Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

One Comment

Grøn Koncert har oppet sig, men madudbuddet halter stadig efter de store festivaller

Grøn Koncert har oppet sig, men madudbuddet halter stadig efter de store festivaller

Gennem de seneste år har vi besøgt og genbesøgt de danske musikfestivaller for at afdække det gastronomiske niveau. Grøn Koncert ruller vanen tro gennem de større danske byer i disse dage, og de skal naturligvis ikke snydes for en vurdering. 

 

På Grøn Koncert er der naturligvis udvalg af både drikkevarer og mad, som vi gerne prøver kræfter med. Det kommer sikkert kun bag på de færreste at man på Grøn Koncert primært drikker den klassiske Grøn Tuborg – samt det økologiske alternativ i Tuborg Økologisk RÅ, som vi kender fra vores besøg på Northside Festival. Maden byder op til de klassiske festivalretter som pizza, burgere, og sandwich, men som noget nyt (i hvert fald for mig) har man også lavet et ’Foodsquare’ område, hvor der kan købes Luksus Håndmadder med Dyrlægens Natmad, Roastbeef og Hamburgerryg, Bacon Toast, Gourmet Hotdog, Svineskanker med barbecuesauce og kartoffelsalat.

 

 

Overskuddet fra alle koncerterne og maden går til Muskelsvindfondens arbejde for at skabe livskvalitet for mennesker med muskelsvind og deres pårørende – og lad det være en opfordring til at du kommer afsted og holder en fest, og samtidig støtter et godt formål.

I går ramte Grøn Koncert Aarhus med undertegnede som gæst, og i skrivende stund besøger Familiefaren selvsamme fest i Aalborg.

Aarhus

Man skal altid lige snakke om vejret, og det var sgu godt i Aarhus, masser af sol og rimelig varme – vinden kunne vi dog godt have brugt lidt mindre af. Men det er jo som alt mulig andet, at godt vejr får folket ud af busken, og således var op mod 33.000 gæster vandret ud til Marienlyst i det nordlige Aarhus, hvor Grøn Koncert nu er placeret for andet år i træk.

De mange mennesker skaber lange køer  – og i mine øje for lange køer – til særligt de klassiske festival måltider som pizza, burgere, sandwich og pommes frites. Af denne grund kom vi heller ikke helt i kødet på disse retter.

Burger... køøøø... lang...

Burger… køøøø… lang…

Igen lang, men flot køkultur :)

Kvinderne på dagens koncert måtte også væbne sig med tålmodighed ved toiletkøen, heldigvis gik disse køer gastroMANDEN forbi, herligt :)

Kvinder i kø...

Kvinder i kø…

Forbavsende nok var køen langt kortere i det nye foodsquare område (lad det være et tip), og efter kort tid var der serveret en omgang svineskank med barbecuesauce og kartofler til 50kr. Mørt og fin smag, kunne nu godt have spist lune kartofler til, men ok.

 

 

Lige ved siden af kunne man få en hurtig bacon toast til dessert for 25kr – og der var ikke langt fra tanke til handling. Man kan dog nemt kvæle to :)

 

 

Til sidst lykkedes det også at smage en burger, som egentlig også var ganske udemærket.

 

 

Aalborg

Aalborg må siges ikke at være så heldige med vejret som Århusianerne, da regnen meldte sin ankomst, alligevel stod folk dog sammen og mange til den bitre ende, hvor L.O.C. sammen med Aarhus V All Stars feat. U$O og Mark Johnson fyrede den af. I alt ramte 19.000 glade nordjyder Trekantsområdet ved Hvorup sammen med Familiefaren, som naturligt også at indtage Foodsquare, som faktisk i følge ham selv, var overraskende godt – navnlig Gourmet Hotdog – Sauerdog var godkendt.

 

 

Her blev gourmethotdog afprøvet, som i øvrigt efterhånden er blevet fast inventar på diverse festivaller – we like!

 

 

Et par gode øl hører sig til god hotdog…

 

 

Som “natmad” er smørebrød altid en god finale lige før L.O.C. og B.A.N.G.E.R.S. – som i øvrigt gav et brag af en fest!

Holder maden på Grøn Koncert så…?

Et glimrende spørgsmål, som vi naturligvis også kan svare på. Lad os lige starte med at fastslå, at vi ikke kommer til festivaller kun for at høre musik, vi kommer for at æde og drikke – musikken er bare en slags ufrivillig bonus, som vi bestemt tager med i købet. Grøn Koncert er ikke blandt topscorene, når det kommer til maden. Men dermed ikke sagt den er dårlig, niveauet har bare rykket sig meget på festivaller de seneste år. Sidste år fik jeg friske østers med citron og tabasco med et glas bobler til på SmukFest og Roskilde har et hav af spændende Foodcourts med Palæo-Bar, Street Kiin Kiin og Smørrestykker af særdeles høj kvalitet. Det kan du ikke helt finde på Grøn Koncert, endnu…

Grøn Koncert skal ramme bredt, lidt fra Aalborg/Randers/Esbjerg til Arhus/København/Næstved – så der er naturligvis forståelse for, at man vælger nogle boder som rammer bredt. Tænk hvis de kun var boder henvendt til Nørrebro, som ramte Nordjylland – det ville være et kulturclash af den anden verden – sikkert morsomt dog. Grøn Koncerts højdepunkter var afgjort Gourmet Hotdog og Nohrlund Cocktails, som virkelig fik langet nogle farvede drinks over disken.

Alt i alt glæder det mig at se, at Grøn Koncert udvikler sig på madsiden, jeg gætter på, at deres setup kommer til at ligne Northside, SmukFest og Roskilde mere og mere.

Skål og på gensyn næste år!

Hvad synes du om maden på Grøn Koncert? 

Stik os en kommentar

Comments

Submit a Comment