Gastromands Cityguide til Lissabon – del I
Gastromands guide til Lissabon – del I
Gastromands guide til Lissabon – del II
Gastromands guide til Lissabon – del III
Hjemme igen diskede Eksilsønderjyden op med hjemmelavet pizza og nyimporteret olie og rødvin til et par sultne og tørstige rejsende:)
Forud var gået en uge med kulinariske oplevelser (og udfordringer) i Portugals hovedstad som var hovedferiemålet anno 2010. Med på ferien var en go’ appetit og ikke mindst et skarpladt kamera, så læs videre og få en bid af Lissabon i form af (få) ord og (en del) billeder….
En af de første dage stod den på “opstigning” til Castelo de São Jorge – en tur der krævede et par pitstop undervejs.
Første stop blev på Portas do sol – en cafe/bar/lounge med en sjældent set udsigt. Menukortet bød på klassiske caféretter. Vi nøjedes dog med en enkelt drink – hvidvin og hjemmelavet iste.
Udsigten fra lounge-sofaerne var hele turen til Lissabon værd!
Umiddelbart før borgen begyndte en række ceféer at byde sig til, hvilket passede fint med den lille sult der kom snigende.
Valget faldt på en “turistfældelignende” café hvis navn jeg ikke husker, men den så sådan her ud:
Maden var knap så festlig som udsmykningen, men var dog udmærket. Dette var i øvrigt første gang vi stiftede bekendtskab med Lissabons couvert, som altid bliver serveret indledningsvis og i modsætning til hvad vi er vant til får du altså lov til at betale for det.
Undertegnede fik tigerrejer i “Garlic cream sauce” som smagte overraskende godt taget prisen på 11€ i betragtning.
Castelo de São Jorge bød på en fantastisk udsigt over byen, hvorefter turen gik tilbage til Bairro Alto, hvor aftensmaden skulle indtages på Cravo e Canela. Super service, ok mad, men en anelse dyrt Lissabon-priser taget i betragtning (samlet pris 75€ inkl. 2 glas hvidvin og 1 flaske rødvin). Billeder af couvert må I undvære:)
I 2. del af indlægget får du det aller bedste fra turen og ikke mindst det aller værste, så tune in næste mandag!
View Gastromands guide til Lissabon in a larger map
Stik os en kommentar
Kommentarer