Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 12. juli 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Grillet basilikumkylling med svampe-risotto

Gastromand

Findes der noget mere hyggeligt end at starte op i sin Weber-grill en kold vinteraften? Nej vel, det er skam ikke længere forbeholdt sommeren!

Pris: ca. 50 kr.

Ingredienser (4 Portioner)
4 kyllingebryster
MARINADE
50 g friske basilikumblade
0,5 dl olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
salt
friskkværnet sort peber
SVAMPERISOTTO
25 g karljohansvampe (portebello eller kantereller er også veloplagt)
3/4 l varm hønsebouillion
2 små skalotteløg, hakkede
40 g fintrevet parmasanost
50 g smør
200 g risottoris, f.eks. Arborio
½ dl tør hvidvin
Tilberedning

Kom marinadens ingredienser i en foodprocessor og blendt dem til en puré. Lav fem eller seks dybe snit i kyllingebrysterne. Læg kødet med den snittede side opad i en stor, flad skål, hæld basilikum-marinaden over og brug en pensel til at arbejde marinaden ned i snittene med. Dæk skålen med husholdnigsfilm og stil den i køleskabet, så kødet kan marinere i mindst fire timer.

Opblød svampene i tre dl kogende vand i en halv time. Tilbered imens ingredienserne til risottoen: Varm bouillonen, hak skalotteløgene og riv osten.

Når kødet er færdigmarineret, laves risottoen. Hæld væden fra svampene ned i boullionen. Hak svampene og læg dem til side. Bring bouillonen i kog og skru helt ned for varmen. Smelt 25 g af smørret på en stor pande, tilsæt skalotteløg og lad det stege i 3-4 minutter, til løgene er møre. Kom svampe og ris på panden og lad det koge i omkring 1 minut, til alle risene er gennemsigtige. Hæld vinen ved og lad risene koge ved høj varme, til der næsten ikke er mere væde tilbage.

Tilsæt derefter en skefuld af bouillonen, der bør boble det sekundt, den rammer panden. Lad det simre, under stadig omrøring, indtil bouillonen er næsten opsuget. Hæld endnu en skefuld varm bouillon på og lad også den koge, under omrøring, til den er opsuget. Fortsæt til al bouillonen er brugt, og du har en blød, tyk og våd blanding. Det vil tage omkring 20 minutter.

Ved grillen

Halvvejs gennem risotto-kogningen skal kyllinggekødet steges. Grill kødet direkte over middel varme i 10-12 minutter. Vend det én gang under stegningen.

Tilbage i køkkenet

Rør resten af smørret og parmasanosten i risottoen, indtil det er netop smeltet. Smag til med salt og peber (det mangler naturligvis ikke salt, hvis bouillonen og parmasanosten er salte).
Fordel risottoen på fire store tallerkener og læg de stegte stykker kyllingekød ovenpå. Det er vigtigt at servere risottoen straks, da risene ellers vil fortsætte med at opsuge væde, så risottoen bliver tyk og udkogt.

/Velbekomme
Stik os en kommentar

Smid en kommentar