Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 11. december 2019

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage
Thomas Alcayaga

Hvis vi skal kigge på den meget korte liste over ting, som jeg ikke rigtigt tør pille for meget ved. Så er min mors gammeldags æblekage altså ret højt på den. Nu er det jo ikke ligefrem fordi den er speciel eller min mor har store overarme. Men jeg synes faktisk bare den er som den skal være. Og som for så meget andet, gælder det også æblekage, at hvis den ikke er i stykker, så lad være med at forsøge at fixe den.

Det eneste jeg måske har ændret en lille smule på er portioneringen. Jeg vil sige, at sådan en lille skål som her, vil min mor se på med ringeagt. Der er jo kun lige til to mennesker – i 3-4 dage dog. Min mor lider som jeg af det der med at frygte, at der ikke er med nok, så vi laver konsekvent for store portioner. Det der så er godt, er at den faktisk bliver bedre af at stå et par dage. Så du bliver kun glad af at skulle bruge et par dage på at arbejde dig igennem den.

Jeg foretrækker at bruge de lidt syrlige æbler, men det meste kan nu bruges. Men vær lidt opmærksom på det og smag dig frem, når du giver den sukker til sidst. Er æblerne meget søde eller har du været rundhåndet med sukkeret, kan det faktisk hjælpe med en spiseskefuld æbleeddike eller to.

Og så var der jo det der med at pille ved opskrifterne. Hvis jeg har lavet en smule om i forhold til min mors, så er det at jeg tilsætter en lille smule fed creme fraiche til flødeskummet. Jeg synes det gør konsistensen bedre og blødere på andendagen. Plus at en smule syre faktisk ikke har gjort nogen noget.

Gammeldags æblekage

4.84 fra 6 stemmer
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 1 kg æbler Gerne en syrlig slags.
  • 1 stk vaniljestang
  • 150 g sukker
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 150 g makroner
  • 4 spsk sherry
  • 2,5 dl fløde
  • 1 dl creme fraiche 38%
  • 1 spsk flormelis

Sådan gør du

  • Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær i grove tern.
  • Kom i en gryde og kom cirka en halv deciliter vand på. Tilsæt vaniljekorn og stang. Lad det simre under låg i cirka 15 minutter.
  • Kom sukker på og kog cirka 7-8 minutter. Smag til med æblecidereddike og kog endnu et par minutter. Lad det herefter køle helt af.
  • Læg nu lag af knuste makroner og æblemos. Drisl makronerne med lidt sherry - Hvis du har. Det kan undlades, hvis du kun serverer for børn. Calvados kan også bruges.
  • Pisk fløden og vend creme fraiche i. Smag til med flormelis og kom over kagen.
  • Server nu eller i morgen.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Glenn Larsen

    Hvordan blev det til æblemos?!

    • Hej.
      Æblerne bliver jo kogt i opskriften. Og deraf mosen.

      Thomas

Smid en kommentar