Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 22. februar 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Danmarks bedste Festivalburger: Grøn Koncert skuffer på burgerfronten

Danmarks bedste Festivalburger: Grøn Koncert skuffer på burgerfronten
Gastromand

Sommeren er virkelig over os nu og her i weekenden toppede det virkelig, hvor GrønKoncert ramte Aarhus og Aalborg – Aarhusianeren og Familiefaren ramte begge koncerten, hvor den stod på sol, kolde øl og masser af musik…

Vi har gennem sommeren snart besøgt nærmest samtlige festivaler i Danmark, hvor vores mission er at finde Danmarks Bedste Festivalburger. Nogle vil måske synes at det er lidt af tilsnigelse at kalde Grøn Koncert for en festival – ikke desto mindre, så er der jo masser af musik, mad, god stemning og ikke mindst kolde øl! Grøn Koncert er det bedste bud på et gadekryds mellem en festival og et omrejsende tivoli. Så hvorfor ikke lige sondere terrænet?

Grøn Koncert 2016

Grøn Koncert 2016

 

Findes Danmarks bedste Festivalburger på Grøn Koncert?

Her et par af de burgere, vi smagte på årets grønne koncerter.

Swindlerburger

 

Grøn Koncert havde kun få burgere med oksekød, og her er det deres “Swindlerburger” som skal prøves. Desværre er der lidt af en skuffelse – hård ciabattabolle (du kender formentlig allerede vores holdning her…), en nogenlunde bøf der desværre være stegt for meget, tomat relish, som igen er ok, samt en god mængde frisk cheddar – men det spiller bare ikke, og til 60,- kr. er det bare ikke godt nok.

 

Fed indpakning - men desværre ikke god burger...

Fed indpakning – men desværre ikke god burger…

Hvis man har modet til at kalde en burger for en svindler, så burde den synde og være pisse god. Men når det viser sig ikke at være tilfældet, så er det en ommer.

2/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Flæskestegssandwich fra Martin Ib

 

Jeg har sgu altid synes om en god flæsestegssandwich, selvom det jo reelt ikke er en rigtig burger. Men var nu en gang på Grøn Koncert et af de bedre bud. Så ikke ikke langt fra tanke til handling. Førstehåndsindtrykket var rigtig godt, den så lækker ud og det var den også. Et fornuftigt smagsindtryk, særligt med den helt sprøde sværd. Men da vi kom længere i spisningen smuldrede billedet lidt, bollen, krydret med rosmarin smagte rigtig fint, men hang simpelthen overhovedet ikke sammen. Længere ned i burgeren kunne jeg tæller ikke færre en 4 skiver flæskesteg, vi kan godt li’ kød, men balancen var skæv her. Havde bollen ikke smuldret og – ja, jeg siger det – havde der været mindre kød i, så havde vi været længere oppe af skalaen.

3/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Stemningen var i top!

Det var desværre ikke på årets grønne koncerter vi findes den bedste burger, men bortset fra det, så var stemning sgu i top.

NYT: Om det er vores kritisk der er spillet med, ved jeg ikke. Men Spisevognen som var vores højdespringer med deres Crispy Duck Burger på Copenhell, dukker op på de sidste omgange af Grøn Koncert. Dig in!

I Begge byer ankommer vi netop som Stine Bramsen afslutter og starter ud med lidt mad. City Bois må vi bare sige, ikke kan lokke os ud fra start. Maden har i store træk tulip i ryggen, så det måtte vi også prøve – og ja, vi har det sgu lidt svært med Tulip, hvilket mange af jer sikkert er enige i. Nu handler det ikke om, at vi skal bekæmpe kapitalmagten og de store producenter – slet ikke. Men det virker bare masseproduceret (og ja, det er det sgu også!). En såkaldt gourmet-hotdog, og her kan vi også sagtens diskutere om der er gået total inflation i ordet “gourmet”.

Tulips Gourmet Hotdog...

Tulips Gourmet Hotdog…

 

En stor hotdog med en krydret pølse, salsa, agurke-relish, friske forårsløg, knust tortilla og ost. Rent faktisk var den overraskende god, men lidt ærgerligt, at osten var noget dåse hejs. Prisen på 50,- kr. er standard på en festival eller koncert – så tja – ganske godt gået Tulip.

 

 

Vi skyller lige ned med et par Tuborg Rå – som er ufiltreret øl fra fad. For mig har den lige mere kant end en almindelig Tuborg og en snert af lidt blomster i eftersmagen. We like.

Raw Tuborg...

Raw Tuborg…

Der var varm, rigtig varmt, så hvad er bedre end en iskold cocktail. Ligesom sidste år, havde Norhlund deres lille cocktail-trailer med, hvorfra der bliver langet velsmagende drikke over disken. Normalt synes jeg de hælder lige rigeligt med is i glassene – og læs, lidt for lidt cocktail – men i sommervarmen fungere det godt med koldt med koldt på, de røg lige ned hvor de skulle.

 

 

Så skal der høres musik! Vi har presseadgang – og har denne gang har vi også haft tid til at komme tæt på musikken i fotograven, da Nik & Jay skal på.

 

Nik & Jay...

Nik & Jay…

De sætter sgu gang i festen - basta!

De sætter sgu gang i festen – basta!

 

Jeg kan ikke helt lade være med at smile og fortabe mig selv i at stå og rocke med, når de to drengerøve hopper rundt på scenen! Stemningen er fantastisk og alle får sgu lyst til at feste.

Så nærmer tiden sig, hvor Suspekt går på. Vi har igen fundet vej til fotograven og får fyret nogle gode skud af! Jeg er fuldstændig nede med Suspekt, også selv om deres tekster reelt er en kende platte og fyldt med pik og patter – so what? Hele Aalborg rykker i hvert fald og kaster håndtegn imens de fyrer den af!

 

Andreas 'Bai-D' Bai Duelund...

Andreas ‘Bai-D’ Bai Duelund…

Sut den op fra Slap!

Sut den op fra Slap!

 

Så sparker D.A.D. ellers koncerten i gear igen og hele Aalborg rocker derud af til lyden af Jacob Binzers tråd, Stigs outrerede look, Laust der tæsker løs på trommerne og ikke mindst Jesper Binzer skrig til publikum!

 

D.A.D!!!

D.A.D!!!

Stig og Jacob fyrer den af...

Stig og Jacob fyrer den af…

 

Vi nyder det og tænker tilbage på de snart 10 gange vi har set D.A.D. Udvikling er det ikke meget af, men det holder hele vejen! Festen sluttes af med endnu et at Stig påfund – en hjelm med fyrværkeri i, som han går rundt og muntre sig med – festligt er det også, publikum elsker det!

 

Sådan skal Sleeping My Day Away afsluttes!

Sådan skal Sleeping My Day Away afsluttes!

Tak for i år – vi ses til Grøn Koncert 2017! Var du selv til Grøn Koncert og hvad synes du? 

Stik os en kommentar

Smid en kommentar