Salat med bresaola, æggestrimler og chili
Jeg ved, at jeg har sagt det før, men denne ret holder altså.
Først var jeg lidt skeptisk, da det ærlig talt ikke virkede maskulint at kaste sig over en salat, men med den rette mængde bresaola, chili og olie blev den tilpas mandig.
Tidligere har vi også bevist, at salat kan være maskulin ved denne bacon salat, nå – desuden er det en fordel, at det kun tager ca. 15 minutter at flække sammen og at dine kvindelige bekendtskaber formentligt vil rose for dit mod i køkkenet – jaja vi kan godt lide stereotyper på Gastromand.
Skal vi ud i de lidt mere tekniske argumenter, så er der faktisk rig mulighed for at skabe den 5. smagssans – umami her. Parmesan og velhængt tørret kød er de medvirkende elementer i denne ret. Følg i øvrigt med på siden, når vi fremover vil forsøge at sætte større fokus på de fem smagssanser og hvordan du frembringer og kombinerer dem.
Sidst men ikke mindst er det jo ved at være sommer – vejret er i hvert fald på vej, og hvor meget det end piner mig, så er det jo nok ikke just tiden for de tunge langtidsbraiserede vinterretter. Men der er ikke noget, som er så skidt, at det ikke er godt for noget, nu er der rig mulighed for den slags retter og her hører altså lækker hvidvin til (endnu et argument;-)… så bare kom igang!
Pris
Ca. 60 kr for 4 personer
Ingredienser
- 6 øko. æg
- ½ dl. vand
- Din favorit salat jeg valgte en blanding
- 10 stykker bresaola
- 6 spsk. ekstra jomfru oliven olie
- Evt. trøffel olie
- Parmesan
- Salt/Peber
- citron
- 3 spsk. vineddike
- Chili
- Frisk oregano/merian eller hvad du synes ku være lækkert
Sådan gør du
- Fat en pande og varm den godt op. Hak chili og oregano og pisk det sammen med æg og vandet. Det er vigtigt du husket vandet.
- Hæl nu lidt under en dl. af æggemassen på panden, vend den hurtigt rundt således den bliver fordelt godt.
- Steg den ca. 50 sekunder, så er den færdig. Læg dem i en stak på en tallerken og hold dem varme med noget stanniol, der bliver 5-6 stk.
- Efterfølgende ruller du dem sammen til en pølse, og skær dem ud i en cm. tykkelse. Ryst dem forsigtigt fra hinanden.
- Anret bresaolaen på en stor tallerken, skyld salaten og vend æggestrimlerne i. Læg det midt på tallerkenen.
- Rør olie, eddike, citron, salt og peber hurtigt sammen, og hæl det over.
- Riv rigelige mængder parmesan.
- Hvis du har trøffelolie, så dryp lidt over – og nyd duften
Noter
Stik os en kommentar
-
Hej
På billedet ser det ud som om der er skiver af en anden pølse. Er det et synsbedrag eller mangler det på ingredienslisten?
Glæder mig til at prøve retten af.
Mvh
Esben-
Hej Esben – ingen pølser men det kunne man nu sagtens – det er skam bare bresola :-)
-
-
Spændende forret, den skal da helt sikkert prøves af :)
Hvor mange dl vand, bruger du?-
½ – tror browseren har svært ved at vise det :-) Beklager… God fornøjelse…
-
Kommentarer