Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 16. juli 2019

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Grillet laks med nye danske kartofler, grønne asparges og sour cream

Webmasteren

De seneste uger har der været en hel del hype på de danske madblogs omkring nye danske asparges og nye danske kartofler – okay jeg overgiver – lad mig se hvad “the fuss is all about”…

Sidste uge bød på en improviseret tur til svigerforældrenes sommerresidens på nordvestkysten – en tur som resulterede i friskfanget 500 g laks fra stranden, 1 kg nye danske kartofler og sidst men åbenbart ikke mindst 6 danske asparges. Og alt dette fik jeg for “kun” 150 kr. til to og laksen udgjorde de 50,- Den lader vi lige stå…

Bagt laks med nye danske kartofler, asparges og sour cream

 

Ingredienser

500 g laks

500 g kartofler

1/2 revet løg

Asparges

Cremefraiche

Citronsaft fra 1 citron – i dette tilfælde fra 1 stk. øko, men Jeg bruger lige så ofte saft fra den frække gule plastik

Finthakkede krydderurter – i dette tilfælde persille, dild og purløg

Salt og peber – jeg har netop købt tellicherry korn til kværnen – det kan sgu anbefales, hvis man, som jeg, er fan af peber!

Tilberedning

  • Start med at lægge laksen på et stykke staniol smørt med lidt olie (go’ rapsolie hvis vi skal holde os i det danske)

  • “Krydr” herefter laksen i følgende rækkefølge: Rigeligt salt, en smule peber, citron saft fra 1/2 citron, revet løg, halvdelen af de hakkede krydderurter, olivenolie

Luk herefter staniolen om laksen og smid den i ovn eller grill i 15-20 min. ved 175 grader

Kartoflerne vil jeg lade Price-brødrene om at tilberede:

Lad kartoflerne koge i 5 minutter og træk dem så fra ilden og lad dem trække færdige under låg i yderligere 10-15 min. eller til de netop er møre.

Hæld vandet fra og server dem fra gryden med rigeligt køligt smør af højeste kvalitet og det bedste salt du kan få fat på.

– Aspargesene røg 3 minutter under låg i en gryde med 1 cm vand rigeligt salt og lidt smør

  • Sour creamen bestod af ca. 250 ml creme fraiche (18% hvs man er til detaljer), resten af citronsaften og de hakkede krydderurter + salt og peber – easy peasy:)

Der var ingen kød i, men hold nu k… hvor var det godt! Simpelt men de friske råvarer gjorde simpelthen alt arbejdet.

Til sidst får du lige det, man vist kalder for stemningsbilleder af de dyre sager:)

Så grimme og alligevel så gode…

Det er nu det er sæson og den løber til Sankt Hans…

Hvem gætter referencen? :)

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. xKRAELx.

    Denne opskrift fik lige et skud idag, siden jeg havde de fleste af ingredienserne alligevel.

    Det var en ny og lækker måde at spise laks på. Jeg har lavet en lignende variant før, men den sour cream var kickass og den vil blive brugt jævnligt fremover, hvis der er gæster og man skal have lidt snacks.

  2. Ulla Milling

    Den opskrift er helt i top. De friske kommentarer gør den ikke ringere.

Smid en kommentar