Gastromand.dk | 19. October 2018

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Vegetarsandwich – Halloumi burger med grillet aubergine og chilipesto

Vegetarsandwich – Halloumi burger med grillet aubergine og chilipesto
Familiefaren

Har du lagt mærke til, at flere og flere restauranter, caféer og spisesteder tilbyder kødfrie måltider? På Gastromand har vi lidt forgæves forsøgt at ignorere det gennem længere tid, men vi må vist snart erkende, at der faktisk er noget om snakken…

Artiklen præsenteres i samarbejde med Karolines Køkken

Gastromand forbliver som Gastromand altid har været – og vores image med at spise bøf og bacon morgen, middag og aften skal der som sådan ikke laves om på! Dog må vi også engang imellem lige puste ud når “the meat sweat” sætter ind og tænke os lidt om.

Halloumi…

Du har sikkert set, at vi havde fået en challenge fra Karolines Køkken omkring deres nye forskellige oste som er halloumi, queso fresco og paneer. Over de næste par uger vil vi, Emma fra Emmamartiny.dk og Nadia fra Foodfanatic.dk lave massere af opskrifter med ostene. Opskrifterne og mere til vil også være til at finde på Karolines Køkkens hjemmeside. I dag er det halloumi som skal være hovedpersonen

Denne ret fungerer også ret godt til gæster og navnlig hvis de ikke er til kød, eller hvis du bare gerne vil prøve noget helt andet. Jeg lavede den en fredag aften i påsken, hvor der var nogle venner på besøg, som faktisk ikke tænkte videre over, at det var “kødløs” dag. Det er nemlig så meget smag og fylde i osten, at det fungerer glimrende. Husk at servere lidt autentisk øl til!

Græsk øl…

Vegetarburger - Halloumi burger med grillet aubergine og chilipesto
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 2
 
Ingredienser
  • 2 grove flutes (du bruger de bedste du kan opdrive - gerne fra din lokale bager)
  • 300 gram halloumi ost
  • 1 rødløg
  • 2 spsk eddike
  • 1 augergine
  • 4 stykker salat efter eget ønske.
  • 1 æg
  • 3 spsk rasp
  • Olie til stegning
Grillet peberfrugt
  • 1-2 peberfrugter
  • Olie
  • Salt og peber
Chili-tomat pesto
  • 1 rød chili
  • 1 dåse soltørrede tomat af bedste kvalitet!
  • 1-2 spsk jomfru oliven olie
  • 50 g halloumi ost
  • 2 spsk pinjekerner
Tilberedning
Chili-tomat pesto
  1. Start med pestoen. Hvis du er hardcore og det er du - så fjerner du ikke stokken og kerne på chilien, du rengør den blot og blender den og resten til det er ensartet, det må godt være lidt groft.
Burger
  1. Skær auberginen ud i tynde strimler og give den en omgang salt, peber og olive, du skal bruge 4 strykker pr. burger. Læg dem i ovnen på 200 grader og bag dem til de er sprøde.
  2. Skær løgene ud i kvarte strimler og læg dem i eddike og giv dem et drys salt og peber, stil dem på køl indtil de skal bruges.
Grillet peberfrugt
  1. Det her er lidt svært uden en gasbrænder eller gasblus, men du kan lægge den i ovnen så højt oppe som muligt og tænde for grillen, dog må jeg sige, at det er lidt vanskeligt - men tænd på 225 grader og vendt til den er varm, så vender du den hver gang den har taget farve. Ellers griller du den bare til den er sort.
  2. Læg den i en pose med olie, salt og peber og vendt 20 min.
  3. Nu kan du gnide det brændte af og skære dem ud.
  4. Halver ost eller del dem i 3 - kommer lidt an på hvor stor dit flutes er.
  5. Panér nu osten hvor du vender den i æg og så i rasp.
  6. Varm en pande godt op med rigeligt olie og steg osten til den er gylden på begge sider.
  7. Halver dine flutes og varm dem gerne i lidt olie hvor efter du gnider dem med hvidløg imens du griller ost på begge sider i ca. 1 min ved høj varme.
  8. Så skal der bygges. Start et par stykkre salat i bunden, så aubergine, så osten, rødløg og toppen smøres med masser af chilipesto!

Flame On!

Frygt ikke, det skal være brændt!

Peberfrugterne får en let brændt smag…

 

Hvis du gerne vil have andet tilbehør til, så er fritter jo oplagt! Ellers kunne du lave en omgang “sweet potato fries” som også er et stort hit. Det sødmefulde til denne burger fungerer nemlig rigtig godt. Dog er der rigeligt mad hvis du bare følger ovenstående og så mætter osten faktisk overraskende meget!

Paneret og stegt…

Grillet aubergine…

Pensel brødet med olie og gnid det med olie…

Hvis det er muligt for dig, så finder du nogle græske øl dertil – jeg ved godt det er cypriotisk, men det er næsten umuligt at finde i Danmark. Ouzo var også en oplagt muligt :-)

Dinner time…

Det river lidt i mig at erkende dette, men det fungerer faktisk godt uden kød og så gør denne Halloumi ost det godt når den bliver paneret og stegt. Flere steder på nettet bruges den også som “bøffen” i en burger, hvilket også kunne være en fed ide.

Håber retten har givet inspiration og endnu engang en ret på Gastromand uden kød – og vi lever sgu endnu! Du kan få endnu mere inspiration på Karolines Køkkens hjemmeside.

 

Kommentarer

  1. Dennis

    1 dåse soltørrede tomater…det har jeg alligevel aldrig set. Omsat til gram eller noget mere universielt…hvor meget skal der så ca bruges? :)

    • Hej Dennis – 200 gram ca – de fås også i glas og poser – kommer lidt an på hvor du handler…

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: