lad os blot lige nævne de generelle forskellige mellem slow juicere og centrifugal juicere: Slow juicere er saftpressere, som ved lave omdrejninger knuser og presser saften stille og roligt ud af frugten – i princippet en kold presning. Centrifugal juicere gør faktisk det modsatte, frugten blendes og centrifugeres ved så høje omdrejninger som muligt for at få mest mulig saft. Denne type har dog det problem, at de ilter saften og samtidig udvikler mere varme, hvilket går ud over holdbarheden af slutresultatet, og sidst men ikke mindst larmer de mere.
Udseende og førstehåndsindtryk
Når pakken er åbnet og maskinen samlet – hvilket i øvrigt er ganske lige til, så står man men en meget kompakt og lækkert designet Slow Juicer – ikke at den vinder nogen designpris, men synes den er noget pænere end hvad der ellers findes på markedet. Designet er naturligvis vigtigt i bestræbelserne på at overtale fruen om, at der skal inddrages endnu en 1/2 Kvm. køkkenbordplads, så maskinen kan stå fremme – klar til brug.
Maskinen her kommer både med en fin og grov si, således at det er muligt at justere mængden af pulp i juicen, yderligere er det muligt at justere åbningen til det pressede pulp, igen mulighed for at justere pulp i juicen. Det er i øvrigt en funktion relativt få slow juicere har.
Materialevalg og kvalitet
Hele maskinens ydre er plast, hvilket typisk ikke er et kvalitetsstempel, men man er ikke i tvivl om at det er en god plastkvalitet, som virker slidstærk. Som allerede nævnet, er den ganske let at samle, de forskellige dele klikker og glider let sammen, så man hurtigt er klar. Det er dog ikke plast det hele idet der ligger en kraftig motor i maskinen, som bringer den samlede vægt op på 6,4 kg.
Testen
Slow juicere går for at have et højt udbytte i forhold til udvinding eller presning af saft, og maskinen her kører kun med omkring 40 omdrejninger i minuttet, hvilket er klart er i den lave en på markedet – hvis ikke det laveste. Dette skulle gøre den ekstra effektiv på dette område. Testen her bestod i at se, hvor meget saft, der kunne presses fra henholdsvis 1kg gulerødder og 1kg æbler. Her må jeg indrømme, at den gør det godt. Man tænker egentlig ikke, at der er så meget saft i gulerødder, men resultatet blev 500ml, så man kan sige at maskinen er i stand til at dele gulerødderne 50/50 – halv juice og halv gulerods-pulp til dine gulerodsboller, hvis du er til den slags. En lille note her er, at det lykkedes at presse maskinen et par gange, så den indbyggede sikring stopper maskinen. Det betød dog ikke at, maskinen skulle skilles af og renses. Maskinens indbyggede bakgear løsnede gulerødderne, og herefter kører vi afsted igen. Men det er dog et lille bump på vejen.
I forhold til æblerne kunne maskinen presse hele 800ml, hvilket må siges at være et pænt højt udbytte. Selve maskinen kan kunne holde 500ml safte af gange, så den skal tømmes undervejs. Et lille minus her er, at presser man ren æble, så kommer der relativt meget pulp i juicen, selv med den lille si. Man har dog dels muligheden for åbne halvt for åbning til det presse pulp for at lette presningen, og dels mulighed for at hælde juicen igennem en ekstra, hvor trykket vil være lavere, og mere af pulpen bliver i sien. En anden løsning her, er at presse æblerne sammen med fx gulerødder.
Og hvad skal en gastromand så med en Slow juicer?
Drinks drinks drinks – here we go:
Pina Coladas
- 4 cl Diplomatico Rom
- 12 cl Friskpresset ananasjuice
- 4 cl Kokosmælk
- Isterninger
Shake alle ingredienserne!
Hvis natten har været ekstra hård, er en frisklavet Bloody Mary en fremragende tømmermændsdræber – prøv det!
Bloody Mary – Bacon Style
- 4 cl Grey Goose
- 1 sjat Sherry
- 3-5 Tomater (afhængig af størrelse)
- 2 Stængler selleri (en til juicer + en til pynt)
- 1 lille stump peberrod
- 1/3 stump citron
- 2 skvat Worcestershire Sauce
- 2 skvat Tabasco Sauce
- Isterninger
- Sellerisalt
- Cayennepeber
- Et drys ristet knust bacon (topping til sidst)
Start maskinen og hæld alle ingredienser i maskinen på nær de 4 sidstnævnte, som smides i et glas i nævnt rækkefølge. Det interessante i forhold til testen er, at maskinen virker til at ganske problemfrit at presse sellerien, som jeg har nogle lange tråde. Yderligere har maskinen en prop på udløbet, som er ganske smart, når sagerne skal blandes.
Rengøring
Uden tvivl er rengøring af denne type maskiner ikke lige det, der får en til at stå tideligt op om morgenen og lave juice. Men gør man det med det samme er det faktisk en overkommelig opgave, det er ikke specielt sjovt, men overkommelig. Man skal igennem de 6 viste dele, hvoraf de forreste er de mest tidskrævende – maskinen bliver i øvrigt leveret med et par redskaber til at lette opgaven. For en god ordens skyld jeg også prøvet at lade maskinen stå urenset natten over, hvilket gør specielt sien ret tung at rense – så lad være med det.
Dommen
Generelt har jeg en ret god oplevelse af maskinen, hvis jeg her skal fremhæve henholdvis tre Pros ‘n’ Cons:
Cons:
- Frugten skal skæres mindre stykker, da hullet i maskinen har en begrænset størrelse. Hvis man rigtig gerne vil have en maskine, der tager hele frugter, kunne en Kurvings B6000 være en mulighed – så den kan man vælge, hvis det er den vigtigste parameter, er overgår Hurum’en Kurvings.
- Som nævnt kan du presse maskinen for hårdt, fx med gulerødder, så maskinens tryksikring udløser. Problemet er dog ikke så udtalt, at maskinen skal skilles ad, man sætter den blot hurtigt i bakgear, og så fremad igen.
- Maskinen må vi erkende ligger i den lidt dyrere ende til privatmarkedet, men omvendt synes jeg også den topper mange andre maskiner på en række parametre, og man skal have respekt for at kvalitet også koster.
Pros:
- Maskiner presser frugten hårdt og har en god udnyttelse af frugten og grønsagerne, hvilket bl.a. også ses i den relativt tørre pulp.
- Det er en utrolig støjsvag maskine – jeg hader maskiner der larmer mere end de yder.
- Dine drinks kommer til at smage markant bedre!
I forhold til at have den helt rigtige gastromand-faktor, så er vi ikke helt oppe og ringe, og på den baggrund ligger vi på 4/6. Men skal jeg forholde mig lidt mere objektivt til maskinen, så får den 5/6.
FAKTA Omdrejninger per minut: 43 Vægt: 6,2 kg. Højde: 39,8 cm. Bredde: 24,9 cm. Dybde: 17,1 cm. Effekt: 150 watt Kapacitet: 0,5 liter Materiale: Hård plast Inkluderet tilbehør: Fin og grov si Garanti: 5 år (motor) / 3 år (ydre dele) Pris: Kr. 3799,- pt. billigste pris via pricerunner hos kitchenoneStik os en kommentar
-
Hej
Kan nogen hjælpe? Min juicer startet ikke, på trods af at magnetlåsen er ud for hinanden …. dvs den er sat sammen så den burde starte. -
Hvad med den nye model i rustfrit stål? Har I haft den i hænderne? Kan se den koster 4.799,- mod 2.899,- (tilbudsprisen på de fleste hjemmesider) for denne i plastic.. Designet ser ud til at være mere lækkert på den nye i rustfrit stål…
-
*Hov, mente børstet stål ;)
-
-
Den testede slow juicer er på tilbud i Magasin til 2300 kr. Faldt over den på forsiden af http://www.magasin.dk, da jeg kiggede efter gaveinspiration hos dem.
-
Den er ikke identisk med en HU-700 men en tidligere model fra Hurom (ved ikke hvad den hedder). Min bror har den ene, jeg den anden – vi har skilt dem ad ved siden af hinanden. Hvad angår motor, garanti osv har du sikkert ret.
Det var bestemt ikke for at kaste grus i maskinen eller den gode anmeldelse generelt.. -
Hov.. Lidt nærmere studie viser at det er en “exido” – ikke hugin. Coop sælger den ikke mere så vidt jeg kan se..
http://www.adexi.eu/exido/products/exido/slow-speed-juicer–black-stainless-steel–400w.aspx
-
Har den tidligere model af juiceren – her er der blot tale om en identisk af mærket Hugin fra Coop. Fik den på tilbud i Kvickly for 250 kr.
Jeg har sammenlignet det med den “rigtige” (og væsentlige dyrere model) – de er fuldstændig identiske. Værd at være opmærksom på hvis man skal ud og investere.. Der er jo næsten til en Pingus i prisdifferencen ;)
-
Fed anmeldelse, har haft min juicepresso maskine i nogle år nu, og har været så glad for den at den er blevet opgraderet her i november til deres nyeste udgave hvor si, kværn og plastic skraberen er blevet kombineret i en.. Gør rengøring væsentlig nemmere, og har altså endnu ikke fået hverken den gamle juicepresso eller den nye til at “stoppe” til trods for at der ofte laves ingefær shots hvor den kører 1 kg ingefær uden problemer.. :D
http://www.juicepresso.com (forhandles også i elgiganten) -
Rigtig god anmeldelse, havde i forvejen et øje til den maskine.
Kommentarer