Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 30. oktober 2024

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Tuesday G&T: Italiensk for begyndere

Tuesday G&T: Italiensk for begyndere
Sjønne

Vi er i den lette genre i dag. En god eyeopener for de ginforskrækkede. Her har jeg valgt at benytte en ginlikør som base for en rent- og sødtsmagende gin & tonic.

“Ginlikør siger du?” – Ja, fuldstyrke gin tilsat sukker så den kan bruges som den er, eller nydes med danskvand eller benyttes som ingrediens i cocktails. En håndfuld producenter laver ginlikør, men her har jeg fået fingrene i en italiensk grappaproducents take på en ginlikør.

 

nardiniginepro3

 

Bortolo Nardini har siden 1779 destilleret grappa i Bassano i det nordlige italien. De producerer en hel vifte af spændende produkter: Grappa, brændevin, bitter, amaro, fernet, likører og meget andet. I danmark er det firmaet CinCin.dk der importerer varerne.

 

Ginlikøren er baseret på et enebærdestillat på grappa, tilsat en neutral alkohol, sukker og naturlige aromaer(måske citrus). Det giver en spiritus på 45% der er farligt letdrikkeligt p.g.a den tilsatte sukker. Ingen mystiske botanicals, eller særprægede smagselementer – her er kun sødme og indbydende enebærsmag.

 

nardiniginepro4

 

Jeg valgte at blande en lidt svagere G&T end normalt for ikke at gøre den for sukkersød. Men smag dig frem hvis du forsøger. Tonicvanden blev den dejlige Thomas Henry Tonicwater der er ret klassisk og velsmagende. Garnituren blev blot tynde skiver af citron og et tørret laurbærblad.

 

nardiniginepro1

 

Med den kombination opnår man en G&T der smager rent af enebær, den har en dejlig sødme og friskhed + krydderi fra garnituren. Lav evt. en julet variant ved at erstatte citronskiverne med appelsin og laurbærbladet med et par nelliker.

Husk at dele din #tuesdayGT med os på de sociale medier – bare giv den gas!!!

Hvis du har mod på flere lækre drinks, så tag et kig på Sjønnes Barskab eller følg med på Instagram: @sjoennemayn

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Tak for de gode råd. Italiensk vin og sprut ved jeg absolut minimalt om, men jeg er ganske oplyst om, hvor jeg finder de bedste råvarer til den italienske madkunst. Ved du, at der kommer en italiensk madmekka til Sydhavnen i København til efteråret? Se her: http://www.guidekbh.dk/italien-kommer-til-sydhavnen-kaempestor-industrihal-forvandles-til-italiensk-madmekka/

  2. Lyder godt!
    Ift. en julet version så har frisk laurbær jo også en dejlig krydret smag, der kan minde lidt om kanel og sikkert vil klæde den

Smid en kommentar