Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 3. oktober 2024

Scroll to top

Top

16 kommentarer

Mormormad: Grillkylling med råsyltet agurkesalat

Mormormad: Grillkylling med råsyltet agurkesalat
Gastromand

Dette er og bliver en klassiker, som man kan varieres og ændres  efter behov og smag. Egentlig er dette jo en god gammeldags grydestegt kylling, som blot får en omgang af Webmasterens og en af vore faste læseres marinade blandet sammen til en herlig mix.

Findes der i øvrigt noget bedre en sprødstegt marineret kylling fra grill – næppe! Jeg valgte her, at servere råsyltede agurker og kartoffelbåde fra ovnen som tilbehør.

 

Den grillede kylling...

Den grillede kylling…

 

Så er der serveret...

Så er der serveret…

Grillkylling med råsyltet agurkesalat

Ingen vurderinger endnu
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Marinade

  • 1 dl af din favorit olie
  • 1/2 dl ketchup – her er Heinz naturligvis at foretrække:)
  • 1 tsk rørsukker
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 2 spsk. sayo
  • 1-2 spsk. æblecidereddike – anden eddike kan naturligvis også bruges
  • 1 dl Cola jep, den er god nok, bare husk at ryst brusen væk INDEN du rører den sammen, og gem dåsen og resten af indholdet!
  • 2 fed presset hvidløg
  • frisk/tørret chili
  • Et par “skvæt” tabasco
  • Salt og peber
  • Cayenne peber

Kylling

  • 1 stk. fersk gerne økologisk kylling på ca. 1300-1500 g.
  • 1 dåse cola
  • citron i skiver
  • 3 fed hvidløg
  • 4 laurbær
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 kvist timian
  • 1 kvist persille
  • Salt og peber

Tilbehør

  • 1 agurk
  • 1 bund dild
  • 1 kvist persille
  • 1 tsk koriander bær
  • 1 tsk hele sorte peberkorn
  • 1 dl hvidvinseddike
  • 1 dl lagereddike
  • 1 tsk Salt
  • 2 spsk sukker

Sådan gør du

Marinade

  • Dagen inden blandes marinaden og kyllingen lægges i en pose hvorpå marinaden hældes over.

Kylling

  • Brug en dåseåbner til at åbne colaen helt.
  • Smid citron og hvidløg i colaen.
  • De resterende ingredienser lægges i kyllingen som i øvrigt krydres med rigeligt salt og peber.
  • Så til grillen, hvor kylle placeres ovenpå dåsen og midt grillen for indirekte varme.
  • Hvis grillen bliver alt for varm, altså mere end 200 grader, så kan kyllingen godt blive lidt brændt før den bliver færdig, så pas på!

Tilbehør

  • Snit agurkerne på et råkostjern, mandolin eller i hånden og tilsæt de resterende ingredienser i et sylteglas eller lignende.
  • Stil det i køleskabet indtil kyllingen er færdig.
  • Saltet trækker væske fra agurkerne, så fortvivl ikke, hvis væsken ikke dækker alle agurkerne.
  • Hver halve time plejer jeg at ryste og vende glasset, så agurkerne fordeles.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Tak til KlausK for inspiration til marinade og velbekomme!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Jeg kan svare ja på Familiefar’ns vegne. Og det bliver det jo ikke mindre syndigt af:)

  2. Det ser SKØNT, SKØNT ud. Den kylling er jo nærmest syndig. Kommer du dåsecolaen ind i skroget, så den ligesom kan stå op?

    Kh Nadia

  3. Hej Morten, selv tak da, det betyder virkelig meget at man får marineret sit god ordentligt. Jeg vil lige huske det med ingefær næste gang, det giver sikkert en lækker friskhed. Du skal endelig i gang med cola-dåse-tricket, det kan anbefales :-)

  4. GastroMorten

    Tak for gode tips til marinade til kylling og lyn-syltede agurker. Jeg kom lidt skivet frisk ingefær i agurke-mixet og det gav et ekstra lille pift til agurkerne., synes jeg. Kyllingemarinaden var super. Kyllingen var blevet delt og lagt til at marinere i en halv flaske hvidvin, før jeg fandt opskriften her, så jeg har endnu til gode at prøve cola-dåse tricket.

    Gode sommer grill-hilsner fra Morten

  5. Lappe lap hvor jeg har meget mundvand lige nu!

    • Det var også bedre end forventet, selv dagen derpå, hvor kylling godt kan være lidt træls, var det godt, jeg tror jeg går over til cola frem øl for efter tiden.

    • Lisbeth G

      Blir altså nødt til at høre, hvad er sayo?? 😳 Og hvor længe skal banditten ha i grillen? 😁

  6. Your Welcome!
    Kylling på dåse er altid et hit. Jeg har haft lavet en af-art i Afghanistan, hvor vi ikke havde en kuglegrill. Der brugte vi istedet AMMO-kasser (jernkasser der har været ammunition i) som vi placerede henover kyllen der så endeligt blev placeret ovenpå en improviseret grill. Lidt alternativt, men kylling skulle der til :-)

    • Det lyder ret blæret, du burde næste lave et remake :-)

      • Ja, det var sQ meget cool. Tror bare ikke den nogensinde den kommer til at smage lisså godt, som når man har levet af feltrationer i et par måneder – men der var den til gengæld oz lækker :-)

      • Har smidt lidt pics på min HP, med de “Gastronomiske” hjælpemidler vi havde i Afskyeligstan…
        Nok mest stolt af mit projekt med 10 helstegte får Nytårsaften – vi var et par stykker der stod for alt fra indkøb af dyr, over slagtning (der var autoriseret slagter med) til endelig tilberedning. Needles to say, resten af kompagniet var rimelig happy for vores initiativ :-)

      • Hej Klaus, har lige været inde og se dem, det ser vildt ud og hold da kæft en omgang kul du har brugt? Ca. 100 kg eller hvad :-) Men det er da fedt, at tager initiativ til den slags når man er væk hjemme fra de vante omgivelser.

      • Tja, det er ikke engang tæt på. Der gik lige knap 500 kg kul til den omgang…men det holdt sig osse varmt i en uge :-)

      • Man kan kun se halvdelen af grillen, og der var gravet ud, så derfor “snyder” billedet måske lidt…
        Men omkring 450-470 kg tror jeg vi endte på. Takker i den anledning lige WEBER for at sponsorere 2000 kg kul til vores lejr :-)

      • Det her er virkelig Gastromand når det er aller bedst, masser af grill og kul i rigelige mængder! Meget imponerende at Weber klarede det, det må jeg sige, men det er jo også Amerikansk :-)

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering