Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 24. oktober 2024

Scroll to top

Top

8 kommentarer

Findes der salat for mænd?

Gastromand

Der er absolut ikke noget galt I at spise salat og nej det gør dig heller ikke mindre mandig – hvis bare du sørger for at komme nok bacon i. Det blev også kompromiset da min kone efter lang tids plagen ville have mig til at smække en salat sammen. Hånden på hjertet, det blev faktisk ret lækkert. Så mand, næsten gang kæresten, konen eller veninden plager dig om den slags, så brug roligt denne opskrift…

Pris ca. 50 kr. (afhængig af om man vælger perlehønen som er noget dyrere).

Ingredienser

  • 4 Kyllingebryst/perlehønebryst
  • 2 pakke bacon/panchetta
  • 1 icebergsalathoved
  • 1 rød peber
  • 2 store rødløg/skalotteløg
  • 6 spsk. pinjekerner
  • 10 cherrytomater
  • 3 spsk. ekstra oliven olie
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • Saften fra en ½ citron
  • Salt/peber

Tilberedning

  • Fat (Webmasteren: Stop så brugen af de latterlige ord! :) en pande og steg dit bacon/panchetta færdigt.
  • Krydr kyllingen med salt/peber og steg den i det overskydende fedt fra baconet. Den skal have høj varme på begge sider, hvor en stegeskorpe sætter sig, efterfølgende skues ned til middelsvag varme.
  • Rist pinjekerne i en lille kasserolle (pas på de ikke bliver sorte!).
  • Skær løgene i ultra tynde skiver (brug en mandolin på mindste afstand hvis du har en).
  • Pres citronen og bland det med olie, eddike og salt/peber – læg løgene i. Det marinerer dem og giver dem en lækker konsistens og smag som går godt til salaten (et lille trick som Jamie Oliver ofte bruger).
  • Skær salat, tomat og peber i størrelser, som du mener passer dig bedst (jeg foretrækker salaten i forholdsvis store stykker men tomat og peber i små).
  • Skær kyllingen i skiver.

Anretning

Salat, tomat og peber smides i en passende skål og vendes sammen. Løgene og den overskydende marinade vendes rundt i (ønsker du en endnu mere maskulin udgave, kan du vende salaten i en Ceasar-dressing). Kyllingen fordeles oven i sammen med pinjekerne. Til sidst smuldres bacon over. Server groft brød til. Jeg lavede faktisk også en omgang humus, men den kære Webmaster mener det er lidt tøset – jeg synes nu det holder, så mon ikke jeg kan få sneget opskriften på siden på et tidspunkt…

Er salat kun for tøserne? Eller vil du gerne have mere grønt på gastromand.dk? Vi er selv lidt i tvivl, så hjælp os…

VELBEKOMME!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Leon christensen

    Jeg ville stege den røde peber, inden den kom i kyllingesalaten.

  2. Vi må bruge vores #knapsåmaskulint noget mere :-)

  3. KK

    alt for grineren Christopher,………det sgu en rigtig mandehørmer af en kødsalat!!!!!! Hvem siger også der skal grønt i en kødsalat ;0)

  4. Wow – det er stort – hold så kæft en omgang, og ja så er min salat sgu ret fesen, men mon ikke også de fyrer kommer til at tilbringe en del tid på tønden efterfølgende? Forresten – øl-dressing – kan man overhovedet det? Findes der en bare tilnærmelsesvis normal opskrift?

  5. HAHA, det er sgu høj klasse det der Christopher!

  6. En jeg kender ville nok sige at det ikke var en rigtig mande salta og dette derimod er http://www.youtube.com/watch?v=wFB_vHVFM_8&feature=feedlik ;)

    • Spillekant

      Man har vel ikke kæmpet sig vej til toppen af fødekæden for at spise salat??!!
      Hvis man har sans for tysk humor, så se den her
      “Fleisch ist mein Gemüse”
      https://www.youtube.com/watch?v=XJQb2hjXqY0

Smid en kommentar