Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 18. marts 2019

Scroll to top

Top

En kommentar

St. Pauls Apothek: Peruviansk og Japansk fusion

St. Pauls Apothek: Peruviansk og Japansk fusion
Aarhusianeren

St. Pauls Apothek havde 7. & 8. oktober gæstekokke og -bartendere på agendaen, og det lod vi naturligvis ikke gå forbi.

 

Kokken Sebastian Mazzola, der ejer firmaet Cooking in Motion gæstede St. Pauls Apothek og præsenterede en fusion af Peruviansk og Japansk mad. Sebastian har tidligere arbejdet på verdensklasse restauranter som El Bulli, Noma, 41 Degrees Barcelona & Geranium.

 

stpaulapothek1

 

Bartenderne, Gareth Evans og Monica Berg gæstede ligeledes St. Pauls Apothek denne aften og sammensatte cocktails til dagen menu. De er begge blandt Top 10 bartendere i verden og har vundet adskillige priser verden over.

 

stpaulapothek2

 

Alle var fløjet ind fra Barcelona og London kun for disse 2 aftener. Så vi havde et fornuftigt forventningsniveau til aftenen.

Som en lille disclaimer, er alle billeder i dette indlægget venligst udlånt af St. Paul Apothek, da vores egne røg i et disk crash – og som I ved, så tager rigtige mænd ikke backup – og nu vi er ved disclaimer, så vil der gennem indlægget blive fyret noget japanske og peruanske ingredienser og ord af, hvor jeg ikke selv er på hjemmebane. Men det er jo derfor et sådant arrangement er interessant, da man netop prøver noget nyt.

Som starter fik vi en variation af en French 75 – en champagne baseret cocktail, hvor ginen i dagens anledning bl.a. var skifter ud med Linie Akvavit. Hertil nogle semi-emitterede hav-snacks.

 

stpaulapothek3

 

Majs “blækspruttearme” med kimchi pulver og stegt nori tang med quinoa og shiso salt – jeg har det fint med denne type snacks, men de på en eller anden måde ikke hænderne helt op over hovedet.

Til de efterfølgende to retter blev der serveret en cocktail baseret på Peruviansk Barsol Pisco med lime, sukker og frisk persille.

 

stpaulapothek7

 

Retterne var en avocado “tofu” med marinerede lakserogn og wasabi, samt røget makrel sashimi med umeboshi. Begge dele ganske velsmagede, og egentlig dejligt med det japanske islet.

Næste cocktail, og ja, vi kommer sgu lidt til kort med ingredienserne, som ikke lige står i barskabet derhjemme. Ume no yado Yuzu sake, La Ina Fino Sherry, Aperol, Peychauds Bitter, Burlesque Bitters, men alt dette gave en ganske let og frisk cocktail med en svag bitter afslutning.

 

stpaulapothek5

 

Retterne hertil var passionsfrugt tiradito med søde kartofler, cancha majs og koriander, samt en maki causa med laks Aburi og ceviche mayonnaise.

 

stpaulapothek6

 

De følgende to serveringer var først en takaki af oksemørbrad med yuzu ponzu og daikon salat, med en cocktail på Ketel One Vodka, Amontillado sherry, Rød peber, Ume busk, Vetiver, Lime – en cocktail med tone af eddike, spændende men næsten for meget. Det interesant var her at cocktailen blive tilsat øl, en lager, som faktisk mod forventning løftede cocktailen til den næste ret, foie gras nigiri med frisk Sansho frø – foie gras bliver jeg altså bare mere og mere fan af.

Sidst ramte vi desserten, nogle marengs serveret med Maracuya, dulce de leche og kakaokerner. Hertil den velsmagende cocktial på Diplomatico Exclusiva 12y, Cocchi Vermouth di Torino, Geranium og Mozart Chokolade Bitters. Min medspiser synes så godt om desserten, at han fik sig selv til at spørge om en ekstra omgang – og det fik vi så begge, lækkert – og mega god service!

 

stpaulapothek10

 

Til sidst har vi svaret på cocktailens fadølshanen, et fint stykke overflødigt legetøj – we like :)

 

stpaulapothek9

 

Vi kan klart anbefale, at du tager et smut forbi St. Pauls Apothek, særligt hvis du gerne nyder en cocktail til din mad.

Kommentarer

Smid en kommentar