Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

5 Comments

Japanske Soufflé-pandekager – lækre og luftige

Japanske soufflepandekager
Webmasteren
Lækre og luftige soufflépandekager
Japanske soufflepandekager

Jeg mindes stadig min livs rejse til Japan – 14 dage fordelt på Tokyo og Kyoto, med en enkelt afstikker til Hiroshima. Gør det, hvis du får chancen!

Aldrig har jeg oplevet en kultur så fjern fra den danske. Der var dog en enkelt (gastronomisk) oplevelse, der virkede bekendt. I gove to you: Soufflé-pandekagen!

Det bedste fra pandekagen, kombineret med det lækreste fra æbleskiven – lad os bare sige, at du skylder dig selv at prøve det!

I opskriften bruger jeg en anretterring for at få pandekagerne ensartede og høje, men du kan sagtens lave dem uden og få et mere rustikt resultat.

Japanske soufflepandekager

Soufflépandekager

Lækre og luftige soufflépandekager
3.72 fra 14 stemmer
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Køkken: Japansk

Ingredienser

  • 1,5 dl mel
  • ¼ tsk natron
  • ½ tsk bagepulver
  • 2 æggeblommer
  • 2 æggehvider
  • 2 spsk smeltet smør
  • 2 dl mælk sød- eller letmælk
  • 1/2 dl sukker
  • 1 tsk vaniliesukker
  • skal og saft af 1/2 citron
  • Lidt salt

Udstyr

  • Anretterring

Sådan gør du

  • Start med at dele æg i hvider og blommer
  • Sæt hviderne i fryseren i max 15 min.
  • Pisk blommer, mælk, smeltet smør og sukker
  • Bland mel. bagepulver, natron og vaniliesukker
  • Pisk de to blandinger sammen
  • Tilsæt citronsaft og -skal
  • Tag hviderne ud af fryseren og pisk dem stive
  • Vend hviderne i dejen
  • Steg en lille klat dej for at teste smagen
  • Lad dejen trække i 30 min. på køl
  • Varm en pande på ca. 1/3 varme
  • Smid en klat smør på panden og lad det buse af
  • Smør en anretterring på indersiden med olie
  • PLacer ringen på panden og fyld den halvt op med dej
  • Efter ca. 5 min. er dejen souffleret og kan vendes forsigtigt med en paletkniv
  • Lad pandekagen stege i yderligere et par minutter
  • Flyt anretterring med indhold til en tallerken og brug en skarp kniv til at frigøre pandekagen fra ringen
  • Fjern evt. fastbrændt dej fra ringen og gentag processen
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Stak soufflépandekagerne ovenpå hinanden og overhæld med den bedste sirup du har til rådighed.

Modtag folkets hyldest!

Stik os en kommentar

Comments

  1. Leif Jørgense

    4 stars
    Opskriften er både nem og hurtig og udføre. Udkommet er utroligt lækkert. Tak for opskriften.

  2. Dimlo

    1 star
    Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke, men dejen blev alt for tynd og flad. Det er jo meningen man skal kunne stacke den højt. Det fungerede slet ikke

    • Dimlo

      1 star
      Altså, man kan jo ikke bare lave en amerikansk pandekagedej og sige det er soufflepnadekager bare fordi man putter det i en anrettering.

Submit a Comment

3.72 from 14 votes (11 ratings without comment)

Opskrift Vurdering