Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 28. marts 2024

Scroll to top

Top

22 kommentarer

De ultimative nachos

De ultimative nachos

Jeg har ladet mig fortælle at hjemmelavede nachos skulle være i en liga for sig – og findes der en bedre mulighed for at afprøve den påstand? I think not!

Læs også: Super Bowl Snacks I – Gourmet Chicken Wings

Til chipsene skal der selvfølgelig serveres en række forskellige dips – hér kommer den til at stå på klassikerne tomatsalsa og guacamole, samt to der er lidt mere i Gastromands ånd: Buffalo Chicken dip og Bacon/Jalapeno dip!!!

Nachos – Yup… hjemmelavede! (Foto: kevinandamanda.com)

De ultimative nachos

4.75 fra 4 stemmer
Antal: 10
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Nachos

  • 20 majstortillas hvede kan også bruges
  • 1-2 l neutral olie du kan sagtens bruge samme olie som til gårsdagens selleri-fritter
  • Lidt salt

Salsa

  • 1½-2 dåser hele flåede tomater
  • Hakket frisk chili efter temperament
  • 1 fed hvidløg
  • 2 hakkede forårsløg også den grønne top
  • Lidt olivenolie
  • 2 tsk. balsamico
  • ½ tsk oregano tørret kan fint bruges
  • Friskhakket koriander
  • Salt og peber

Guacamole

  • 1 stort løg groft hakket
  • 1 fed hvidløg presset
  • 1 chili groft hakket
  • 1/2 – 1 bundt frisk koriander finthakket
  • 3 tsk groft salt
  • 6 modne avocadoer
  • 1,5 spsk limesaft

Buffalo Chicken Dip

  • 250 gr flødeost
  • 1,5 dl gammeldags kærnemælk
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 2 tsk. æbleeddike
  • Tabasco efter smag
  • 300 gr kyllingebryst
  • 300 gram cheddar

Bacon/Jalapeño Dip

  • 400 gr flødeost
  • 200 ml mayonnaise
  • 150 gr revet parmesan
  • 2 fed hvidløg fint hakket
  • 40-80 gr hakkede jalapenos peber
  • 200 gr bacon stegt og smuldret
  • 1 bundt forårsløg skåret i ringe

Sådan gør du

Nachos

  • Del dine tortillas i passende stykker - først i brede baner, derefter i trekanter.
  • Varm olien op i en gryde - tjek med spidsen af en tortilla om den er varm: bobler det meget omkring tortillaen er den klar.
  • Steg tortilla-stykkerne til de er gyldne, fjern fra olien og placer på fedtsugende papir.

Salsa

  • Hæld væden fra tomaterne og findel dem i en skål.
  • Bland resten af ingredienserne med tomaterne.
  • Salsaen kan med fordel laves i god tid, så smagen har tid til at ”sætte sig”.

Guacamole

  • Læg løg, hvidløg, chili, halvdelen af korianderen, og salt i en morter.
  • Knus det til en jævn pasta.
  • Mos avocadoen til den ønskede ”chunkiness” – har læst at et piskeris skulle give den helt rette konsistens.
  • Tilsæt løg / chili puréen, limesaften og resten af korianderen.
  • Smag til med salt og limesaft.
  • Serveres straks eller dækkes til med husholdningsfilm (lægges på guacamolens overflade for at undgå oxidering)

Buffalo Chicken Dip

  • Steg kyllingen, lad den køle ned og hak den fint
  • Varm flødeosten, kærnemælken, mayoen og æbleeddiken.
  • Tilsæt halvdelen af cheddaren lidt af gangen.
  • Smag til med tabasco
  • Rør kyllingen i, og hæld blandingen i et ovnfast fad.
  • Bag i 20 minutter ved 175 grader
  • Fordel resten af osten ovenpå og og gratiner i 10 minutter ved 220 grader.

Bacon/Jalapeño Dip

  • Rør flødeost, mayo, parmesan og hvidløg til en jævn masse.
  • Vend jalapenos og bacon i (gem lidt til topping).
  • Fordel i et ovnfast fad.
  • Bages i 20-25 minutter ved 175 grader.
  • Drys med det resterende bacon og forårsløg.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. ClausP

    Kan dips’ne laves klar der til, hvor de skal i ovnen, og derefter putte dem i køleskabet og vente med at putte dem i ovnen til lige før, at de skal spises??

  2. Halvamerikaneren

    Jalapenos til dippen, er de friske eller syltede?

    • Hey HA.

      Jeg ved Eksilsønderjyden er pænt presset med flytning idag – han skal jo gerne være på plads til Super Bowl i morgen aften! :)

      Når han skriver Jalapenos er jeg ret sikker på, han mener syltede…

      • Halvamerikaneren

        Takker – og god kamp imorgen :)

  3. Tobias

    Et tip til guacamole er at købe et glas med c vitaminer. Den voksne af slagsen – altså uden smag. Blend derefter hele glasset til pulver der ligner coke. Bland en knivspids! som i absolut kun en knivspids. Det forhindrer oxidering uden at tilsætte mere citrus.
    Kan også bruges til æbler og lignende.

    • Hej Tobias,

      det lyder som et interessant tip! Men hvad er pointen i at blende hele glasset for derefter kun at bruge en knivspids? :)

      • KK

        hahaha ja det vil jeg ogs sige, hva med bare og knuse en pille mellem to skeer. ???
        Men man kan også bare bruge halv af hver med hvidvinseddike og honning.

  4. Oldenborg

    Den Bacon/Jalapeño Dip er virkelig verdensklasse.. :)

    • Jeg kan kun give dig ret Oldenborg! den var også den helt store hitter til vores SB Party! :)

  5. Mikkel

    4 stars
    Superlækre opskrifter og inspiration…
    Jeg kan som dip anbefale denne: http://busycooks.about.com/od/appetizerrecipe1/r/bakeartichokdip.htm
    Den er lidt speciel, men helt vild Yummi.
    … Og som alle andre, gode ameikanske dip – rig på den gode, nærende ost…

    Rigtig god fornøjelse i morgen – GO GIANTS

  6. ...And Gentleman

    Jeg vil gerne være proponent for den gode, enkle og reelle guacamole – der er INGEN grund til at gøre det mere kompliceret end højest nødvendigt!

    Avocado
    Hvidløg
    Citron
    Salt

    …avocadoerne moses, hvidløgene knuses og en smule citron presses ud i avocado-hvidløg-blandingen. Salt tilsættes efter behov. And that is it.

    Come on guys, let’s not make this an art form!

    • Mathias Bunk

      Er enig omkring “molen” – less is more.

      Avocado
      Hvidløg
      Citron
      En drys frisk chili
      Skefuld 18% Fraiche
      Salt-peber

    • Kan jeg kun være enig. Ser jo super lækkert ud.
      Apropos har EA games kørt en simulation af morgen dagens kamp, hvor Giants vinder med 27 – 24 ;-).

  7. Super opskrifter – har lige været nede og “plyndre” den lokale brugs for mine mangler i køkkenet. Glæder mig allerede til nachos i aften.

  8. Oldenborg

    Kan man lave Nachosene i forvejen eller skal de spises i lige fra olien? Jeg skal helt sikkert anvende denne opskrift, nu er det jo mig som skal stå for Nachos i år..

    • Oldenborg

      Hov.. Kunne ikke se den jeg allerede havde skrevet.. Sorry..

  9. Søren

    Man kan med fordel svitse nogle (zitauer)løg ved lav varme sammen med hvidløg indtil de er klare, og så tilføje de resterende elementer. Varmen hjælper med til at sprede alle smagsstofferne godt rundt. Når den er taget af varmen og kølet ned, kan man blande den friske koriander i.

    Til guacamolen vil jeg altid tilføje en tomat. Det giver lige et ekstra pift :)

    – Søren

  10. Oldenborg

    Kan nachosene laves i forvejen eller skal de spises lige fra olien? Skal da helt sikkert anvende denne opskrift. Nu er det jo mig som skal stå for Nachos i år..

    • Som med pommes er de formentligt bedst direkte fra olien, men kan godt smides på en bradepande via et viskestykke…

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering