One Comment
Sandwich Rossini
Antal: 4
Ingredienser
- 8 skiver godt brød – ikke aaalt for tungt – ca 1 cm. tykke
- 200 g oksemørbrad eller filet
- 80 g foie gras terrine køb den bare hos slagteren
- Lidt fløde
- Lidt smør
- Lidt salat vendt i et par dråber olie og eddike
Trøffelmayo
- 3 æggeblommer
- 1 tsk. go' sennep
- 1 tsk. rødvins- æblecider-, eller anden eddike
- Salt og friskkværnet peber
- 1,5 dl rimelig smagsneutral olie Raps eller vindruekerne
- 1 tsk. hvid trøffelolie
Stuvede svampe
- 80 g svampe
- 1 skalotteløg
- 1 lille fed hvidløg
- 0,5 dl fløde
- 0,5 dl marsala
- En klat smør
Sådan gør du
Trøffelmayo
- Æggeblomme, sennep og eddike piskes hvide
- Trøffelolien tilsættes og piskes ind (Pas på med mængden!)
- Olien tilsættes lidt ad gangen og mayo'en piskes indtil olien er optaget i blandingen
- Bliver mayonnaisen for tyk undervejs, piskes der nogle dråber vand eller eddike i
- Smag til med salt, peber og eddike
Stuvede svampe
- Skær svampene i passende skiver og hak løget.
- Steg løget på mellem varme i smør, indtil stykkerne bliver klare.
- Kom hvidløget ved og steg videre et minut.
- Skru op for varmen og smid svampene på. Svits dem nogle minutter.
- Tilsæt marsalaen og lad den koge ind
- Herefter tilsættes fløden og stuvningen koges ind til fløden er tyk og cremet.
- Smag til med salt og peber – evt. også lidt citron
Foie Gras
- Bland terrinen med lidt fløde, til en passende smørbar konsistens er opnået
Kød
- Lynsteg kødet på en glohed pande i få minutter
- Lad kødet hvile og skær derefter ud i 0,5 cm tykke skiver
Brød
- Steg brødet i smør på jævn varme
Anretning
- Smør foie gras på den ene skive brød og trøffelmayo på den anden
- Montér sandwichen
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar
Submit a Comment