Gastromand.dk | 21. March 2018

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Tuesday G&T: Italiensk for begyndere

Tuesday G&T: Italiensk for begyndere
Sjønne

Vi er i den lette genre i dag. En god eyeopener for de ginforskrÌkkede. Her har jeg valgt at benytte en ginlikør som base for en rent- og sødtsmagende gin & tonic.

“Ginlikør siger du?” – Ja, fuldstyrke gin tilsat sukker sĂĽ den kan bruges som den er, eller nydes med danskvand eller benyttes som ingrediens i cocktails. En hĂĽndfuld producenter laver ginlikør, men her har jeg fĂĽet fingrene i en italiensk grappaproducents take pĂĽ en ginlikør.

 

nardiniginepro3

 

Bortolo Nardini har siden 1779 destilleret grappa i Bassano i det nordlige italien. De producerer en hel vifte af spÌndende produkter: Grappa, brÌndevin, bitter, amaro, fernet, likører og meget andet. I danmark er det firmaet CinCin.dk der importerer varerne.

 

Ginlikøren er baseret pĂĽ et enebĂŚrdestillat pĂĽ grappa, tilsat en neutral alkohol, sukker og naturlige aromaer(mĂĽske citrus). Det giver en spiritus pĂĽ 45% der er farligt letdrikkeligt p.g.a den tilsatte sukker. Ingen mystiske botanicals, eller sĂŚrprĂŚgede smagselementer – her er kun sødme og indbydende enebĂŚrsmag.

 

nardiniginepro4

 

Jeg valgte at blande en lidt svagere G&T end normalt for ikke at gøre den for sukkersød. Men smag dig frem hvis du forsøger. Tonicvanden blev den dejlige Thomas Henry Tonicwater der er ret klassisk og velsmagende. Garnituren blev blot tynde skiver af citron og et tørret laurbÌrblad.

 

nardiniginepro1

 

Med den kombination opnür man en G&T der smager rent af enebÌr, den har en dejlig sødme og friskhed + krydderi fra garnituren. Lav evt. en julet variant ved at erstatte citronskiverne med appelsin og laurbÌrbladet med et par nelliker.

Husk at dele din #tuesdayGT med os på de sociale medier – bare giv den gas!!!

Hvis du har mod pü flere lÌkre drinks, sü tag et kig pü Sjønnes Barskab eller følg med pü Instagram: @sjoennemayn

Kommentarer

  1. Lyder godt!
    Ift. en julet version sĂĽ har frisk laurbĂŚr jo ogsĂĽ en dejlig krydret smag, der kan minde lidt om kanel og sikkert vil klĂŚde den

  2. Tak for de gode rüd. Italiensk vin og sprut ved jeg absolut minimalt om, men jeg er ganske oplyst om, hvor jeg finder de bedste rüvarer til den italienske madkunst. Ved du, at der kommer en italiensk madmekka til Sydhavnen i København til efterüret? Se her: http://www.guidekbh.dk/italien-kommer-til-sydhavnen-kaempestor-industrihal-forvandles-til-italiensk-madmekka/

Smid en kommentar