Gastromand.dk | 20. October 2018

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Tuesday G&T: Italiensk for begyndere

Tuesday G&T: Italiensk for begyndere
Sj√łnne

Vi er i den lette genre i dag. En god eyeopener for de ginforskr√¶kkede. Her har jeg valgt at benytte en ginlik√łr som base for en rent- og s√łdtsmagende gin & tonic.

“Ginlik√łr siger du?” – Ja, fuldstyrke gin tilsat sukker s√• den kan bruges som den er, eller nydes med danskvand eller benyttes som ingrediens i cocktails. En h√•ndfuld producenter laver ginlik√łr, men her har jeg f√•et fingrene i en italiensk grappaproducents take p√• en ginlik√łr.

 

nardiniginepro3

 

Bortolo Nardini har siden 1779 destilleret grappa i Bassano i det nordlige italien. De producerer en hel vifte af sp√¶ndende produkter: Grappa, br√¶ndevin, bitter, amaro, fernet, lik√łrer og meget andet. I danmark er det firmaet CinCin.dk der importerer varerne.

 

Ginlik√łren er baseret p√• et eneb√¶rdestillat p√• grappa, tilsat en neutral alkohol, sukker og naturlige aromaer(m√•ske citrus). Det giver en spiritus p√• 45% der er farligt letdrikkeligt p.g.a den tilsatte sukker. Ingen mystiske botanicals, eller s√¶rpr√¶gede smagselementer – her er kun s√łdme og indbydende eneb√¶rsmag.

 

nardiniginepro4

 

Jeg valgte at blande en lidt svagere G&T end normalt for ikke at g√łre den for sukkers√łd. Men smag dig frem hvis du fors√łger. Tonicvanden blev den dejlige Thomas Henry Tonicwater der er ret klassisk og velsmagende. Garnituren blev blot tynde skiver af citron og et t√łrret laurb√¶rblad.

 

nardiniginepro1

 

Med den kombination opn√•r man en G&T der smager rent af eneb√¶r, den har en dejlig s√łdme og friskhed + krydderi fra garnituren. Lav evt. en julet variant ved at erstatte citronskiverne med appelsin og laurb√¶rbladet med et par nelliker.

Husk at dele din #tuesdayGT med os p√• de sociale medier ‚Äď bare giv den gas!!!

Hvis du har mod p√• flere l√¶kre drinks, s√• tag et kig p√• Sj√łnnes Barskab eller f√łlg med¬†p√• Instagram: @sjoennemayn

Kommentarer

  1. Lyder godt!
    Ift. en julet version så har frisk laurbær jo også en dejlig krydret smag, der kan minde lidt om kanel og sikkert vil klæde den

  2. Tak for de gode r√•d. Italiensk vin og sprut ved jeg absolut minimalt om, men jeg er ganske oplyst om, hvor jeg finder de bedste r√•varer til den italienske madkunst. Ved du, at der kommer en italiensk madmekka til Sydhavnen i K√łbenhavn til efter√•ret? Se her: http://www.guidekbh.dk/italien-kommer-til-sydhavnen-kaempestor-industrihal-forvandles-til-italiensk-madmekka/

Smid en kommentar