Gastromand.dk | 14. August 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Danmarks bedste Festivalburger: Blasfemisk Bearnaiseburger pÄ Roskilde?!

Danmarks bedste Festivalburger: Blasfemisk Bearnaiseburger pÄ Roskilde?!

I har nok tĂŠnkt, kommer der ikke snart i indslag fra Roskilde, den stĂžrste festival af dem alle?! Nogen gange gĂ„r der ogsĂ„ bare sommerferie i den – ogsĂ„ her pĂ„ redaktionen. Vi havde nemlig ikke selv mulighed for at deltage, mĂ„tte i stedet sende ingen ringere end Pigen og Pomfritten – der om nogen har anmeldt mange burgere. Take it away, pomfritpigen.

Pigen og Pomfritten

Jeg havde egentlig besluttet mig for at lade pomfritpigen blive hjemme pÄ Ärets Roskilde Festival, og i stedet lade musikken og selskabet komme i fÞrste rÊkke. Det kan nemlig hurtigt blive en stressende affÊre at forsÞge at nÄ omkring al det dejlige mad, man gerne vil smage, pÄ dét der efterhÄnden ogsÄ har udviklet sig til Nordeuropas stÞrste madfestival. Og samtidig har jeg over de sidste par Är fÞlt mig fÊlt skuffet over netop burger (og pomfrit-) udvalget pÄ den ellers prangende madscene. Jeg giver virkelig ikke meget for en alt for stÊrkt krydret Dixieburger eller en Skiburger med thousand island.. Nej, sidste Är blev flÊskestegssandwich, DØP hotter og den klassiske spaghetti kÞdsovs mine klare festivalfavoritter.

Men nÄr GastromÊndene sÞdt spÞrger, om jeg ikke vil berette lidt fra Ärets Roskilde, er det sgu svÊrt at sige nej. Og mon ikke jeg nok skulle fÄ tilfredsstillet tÞmmermÊnd og salttrang i en burgerbod eller to alligevel?!

Findes Danmarks bedste Festivalburger pÄ Roskilde?

Her fÄr du et udvalg af de burgere, jeg fik smagt pÄ Ärets udgave af Roskilde Festivalen.

 

Kristinendal OxBurger

 

Oxburger

Kristinendal OxBurger

 

SĂ„ledes blev fĂžrste stop Kristinedal beliggende ved Arena og Gringo bar – nu i nye lokaler og med et langt bedre bestillingsflow, hvilket var sĂŠrdeles tilfredsstillende for tre utĂ„lmodigt sultne (og svedende) damer.

Kristinedal vandt mit festivalhjerte for nogle Är tilbage med sit snaskede fyld og greasy ost. Og det er de samme parametre, den vinder pÄ i Är. Den serveres nemlig i en ikke videre interessant grovbolle, som tilgengÊld ogsÄ gÞr, at den mÊtter godt trods sin ringe stÞrrelse. Hertil skal naturligvis nydes en Daiquiri fra fÞromtalte Gringo Bar med 6cl rom i, tak.

4/6 Gastromands BedĂžmmelse' width=

 

 

Madklubbens Bearnaise Burger

 

Det er mĂ„ske en smule blasfemisk at give hĂžjeste karakter til en burger, som egentlig ikke engang er en burger. Jeg fĂžrer lidt en hemmelig krig mod spisesteder, der serverer sĂ„kaldte “tatarburgere”, “andeburgere” eller tilmeld skifter boller og bĂžf ud med portobellosvampe og zucchini og forsĂžger at kalde det for en sund (eller endnu vĂŠrre: palĂŠo)burger..

Men Madklubben kalder sĂ„ heller ikke selv deres steak bearnaise sandwich for en burger – og det hele lĂžd simpelhen sĂ„ groft, at jeg mĂ„tte prĂžve.

Og slap af, den var god! Der var ikke sparet pĂ„ noget – lĂŠkkert, mĂžrt oksekĂžd sĂžbet ind i sauce og kun lige tilsat et salatblad. Kun bollen, som ellers havde potentiale, var en smule for tĂžr. Den bliver en must-eat, hvis Madklubben kommer pĂ„ festivalen igen nĂŠste Ă„r.

5/6 Gastromands BedĂžmmelse' width=

 

 

Juicy Burger

 

Jeg har allerede selv anmeldt Juicy Burger pĂ„ min blog – og selvom jeg ikke er stor fan af burgerens koncept, har jeg respekt for det hĂ„ndvĂŠrk, der ligger bag: gode rĂ„varer, som der er krĂŠset omkring. Men burgeren er simpelthen for rustik for mig, hvorfor jeg har undgĂ„et den tidligere Ă„r.

Netop derfor blev det heller ikke mig, der bestilte den i Ă„r – men jeg fik lov at smage (og dertil fortryde at jeg ikke selv havde valgt) den ret velafstemte burger. Der var lidt knas med bĂžffens rĂždhed, selvom ellers oftest plejer at vĂŠre til den tĂžrre, gennemstegte side, men ellers er Juicy Burgers bud pĂ„ en festivalburger klart et af de bedre!

4/6 Gastromands BedĂžmmelse' width=

 

 

Ma Poule

Ma Poule

Ma Poule

Den sidste aften endte valget – nok mest bestemt af kĂžernes lĂŠngde – pĂ„ en sandwich med confit de canard fra Ma Poule i Food Court. Og det var bestemt ikke et ringe sted at slutte Ă„rets festival. Ikke nok med at den var stor og mĂŠttende nok til at man kunne have delt en enkelt, sĂ„ var den lige sĂ„ lĂŠkker, saftig og skarp i smagen, som jeg husker den fra Torvehallerne. Det er langt fra en burger (jf. ovenstĂ„ende svada om netop “andeburgere”), men bestemt et lĂŠkkert alternativ – og sĂ„ er den nem at spise gĂ„ende/stĂ„ende/dansende med en drink i en anden hĂ„nd. Og det er bestemt en kvalitet i sig selv.

4/6 Gastromands BedĂžmmelse' width=

Jagten pÄ Danmarks bedste Festivalburger fortsÊtter

Man kan kalde det blasfemisk eller ej, men bearnaiseburger tog stikket hjem pĂ„ Roskilde… vi lader den lige stĂ„ lidt… Bearnaise…

Efter Roskilde besluttede vi at kigge pĂ„ en af de helt smĂ„ festivaler, find ud af hvilken… stay tuned.

Smid en kommentar