Gastromand.dk | 24. September 2018

Scroll to top

Top

8 kommentarer

Mormormad: Byens Bedste Boller i Karry

Mormormad: Byens Bedste Boller i Karry
Familiefaren

Det er egentlig meget sjovt som man ændrer smag. da jeg var barn kunne jeg faktisk ikke lide boller i karry. Jeg synes det var noget underligt noget, og saucen smagte mærkeligt. Idag elsker jeg det og vi ved jo alle at det burde have været Danmarks nationalret! 

Jeg har ikke kunne finde noget oprindelse, men karry er af indisk oprindelse og sammens√¶tning af masser af forskellige krydderier. Jeg t√¶nker, at en af jer gode modtagere sikkert har svaret og vil lade jer komme med det… Denne udgave¬†er lidt¬†free-stylet. Lavet som jeg selv synes er fedt og med de ingredienser jeg holder af. Du¬†skal ikke forvente en opbagt m√¶lkesauce smagt til med karry – Not on my watch :-) Lets jam!

 

5.0 from 1 reviews
Mormormad: Boller i Karry
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
K√łkken: Danish
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
Boller
 • 500 gram hakket svinek√łd af glad √łkogris - halv kalv/svin duer ogs√•
 • 1 stort l√łg
 • 1 guler√łd
 • 4 spsk hakket frisk r√łdk√•l
 • 1 √¶g
 • 1 tsk salt
 • ¬Ĺ bund frisk koriander
 • Friskkv√¶rnet peber
Karry
 • 2 spsk sm√łr
 • 1 spsk mel
 • 2-3 tsk karry
 • 1 tsk ras el hanout
 • 1 d√•se kokosm√¶lk
 • 1 nip safran
 • 3 dl reduceret vand fra bollerne
 • L√łg
 • 1 glas perlel√łg
 • 1 tsk sm√łr
 • 1 tsk honning
 • Salt/peber
Tilbeh√łr
 • Ris
 • 4 for√•rsl√łg
Tilberedning
Boller
 1. Hak guler√łdder, l√łg, r√łdk√•l groft men ensartet. Hak korianderne fint. Bland det hele grundigt sammen med farsen. Stil det til side og begyndt p√• saucen.
 2. Når den halvvejs varmer du en stor gryde op med letsaltet vand og former boller som du koger let i 25 min. Det skal ikke bulderkoge, men bare småboble lidt. Hvis du har svært ved at få dem til at være der, så læg låg på og skrue godt ned.
 3. Fisk bollerne op og kog vandet godt ind i ca. 20 min. Du skal bruge 3 dl.
Karry
 1. Hak l√łg, √¶bler fint. Varm en kasserolle op og smid de t√łrre krydderier p√• og br√¶nd dem af et par minutter. Smid nu sm√łr p√• og vend det sammen.
 2. Tils√¶t l√łg og √¶bler og lad det svitse et par minutter.
 3. Tils√¶t nu vandet og r√łr til.
 4. Tilsæt så kokosmælk og lad det småkoge i 10 min.
 5. Tilsæt safran og smag til med salt og peber.
 6. Hvis du absolut ikke mener det er tykt nok s√• sier du 1 spsk mel over det og r√łrer rundt. Hvis det klumper, s√• grib din Bamix og fyr den af!
L√łg
 1. Varm en pande op med sm√łrret og smid l√łgene p√•, drys med salt og peber og lad dem simre i 15 minutter.
Tilbeh√łr
 1. Kog risene og hak for√•rsl√łgene i strimler.

 

Koriander - dont be a hater!

Koriander – dont be a hater!

I denne ret skal guler√łdderne se ens ud...

I denne ret skal guler√łdderne se ens ud…

Jeps, der ligger en p√• gode friske chilier i baggrunden, men de m√•tte vige i sidste √łjeblik...

Jeps, der ligger en p√• gode friske chilier i baggrunden, men de m√•tte vige i sidste √łjeblik…

Karamelliserede perlel√łg...

Karamelliserede perlel√łg…

Du kan naturligvis varieret tilbeh√łret som du selv vil, nogle ristede mandler eller peanuts og kokosflanger kunne ogs√• v√¶re godt. Den eneste grund til jeg lige valgte perlel√łg var faktisk, at en kvinde foran mig i k√łen i supermarkedet havde k√łbt dem, og s√• t√¶nkte jeg, at det ville passe godt – og det gjorde det.

Se lige farven!

Se lige farven!

Mjaa... smagen fornægter sig dog ikke!

Mjaa… smagen forn√¶gter sig dog ikke!

Hvis du ikke lige magter at reducere vandet, så kan en lille snyde bouillon-terning også sagtens bruges. Men sig det ikke til nogen vel?

Karry, Safran og ras el hanout (gentag de lige et par gange, for det er sjovt at sige) ras el hanout!

Karry, Safran og ras el hanout (gentag de lige et par gange, for det er sjovt at sige) ras el hanout!

Sm√łr, karry og ras el hanout!

Sm√łr, karry og ras el hanout!

Tils√¶t l√łg og √¶ble...

Tils√¶t l√łg og √¶ble…

Og safran...

Og safran…

Server med en lille √łlbajer til...

Server med en lille √łlbajer til…

Jeps, så er vi done, og nej det var ikke som min far lavede den, og sikkert heller ikke den traditionelle udgave, men jeg lover dig, at det smager godt. Jeg må tilstå, at jeg kan tage stærk mad efter hånden og at smagen af karry her var passende for mig, dog blev jeg bedt om at justere den kraftigt dagen efter af mine bedre halvdel, så vær varsom med din karry!

Hvordan laver du dine Boller i karry?!

Kommentarer

 1. Elsebeth

  Boller i karry – jeg kender ingen, der ikke gladeligt vil have det serveret. Mine voksne nev√łer og niecer bestiller det altid, n√•r de kommer p√• bes√łg hos mig. Godt at du n√¶vnede √¶ble til sidst, for det skal med i sovsen if√łlge mig – du glemte at n√¶vne det i ingredienslisten!
  Det er da de rene “tivoli-boller” med gule, r√łde og gr√łnne pletter – de ser meget fine og indbydende ud.

  • √Örh ja Elsebeth, det blev en freestyler, jeg f√•r det lige rettet til – og ja, de ser festlige ud, faktisk er de lidt inspireret af nogle jeg fik serveret p√• jobbet i forrige uge. Helt enig – boller i karry er verdensklasse mad, jeg t√¶nker tit tilbage p√• barndommen, hvor jeg faktisk ikke kunne lide det. Sikkert fordi jeg var lidt af et skarn, for det er jo noget vildt l√¶kkert mad!

 2. Åh der er intet som mormormad, og den her portion boller i karry ser simpelthen alt for lækker ud!

  Mange hilsner,
  Nadja, http://sunderehverdag.dk

 3. Hej Nadja Рtak for rosen og fin blog du har, gode billeder, men sundere hverdagsmad? Det bruger vi jo ikke på Gastromand Рmen vi kunne sikkert lære noget :-)

 4. Esben

  Hold da op der var power i karryen. Jeg og fruen kunne lide det. Men b√łrnene var det lidt for st√¶rkt til( 2 spsk. Fulde) Men retten i sig selv var fantastisk. I har nu gjort min livret endnu bedre! Men spr√¶nger for√•rsl√łgene over ;-)

  • Fedt Esben, og ja – karryen kan godt rykke lidt i kuglerne, s√• den skal m√•ske justeres lidt – men fedt det var en god oplevelse for dig – jeg skal lave den s√łndag aften igen :-)

 5. Stampe

  If it aint broken, dont fix it Рren blasfemi at du leger sådan med en klassiker :)

  • Visse Vasse Stampe – retter er til for at blive udfordret dog med respekt for deres originalitet, det mangler der m√•ske lidt her – men leges det skal der da :-)

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: