Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 19. marts 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Danmarks bedste Festivalburger: Blasfemisk Bearnaiseburger på Roskilde?!

Danmarks bedste Festivalburger: Blasfemisk Bearnaiseburger på Roskilde?!

I har nok tænkt, kommer der ikke snart i indslag fra Roskilde, den største festival af dem alle?! Nogen gange går der også bare sommerferie i den – også her på redaktionen. Vi havde nemlig ikke selv mulighed for at deltage, måtte i stedet sende ingen ringere end Pigen og Pomfritten – der om nogen har anmeldt mange burgere. Take it away, pomfritpigen.

Pigen og Pomfritten

Jeg havde egentlig besluttet mig for at lade pomfritpigen blive hjemme på årets Roskilde Festival, og i stedet lade musikken og selskabet komme i første række. Det kan nemlig hurtigt blive en stressende affære at forsøge at nå omkring al det dejlige mad, man gerne vil smage, på dét der efterhånden også har udviklet sig til Nordeuropas største madfestival. Og samtidig har jeg over de sidste par år følt mig fælt skuffet over netop burger (og pomfrit-) udvalget på den ellers prangende madscene. Jeg giver virkelig ikke meget for en alt for stærkt krydret Dixieburger eller en Skiburger med thousand island.. Nej, sidste år blev flæskestegssandwich, DØP hotter og den klassiske spaghetti kødsovs mine klare festivalfavoritter.

Men når Gastromændene sødt spørger, om jeg ikke vil berette lidt fra årets Roskilde, er det sgu svært at sige nej. Og mon ikke jeg nok skulle få tilfredsstillet tømmermænd og salttrang i en burgerbod eller to alligevel?!

Findes Danmarks bedste Festivalburger på Roskilde?

Her får du et udvalg af de burgere, jeg fik smagt på årets udgave af Roskilde Festivalen.

 

Kristinendal OxBurger

 

Oxburger

Kristinendal OxBurger

 

Således blev første stop Kristinedal beliggende ved Arena og Gringo bar – nu i nye lokaler og med et langt bedre bestillingsflow, hvilket var særdeles tilfredsstillende for tre utålmodigt sultne (og svedende) damer.

Kristinedal vandt mit festivalhjerte for nogle år tilbage med sit snaskede fyld og greasy ost. Og det er de samme parametre, den vinder på i år. Den serveres nemlig i en ikke videre interessant grovbolle, som tilgengæld også gør, at den mætter godt trods sin ringe størrelse. Hertil skal naturligvis nydes en Daiquiri fra føromtalte Gringo Bar med 6cl rom i, tak.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

 

Madklubbens Bearnaise Burger

 

Det er måske en smule blasfemisk at give højeste karakter til en burger, som egentlig ikke engang er en burger. Jeg fører lidt en hemmelig krig mod spisesteder, der serverer såkaldte “tatarburgere”, “andeburgere” eller tilmeld skifter boller og bøf ud med portobellosvampe og zucchini og forsøger at kalde det for en sund (eller endnu værre: palæo)burger..

Men Madklubben kalder så heller ikke selv deres steak bearnaise sandwich for en burger – og det hele lød simpelhen så groft, at jeg måtte prøve.

Og slap af, den var god! Der var ikke sparet på noget – lækkert, mørt oksekød søbet ind i sauce og kun lige tilsat et salatblad. Kun bollen, som ellers havde potentiale, var en smule for tør. Den bliver en must-eat, hvis Madklubben kommer på festivalen igen næste år.

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

 

Juicy Burger

 

Jeg har allerede selv anmeldt Juicy Burger på min blog – og selvom jeg ikke er stor fan af burgerens koncept, har jeg respekt for det håndværk, der ligger bag: gode råvarer, som der er kræset omkring. Men burgeren er simpelthen for rustik for mig, hvorfor jeg har undgået den tidligere år.

Netop derfor blev det heller ikke mig, der bestilte den i år – men jeg fik lov at smage (og dertil fortryde at jeg ikke selv havde valgt) den ret velafstemte burger. Der var lidt knas med bøffens rødhed, selvom ellers oftest plejer at være til den tørre, gennemstegte side, men ellers er Juicy Burgers bud på en festivalburger klart et af de bedre!

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

 

Ma Poule

Ma Poule

Ma Poule

Den sidste aften endte valget – nok mest bestemt af køernes længde – på en sandwich med confit de canard fra Ma Poule i Food Court. Og det var bestemt ikke et ringe sted at slutte årets festival. Ikke nok med at den var stor og mættende nok til at man kunne have delt en enkelt, så var den lige så lækker, saftig og skarp i smagen, som jeg husker den fra Torvehallerne. Det er langt fra en burger (jf. ovenstående svada om netop “andeburgere”), men bestemt et lækkert alternativ – og så er den nem at spise gående/stående/dansende med en drink i en anden hånd. Og det er bestemt en kvalitet i sig selv.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Jagten på Danmarks bedste Festivalburger fortsætter

Man kan kalde det blasfemisk eller ej, men bearnaiseburger tog stikket hjem på Roskilde… vi lader den lige stå lidt… Bearnaise…

Efter Roskilde besluttede vi at kigge på en af de helt små festivaler, find ud af hvilken… stay tuned.

Stik os en kommentar

Smid en kommentar