Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. maj 2019

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Moules Marinieres Extravaganza

Eksilsønderjyden

Moules Marinieres

Moules Marinieres Extravaganza

0 fra 0 stemmer
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 kg friske blåmuslinger
  • 1 sjat champagne – i mit tilfælde yndlings standard cuveen fra Deutz
  • 1 dl piskefløde
  • 1 gulerod
  • 1 pastinak persillerod el. lign.
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dusk persille
  • 1 dusk dild
  • 1 skvæt olivenolie
  • Salt

Sådan gør du

  • Rens/skrub muslingerne grundigt (vi har ikke lyst til at få sand i vores muslingesauce) og kassér de ødelagte og dem der ikke lukker sig efter et let bank mod bordkanten
  • Hak løg og hvidløg og skær gulerod og pastinak i små tern af 3×3 mm
  • Sautér løg og hvidløg i olien og tilsæt gulerod og pastinak når løgene er klare
  • Tæl til 30, tilsæt en ordentlig sjat champagne og fyr op for lortet
  • Når vinen er i kog, tilsættes muslinger og der smides låg på
  • Ryst gryden et par gange og tilsæt fløden efter et par minutter
  • Kig til muslingerne efter 5 minutter – når skallerne er åbne og kødet har konsistens som en rød bøf, er muslingerne færdige (er der muslinger der ikke har åbnet sig, kaseres de)
  • Umiddelbart før muslingerne er færdige tilsættes dild og persille
  • Tag muslingerne op med en hulske
  • Smag den overdrevne lækre muslingesauce til og kog den evt. ind et par minutter
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Smid en kommentar