Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 18. marts 2019

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Oksehøjreb med bearnaisesmør

Eksilsønderjyden

Steak med Bearnaisesmør

Se det originale Gastromand-indlæg om 24-timers bøffen her.

24 timers bøf, bearnaise-smør og gratineret mos
Forfatter: 
Kategori: Hovcedret
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
  • 800-1000 g oksehøjreb med ben
  • Salt
  • Peber
  • Lidt olie
Bearnaise-smør
  • 150 g smør
  • 3-4 stilke hakket estragon (eller efter smag) – kun bladene
  • 2-3 spsk. lys eddike (jeg brugte æblecider-eddike)
Gratineret kartoffelmos
  • 600 g kartofler
  • 30 g smør
  • 2-3 fed hvidløg
  • ½ dl fløde
  • 150gr friskrevet parmesan
  • Lidt revet muskatnød
Andet
  • 4 ramekiner
Tilberedning
24 Heures du Beuf
  1. Brun stegen af på en glohed pande i ca. 5 min, mens du konstant vender stegen
  2. Derefter lægges stegen i en ildfast fad og stilles i en ca. 50 grader varm ovn i ca. 24 timer (brug et stegetermometer til at tjekke ovnens temperatur med!)
  3. Tag stegen ud af ovnen 2 timer før severing og lad den hvile 1-2 timer
  4. Skær enderne af og skær den ud i passende størrelse bøffer
  5. Sidst men ikke mindst steger du bøfferne på din bedste pande, som skal være rygende rygende rygende varm: Giv panden et skvæt olie og steg bøffen 30 sek. på hver side
Bearnaise-smør
  1. Lad smørret blive blødt
  2. Rør estragone og eddike i smørret
  3. Put massen på et stykke husholdningsfilm, og rul det til en pølse
  4. Placér i fryseren et par timer og herefter i køleskabet
Gratineret kartoffelmos
  1. Skær kartoflerne i grove stykker og kog dem møre i usaltet vand
  2. Hæld vandet fra og tilsæt fløde og presset hvidløg.
  3. Lad det koge lidt op blend det med stavblender
  4. Tilsæt smør samt 100 g parmesan og muskat
  5. Smag til med salt, peber, muskat og citron
  6. Juster evt. konsistensen med fløde eller smør
  7. Put i ramekiner og drys resten af parmesanen ovenpå
  8. Bages i ovnen i ca. 15 min ved 225 grader.
Anretning
  1. Serveres evt. med lidt salatblade vendt i en olie/eddike-dressing

Kommentarer

  1. Stinneaggerholm

    Lyder virkeligt godt:) Kan også anbefale hvis man laver en bearnaise mayonnaise, hvor den laves på hjemmelavet estragoneddike og så tilsættes lidt friskhakket estragon. MUMS!

    • Hej Stinne!
      Lyder også super lækkert! Den er hermed på to-do listen :)

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: