Amerikanske pandekager – luftige og uimodståelige
Vil du lege amerikansk diner derhjemme – eller bare have en lækker ret på morgenbordet – så bør du lave disse lækre og luftige amerikanske pandekager.
Når det kommer til morgenmad i den mere – skal vi sige – knap så sunde ende, så er amerikanerne i førertrøjen. Og en af kongerne på de amerikanske morgenborde er deres uimodståelige amerikanske pandekager. Du ved, sådan fluffy, luftige og dryppende af lækker ahornsirup og masser af smør.
Jeg kan huske, første gang jeg var i USA, hvor jeg flere gange besøgte en diner i Denver, Colorado. Der fik vi serveret de skønneste amerikanske pandekager. Ovenpå pandekagerne lå der, hvad jeg først tænkte, var en kugle is. Men nej, det var ikke is – det var en kugle smør, som så kunne ligge der og smelte sammen med pandekager og sirup. Åh, min Gud, hvor smager det godt – og hvor tæller det hurtigt opad på kaloriekontoen.
Det var i øvrigt på selvsamme tur til USA, at vi måtte lave en regel om, at man på en diner kun måtte bestille én ting ad gangen. Og det var svært, for der var så meget, der fristede. Men portionerne var – og er jo generelt i USA – gigantiske.
Se også: Japanske souffle-pandekager
Nemt at lave amerikanske pandekager
Nu er det jo ikke, fordi vi vælter os i amerikanske dinere her i Danmark. Og på de fleste brunchborde på ligegyldige caféer kommer pandekagerne jo gerne færdiglavede fra frost og er egentlig ikke rigtigt vær at have med at gøre.
Men fortvivl ej, for det er heldigvis ikke svært at lave amerikanske pandekager selv derhjemme.
De bliver bedst, hvis du bruger kærnemælk, men har du ikke kærnemælk, så kan du også bruge almindelige mælk – så får de bare ikke helt den samme syrlige smag, og konsistensen bliver også lidt anderledes.
Hvis du i øvrigt oplever, at pandekagerne ikke bliver tykke nok, fordi de ikke hæver ordentligt op og holder formen, så prøv at tilsætte lidt mere mel til dejen. Det afhænger nemlig meget af, hvilken konkret type mel, du bruger, hvor meget mel, der præcist skal i.
Ingredienser
- 6 dl kærnemælk Kan erstattes med almindelig mælk
- 2 æg
- 325 g hvedemel Evt. lidt mere, hvis pandekagerne ikke hæver ordentligt under bagning og bagefter falder sammen
- 3 tsk bagepulver
- 3 tsk natron Hvis du bruger almindelig mælk kan du udelade natron og evt. tilsætte lidt ekstra bagepulver
- 50 g smør
- 1 tsk Salt
- Smør til bagning af de amerikanske pandekager
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde.
- Bland mel, salt, bagepulver og natron godt i en skål. Rør mælk, æg og smeltet smør i, til du har en ensartet dej. Lad evt. dejen hvile en halv times tid i køleskabet, inden du bager pandekagerne.
- Smelt smør på en pande ved middejhøj varme og kom en stor klat dej på. Bag pandekagen et par minutter, og vend den, når dejen begynder at boble og pandekagen begynder at være bagt halvvejs igennem. Vend forsigtigt, så den stadigt flydende del af dejen ikke kommer for meget ud over det hele. Nu hæver pandekagen voldsomt. Hvis den falder sammen igen efterfølgende under bagning, så tilsæt lidt mere mel – og evt. en anelse mere bagepulver til dejen.
- Bag resten af de amerikanske pandekager på samme måde.
- Server med honning, ahornsirup eller lignende – og måske med en god klar smør, der kan smelte sammen med siruppen. Nam, nam, det er godt.
-
De smager virkelig meget af natron
-
Reklamen dækker vejledningen -
Meget lækre – tak for god opskrift 🥞🌟 -
Meget våd – mangler meget mel i opskriften…..-
Dårlig. Mangler mel og bagepulver
-
-
Det er en meget våd dej og det gør det svært at vende pandekagerne undervejs – også når man laver dem meget små. Det er ikke optimalt at skulle tilpasse dejen på slum med mel og bagepulver på det tidspunkt hvor man er startet med at stege.-
Jeg har lige lavet dem til vores morgenmad. Det er suverænt de bedste amerikanske pandekager, jeg nogensinde har lavet.
-
Comments