Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 17. juli 2019

Scroll to top

Top

40 kommentarer

Hjemmelavet Whisky Sauce – the one and only

Gastromand

Vi har lavet  Bearnaise og Sauce Tartar og nu er det tid til endnu en klassisk sauce, nemlig hjemmelavet Whisky Sauce!

Whiskey sauce

Et godt alternativ til bearnaise og rødvinssauce
4.5 fra 4 stemmer
Ret: Sauce
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 10 spk. whisky
  • 2 spk. god balsamico
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spk. rosmarin gerne stokken også
  • 1 tsk timian gerne stokken også
  • 1 spk. barbequesauce
  • 0,5 dl. ketchup
  • 0,5 dl. koncenteret tomat puré
  • 250 ml. madlavningsfløde 7 el. 15 %
  • Vand
  • Salt mere end du tror
  • Peber

Sådan gør du

  • - 5 spk. whiskey, 1 spk. balsamico, stokken fra rosmarin og timian bringes i kog i en lille gryde til ca. halvdelen er tilbage (essens).
  • - Imens varmes 5 spk. whiskey og 1 spk. balsamico varmes op og brændes af - pas godt på, og gør det ikke under emhætten!
  • - Herefter tilsættes ketchup, tomatpuré og barbequesaucen på den brændvarme pande, hvor det brændes godt af et minutstid.
  • - Tilsæt hereftes essensen, og der skrues ned til ca. halv varme. Tilsæt rosmarin, timian og sukker.
  • - Når saucen har stået lidt tilsættes fløden. Nu skal det hele småsimre ca. 15 minutter til det har en passende konsistens, smag til med salt og peber.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

/Velbekomme!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Personaleforeningen

    købe barbecue til whiskeysauce?
    Ikke i min regeringstid.

    – Lav den istedet med:

    Balsamico
    Lager eddike
    Brun Farin
    Tomat puré
    Røget paprika
    Rosmarin
    Smag til med whiskey og
    Hjemmeblandet BBQ krydderi:
    Sennepsfrø (sorte eller gule efter smag)
    Perberkorn (Gerne blandede)
    Tørrede hvidløgsflager (fåes hos Tiger)
    Paprika (Edelsüss)
    Røget paprika
    Salt

    Juster konsistensen af saucen med vand og en anelse olie (raps)
    Er den for sød, tilsæt mere eddike Er den for sur, tilsæt mere farin…

    KISS (Keep it simple, stupid)

    whiskey.

  2. A

    Trikket med Barbecue sauce er selvfølgelig lidt snyd, men det virker og det er nemt:)

  3. Rasmus Jochumsen

    Jeg laver den nogenlunde på samme måde – udover at jeg undlader BBQ saucen, eddiken og ketchup’en. Desuden kommer jeg et lille finthakket skallotteløg i essensen. Istedet regulerer jeg syrligheden med ved at smage til med Worcestershiresauce til sidst.

    … og så har jeg forsket lidt i hvilken whiskey, der egner sig (hik) , og kommet frem til at der skal en hel del sødme til. Jeg må konkludere at en sød irsk whiskey er særdeles velegnet – dog ikke alle! jeg finder at den billige Jameson får en uønsket bismag, når den varmes op. Jeg vil entydigt anbefale at bruge den billige Bushmills “Original”.

    -rasmus

  4. Det er dejligt med lidt input til whiskey-sauce, som folk efterhånden har mange meninger om :-) Faktisk har vi på Gastromand jo en hjemmelavet barbecue-sauce, som vi brugte til vores “Pulled pork”, https://gastromand.dk/amerikansk-barbecue-sauce/
    det kunne være spændende at udbygge den som en hoved ingrediens jf. kommentaren fra “Personaleforeningen”. Videre vil jeg klart næste gang følge dit råd Rasmus, og forsøge med Bushmills.

    Tak for input.

  5. Vita johansen

    Ved jeg ikke er en mand men hold op hvor det fedt med en hjemmeside med rigtig mad !! Istedet for fimset damebladsmad . Nok sagt jeg elsker mad …nærmest til den nørdede side =). Kan man bruge Jack D til denne sauce eller er der en whiskey (bourbon) der er bedre egnet ? Skal siges jeg os er lidt af en whiskey/bourbon nørd .
    Gode råvarer er guld.

    Tak for gode opskrifter.
    Vita

    • Hey Vita – jamen vi ved jo også godt, at I kvinder læser med – og I er så velkomne! Jack D ville være perfekt, så hvis du har den, så synes jeg du skal fyre den af! Tak for rosen da!

  6. Henrik Larsen

    Hvor kommer vandet i whiskysaucen ind i billedet? Og hvor meget? Er ved at lave det lige nu og har valgt at tilsætte lidt hjemmelavet fond + lidt vand, der så får lov til at koge lidt ind, inden fløden tilsættes. Er spændt!

    • Hej Henrik, undskyld det sene svar, vi har travlt på Gastromand – der laves bl.a. nyt køkken, jamen det er helt korrekt det du har gjort! Håber det blev godt!

  7. Jeanne

    Hej gastronænd!

    Jeg skal grille nogle udsøgte pragteksemplarer af bøffer imorgen aften.
    Jeg er typen der nemt bliver meget stresset lige op til at der kommer gæster, derfor sigter jeg efter at lave alt hvad der laves kan i forvejen inden gæsterne kommer..

    Jeg har før lavet denne sauce til et selskab med succes!
    Men tænkte på om den kan laves dagen før og så varmes op ved servering?
    Evt. Hvis jeg venter med at montere fløden?

    Tak for en Nice side! Bruger den hver gang jeg skal lave noget ekstra lækkert!

    Vh
    Jeanne

    • Hej Jeanne – tak for rosen, det var virkelig :-) Det kan du sagtens, faktisk vil det kun gøre den bedre, og fint med at vente med fløden, så kan du nemmere styre konsistensen!

  8. michelle

    Hvilken garniture vil i mene passer til whiskey sovs? Tænker at lave den til nytårsaften :-)

    • Grillede forårsløg – Aubergine chips, Pommes frites – Pommes Anna… :-)

      • Michelle

        Tak det vil vi forsøge :-)

      • Perfekt Michelle – god fornøjelse!

  9. Niklas

    Kan der uden problemer bruges bourbon istedet for whiskey? :)

    • Skulle jeg lave den idag, så ville jeg nok bruge bourbon Niklas – så ja bestemt!

  10. Morten

    Jeg er vild med røget whisky, men går den an til sauce?

    • Hej Morten, ja helt sikkert – Famous Grouse Black Smoke er det godt bud!

  11. Morten

    Super – tak skal du ha! Det må prøves ;-)

    I øvrigt: En fantastisk side!!

  12. Andreas

    Hvad menes der med at whiskey og balsamico skal brændes af? Jeg er med på hvordan krydderier brændes af, men når det nu er væske.Skal jeg sætte ild til det?

    • Hej Andreas – beklager – men ja det er præcis det der menes – flame on! Men pas nu på og sluk emhætten!

  13. Connie

    Kan den fryses ned? Har fået lavet lidt rigeligt :)

  14. Også tak herfra! Kigger også jævnligt forbi med henblik på kvalitet.
    Jeg fandt dog denne sovs lidt for sød. Ved ikke om det var fordi jeg brugte Beauvais ketchup som i sig selv er lidt sød. Tror jeg vil prøve med lidt mere whisky næste gang. Et hæderligt første forsøg blev det dog til. Meget lettere end beregnet og sjovt at prøve at sætte ild til! Klart ikke sidste gang jeg gør det!

    • Fedt Kristine…! Det kunne sagtens være din ketchup- Heinz er langt bedre ellers kan man jo lave den selv ?

  15. Ann Winther

    Jeg er igang;-) hvor stor mængde bliver der?
    Mere som i ca hvor meget vand skal der til?
    Har brugt Heinz, syntes også den er for sød. Lader lide æblecidereddike hjælpe til.
    Øhhh, er farven brunrosa?

    • Hej Ann,

      Det lyder da meget rigtigt – hånden på hjertet så er opskriften ret gammel, men mener der kommer ca. 400 ml sovs :-) Lyder perfekt med lidt syre…

  16. Mikkel

    Bruger man ikke fond/stock i whisky sauce? Eller er det essensen?
    Mvh. Mikkel Hansen

    • Mikkel

      Og hvorfor ikke bruge en dejlig fuldfed fløde fra Thise?

    • Hej Mikkel – nej ingen fond som sådan og ja man kan godt kalde det første essens… hvis du har sådan en fløde, så er den bestemt oplagt! :-)

  17. Amatør souschef

    Hej Gastromand :)

    Whiskysauce, ja tak! Den skal prøves! Hvor mange portioner er opskriften til? Vi bliver c. 16 personer til en polterabend og trods vi er kvinder, skal der være sauce nok ;)

    • Hejsa! Selv tak da! Kun 4 højst, så du skal lige x lidt op! God weekend!

  18. KGNDK

    Hvor meget vand skal der bruges?

    • Hejsa – en dl – men koger du den meget ind skal der måske mere til – beklager der er lidt uklart :-)

  19. René


    Der står vand i ingrediens listen. Hvad skal det bruges til?

    • Hej Rene, det er blot til hvis den bliver for tyk :-)

  20. Lis wrang Slot


    Super lækker sauce 😊

Smid en kommentar