3 Comments
Stik os en kommentar
Oksehøjreb med bearnaisesmør
Se det originale Gastromand-indlæg om 24-timers bøffen her.
Antal: 4
Ingredienser
- 800-1000 g oksehøjreb med ben
- Salt
- Peber
- Lidt olie
Bearnaise-smør
- 150 g smør
- 3-4 stilke hakket estragon eller efter smag – kun bladene
- 2-3 spsk. lys eddike jeg brugte æblecider-eddike
Gratineret kartoffelmos
- 600 g kartofler
- 30 g smør
- 2-3 fed hvidløg
- 1/2 dl fløde
- 150 gr friskrevet parmesan
- Lidt revet muskatnød
Andet
- 4 ramekiner
Sådan gør du
24 Heures du Beuf
- Brun stegen af på en glohed pande i ca. 5 min, mens du konstant vender stegen
- Derefter lægges stegen i en ildfast fad og stilles i en ca. 50 grader varm ovn i ca. 24 timer (brug et stegetermometer til at tjekke ovnens temperatur med!)
- Tag stegen ud af ovnen 2 timer før severing og lad den hvile 1-2 timer
- Skær enderne af og skær den ud i passende størrelse bøffer
- Sidst men ikke mindst steger du bøfferne på din bedste pande, som skal være rygende rygende rygende varm: Giv panden et skvæt olie og steg bøffen 30 sek. på hver side
Bearnaise-smør
- Lad smørret blive blødt
- Rør estragone og eddike i smørret
- Put massen på et stykke husholdningsfilm, og rul det til en pølse
- Placér i fryseren et par timer og herefter i køleskabet
Gratineret kartoffelmos
- Skær kartoflerne i grove stykker og kog dem møre i usaltet vand
- Hæld vandet fra og tilsæt fløde og presset hvidløg.
- Lad det koge lidt op blend det med stavblender
- Tilsæt smør samt 100 g parmesan og muskat
- Smag til med salt, peber, muskat og citron
- Juster evt. konsistensen med fløde eller smør
- Put i ramekiner og drys resten af parmesanen ovenpå
- Bages i ovnen i ca. 15 min ved 225 grader.
Anretning
- Serveres evt. med lidt salatblade vendt i en olie/eddike-dressing
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Comments