Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 2. november 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Fynboen anbefaler: Sæson Spisested i Odense

fra https://www.facebook.com/SaesonSpisested
Fynboen

Det er efterhånden ved at være en del måneder siden, at jeg første gang havde fornøjelsen af at besøge Odenses nok mindste restaurant: Sæson Spisested. Det var en rigtig rar oplevelse, og for nylig besøgte jeg så stedet igen, for lige at se, om der stadig var basis for en god aften. Svaret her på kan du læse nedenfor.   

Sæson Spisested åbnede dørene i begyndelsen af 2014 og har efter sigende haft huset fuld lige siden. Det er dog heller ikke den allerstørste bedrift, da der kun er 4 borde. Det er i hvert fald tilladt at beskrive restaurantens stemning som intim! Restauranten drives til daglig af 3 unge gutter, som både kokkerer og serverer.

“Maden er stadig af høj kvalitet, flot præsenteret og til en utrolig attraktiv pris”

Som sagt er stemningen intim på grund af det lille lokale, og du skal derfor ikke være bange for larm og varme fra køkkenet – eller mados i tøjet. Til gengæld får du ærlig og lækker mad serveret af kokken selv. Menuen i restauranten skifter typisk en gang om måneden, og man fornemmer at menuen forsøges tilrettet efter sæsonens råvarer (deraf også navnet Sæson Spisested).

Læs også: Besøg hos No. 61 – Årest Bistro 2014

Kvaliteten er ikke “Michelin”, men jeg er stadigvæk imponeret over stedet. Maden er af høj kvalitet, flot præsenteret og til en utrolig attraktiv pris – 3 retter koster 269 kr. (dog kan jeg i skrivende stund se, at prisen for 3 retter til december vil være 289 kr.) Der kan også bestilles drikkevarer til fornuftige priser. Vinudvalget er vokset med tiden, og beder du om passende vine til retterne, så skal kokkene nok sørge for, at du får noget, som smager godt – og igen, til en rigtig fornuftig pris.

 

Ganske gode italienske vine.

Ganske gode italienske vine.

 

Sæson Spisesteds novembermenu bød på lidt af hvert. Til at starte med lagde vi ud med plukket kalv og varmrøget laks. Begge flot præsenteret på tallerkenen.

 

Plukket kalv, bolsjebeder, knækbrød, røget mayo, bladselleri.

Plukket kalv, bolsjebeder, knækbrød, røget mayo, bladselleri.

 

To rigtig gode retter, især smagssammensætningen med kalv og selleri var rigtig positiv. Jeg kunne sagtens have spist mere af den ret. Min kæreste fik laksen til forret.

 

Varmrøget laks, dild, agurk og crouton.

Varmrøget laks, dild, agurk og crouton.

 

Igen en rigtig fin forret, men masser af sprødt og god smag. Laksen var tilberedt ved 42 grader og varmrøget. Den var forholdsvis fast i kødet men stadigvæk “flaky”, som den bør være. De sukkersyltede agurker og dildmayonaissen smagte ikke rigtigt igennem, men retten var alligevel godt afbalanceret og havde et forfinet, delikat udtryk.

 

Kuller, gulerodssuppe, fattigmandsasparges, hollandaisecreme, grønne urter.

Kuller, gulerodssuppe, fattigmandsasparges, hollandaisecreme, grønne urter.

 

Til hovedret kunne man vælge mellem lam eller fisk (dagens fangst var kuller). Min kæreste fik fisken, som ifølge hende selv gjorde hende helt “kuller” – på den gode måde. Fisken var smørpocheret og lå i en cremet gulerodssuppe. Skorzonerrødderne var ret syrlige og fungerede perfekt som modspil til den fede hollandaisecreme.

 

Braiseret lam, løg på flere måder, rodfrugter og en fantastisk sauce!

Braiseret lam, løg på flere måder, rodfrugter og en fantastisk sauce!

 

Jeg fik lam til hovedret, og her var det igen svært at få armene ned. Kødet var mørt og lækkert. Hertil fik jeg kartoffelmos og ekstra sovs ved siden af. Sovsen, lavet på braiseringslagen, var et kapitel for sig selv. Hold nu kæft den smagte godt!!

Det skal lige nævnes, at hvis man ikke er til en af de to hovedretter, som er på månedens menu, så er det altid muligt – for en merpris – at bestille en 300 gram rib-eye steak med månedens udvalgte sovs. Eftersom dette ikke var mit første besøg, så har jeg tidligere haft fornøjelsen af en bøf, og jeg kan skrive under på, at kokkene kan både deres bearnaise- og rødvinssauce.

Ingen 3-retters menu uden dessert, og også her havde vi to forskellige at vælge imellem.

 

Citronkage, skum, creme og kys.

Citronkage, skum, creme og kys.

 

Min kæreste gik ombord i “Citrondrøm”, som bestod af en citronkage nederst, citronfromage, parfait, kys og skum. Det hele smagte dejligt friskt af citron uden at være for surt eller parfumeret. En god ret at slutte af på.

 

Kiksekage ala Sæson Spisested.

Kiksekage ala Sæson Spisested.

 

Jeg fik en nyfortolkning af den gode gamle kiksekage. Denne ret havde jeg glædet mig til, og den skuffede ikke. Især de små stykker ristede bastognekiks var en overraskelse, jeg ikke på nogen måde havde set komme. Intens chokoladekage, mousse og kondenseret mælk – og så lidt syre i form af en klat citronfromage. Denne ret var intet mindre end genial.

Dette var min tredje gang i år på Sæson Spisested, og jeg er fan!. Kombinationen af imtimitet, lækre retter og den personlige betjening går lige i mit madhjerte. Det er som om, at for hver gang jeg har besøgt stedet, så bliver de bare bedre og bedre. Jeg kan kun give min varmeste anbefaling – se at få bestilt et bord.

Stik os en kommentar

Smid en kommentar