Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

7 Comments

Risotto med Puffed basmati rice, ristet kammusling, agurkeskum og basilikumolie

I aften skydes VM i gang og man kunne måske forvente dåsebajere og store bøffer (bare rolig det skal nok komme), men vi har valgt en mere sofistikeret og subtil approach – det gælder nemlig om at please kæresten på denne VM’s første dag og dermed lægge frøet til den kommende måneds boldkiggeri. Så snup en buket blomster og flæk nedenstående sammen til hende i aften og vi lover du vil gå et succesfult VM i møde!

Vi er nået til anden del af vores 5-retters – risotto med ristet kammusling, basilikumsauce, agurkeskum og ”puffed basmasti rice”. Retten lyder måske kompliceret, men det er faktisk ikke så vanskeligt. Det er egentlig ”puffed basmasti rice” som tager længst tid, så vi starter med dem.

Risotto med Puffed basmati rice, ristet kammusling, agurkeskum og basilikumolie

5 fra 1 stemme
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

”Puffed basmati rice”

  • 1 dl ris
  • Et nip safran
  • Salt
  • Rapsolie til stegning

Basilikumolie

  • 1 stort bundt basilikum
  • 50 g pinjekerner
  • 2 dl neutralolie evt. vindruekerneolie.
  • 1-2 fed hvidløg
  • Saften af en kvart citron
  • Salt/peber

Agurkeskum

  • 1 dl. Sødmælk
  • 1 kvart agurk
  • 1 kaffeskummer som kan købes i IKEA for 9 kr.

Kammuslinger

  • 4 stk. kammuslinger
  • Vindruekerneolie
  • Smør
  • Salt/peber

Sådan gør du

Puffed basmati rice

  • Kog risene 8-10 minutter. Lad dem dampe af. Tilsæt safran i risene, så risene skifter farver og bliver delt godt rundt. Smag til med salt. Sæt den ovn på 60 grader og sæt risene ind i 1½ time ca. Det er vigtigt, at du lægger risene på bagepapir som er helt tørt. Meningen er nu, at alt vandet skal ud af risene. Efter ca. 1½ time skulle de gerne være tørre. Så sætter du din gyldne brønd (hvis du altså er så heldig at have sådan en) på 190 grader, ellers bruger du en tykbundet gryde og varmer olien helt op. Så dumper du ellers bare risene ned og koger dem ganske kort (30 sekunder). De kommer op til overfladen når de er klar. Nu skulle de gerne være ”puffed”. Det er lidt vanskeligt, men skulle kunne lade sig gøre.

Basilikumolie

  • Pinjekerner ristes gyldne på en varm pande, blendes med olie, citron, basilikum, salt og peber (dog ikke for meget af sidste). Stilles på køl, så olien lægges på toppen, olien tages forsigtig fra, dermed får du en tyk sauce. Hvis du tilsætter 50 g parmesan så får du pesto.

Agurkeskum

  • Vask agurken og tør den grundigt. Blend den til den er helt moset. Det kan være vanskeligt at få alt skrællen med, men vær ihærdig! Hæl nu agurken gennem et kaffe eller tefilter. Meningen er, at vi skal have så meget væske væk som muligt.
  • Varm nu sødmælken i ca. 40 sekunder for fuld kraft i en mikrobølgeovn. Tilsæt agurken og skum op. Det er bedst at skumme i toppen. Bemærk! Du skal først skumme lige inden servering! Ellers kan du risikere skummet falder sammen.

Kammuslinger

  • En støbejernspande eller lignende varmes indtil den er rygende varm.
  • Kom godt med vindruekerneolie på panden og steg dernæst kammuslingerne på begge sider i et halvt minuts tid på hver side indtil der lige akkurat er kommet stegeskorpe, tilsæt salt/peber.
  • Tilsæt en klat smør overøs muslingerne med smørret med en ske (for at give den gode smørsmag). Pas på ikke at stege i for lang tid, da muslingerne stadig skal være rå i midten.
  • Dryp muslingerne af på et viskestykke.

Noter

Anret som på billedet.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Comments

  1. Karina

    Hej.

    Vedr. Agurkeskummet, er det da væden fra agurken man skal bruge? Eller er det det agurkepuré der ligger i tefilteret?

    Venlig hilsen
    Karina

    • Hej Karina.

      relevant spørgsmål! Det er væden:)

      Godt nytår!

      • Tommyas

        Hej, Det er muligt at mit spørgsmål er helt hen i vejret, men der må være et eller andet, som jeg ikke har fanget. På billedet ser jeg den sædvanlige omgang cremede kogte ris, men jeg synes ikke at det er en del af opskriften. De puffede ris, bliver vel mere crunchy end cremede? Eller er det mig der ikke fatter en lyd?

      • Hej Tommy.

        Selve risottoen er ikke en del af opskriften:)

  2. Tommyas

    Jeg ved det er en gammel opskrift, men den passer godt til morgendagens menu. Jeg synes ikke jeg kan finde opskriften på selve risottoen? Hvad er det jeg ikke har fanget? Skal alt det ovenstående ikke serveres på en bund af grødkogte ris kogt på en skøn blanding af fond, smør, ost og hvidvin?

  3. Chefen

    Ser lækkert ud og giver mig mod på at forsøge mig med egne ‘puffede ris’. Har lavet Masala Pori (en bonderet og ingen sammenligning til det ovenstående, iøvrigt) mange gange, men altid med forlavet puf-ris (Murmura).

    • Hej Chef, gør endelig det! Den kan være lidt vanskelig, men tilgengæld ret blæret hvis den lykkes. Den går også ret godt som snack til en velkomst fx.

Submit a Comment

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Opskrift Vurdering