Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 13. juni 2024

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Måneders jagt er slut: De nominerede til Danmarks bedste Festivalburger er

Måneders jagt er slut: De nominerede til Danmarks bedste Festivalburger er
Webmasteren

Sommeren er officielt slut. Det samme er festivalsæsonen og det betyder at vi er klar til at gå ind i den afgørende fase i kåringen af Danmarks bedste festivalburger. Her får du de nominerede.

Det har kostet blod, sved, tårer, tømmermænd, et par ekstra kilo i kælderen og en, vil nogen mene, knap så varieret festivalkost sommeren igennem. Men vi gør det gerne i den gode sags tjeneste.

 

Picture1

 

De nominerede til titlen Danmarks bedste Festivalburger er:

1. Gourmensch’ Asiatisk Porchetta Burger

Festival: Northside

Nomineringstekst: Gourmensch debuterede på Northside og det viste sig at være en god ide. Asiatisk Porchetta Burger bestående af blød burgerbolle med yuzu-mayo, en skive Bahn Mi marineret porchetta – tilberedt over åben ild på pladsen, toppet med pickles og en coleslaw på spidskål. Velsmagende, saftig og fyldig! Den smagte af en mere, men der blev hurtigt udsolgt – og det forstår man.

Gourmensch’ Porchettaburger var Northsides bedste Festivalburger!

 

2. Spisevognens Fuck the Duck Burger

Festival: Copenhell

Nomineringstekst: I en lille food truck fandt vi Copenhells bedste og mest overraskende burger: I en smørdrivende briochebolle åbenbarede sig sprødstegt men stadig saftig, velkrydret and, en syngende syrlig sauce, chilimayo og ristede sesamfrø. Alt sammen syndigt væltet rundt med let-syltede sommergrøntsager i en forbandet smuk pærevælling. Vi tabte kæben, blev bløde i knæene, kastede horn i vejret og brølede mod det lurende skybrud: ”Gør dit værste, Thor! Vi er rede til at dø lykkelige!

Spisevognens Fuck the Duck Burger var Copenhells bedste Festivalburger

 

3. Burger Anarchy’s Ted burger

Festival: Tinderbox

Burger Anarchy’s første burger var go’. Burger Anarchy’s Ted burger var suveræn! Blød bolle med sesam frø, ristet på indensiden, perfekt stegt, pink bøf, chimichurri, chipotle-mayo og sprød hjertesalat. Ted er ikke fysisk stor, men smagsmæssigt den største. enkelthed er en dyd. We have a full house!

Burger Anarchy’s Ted Burger var Tinderbox’ bedste Festivalburger

4. Madklubbens Bearnaiseburger

Festival: Roskilde

Nomineringstekst: Det lød næsten for godt til at være sandt, ja ligefrem blasfemisk, men slap nu af Madklubbens Bearnaiseburger var god! Der var ikke sparet på noget; blød og sød bolle, lækkert, mørt oksekød søbet ind i bearnaisesauce og kun lige tilsat et enkelt salatblad. Den bliver en must-eat, hvis Madklubben kommer på festivalen igen næste år.

Madklubbens Bearnaiseburger var Roskildes bedste Festivalburger.

 

 

5. CANBlaus Smukfest Burger 2016

Festival: Smukfest

Der var ret beset tale om en slider. En velsmagende og sammenhængende burger med en lille blød bolle med sort sesam, ristet på indersiden – præcis som vi foretrækker det, skiver af gris grillet på yakitori grill og asiatisk inspirerede smagselementer.

CANblaus Smukfest Burger 2016 var Smukfests bedste Festivalburger

6. ROS’ Festivalburger

Festival: Tønder Festival

Nomineringstekst: Restaurant ROS langede 500 burgere over disken pr. dag. En imponerende præstation – specielt når man tager burgerens kvalitet i betragtning. Klassisk i sit udtryk med en brioche-agtig bolle, chilimayo, perfekt rosa bøf af lokalt kødkvæg, ost, frisk salsa og lidt sprød salat. Hvert element bidrog simpelthen til et smukt helhedsbillede!

 

Ingen af burgerne på Grøn koncert eller Samsø festival havde den nødvendige kvalitet til en nominering.

Stort tillykke til de nominerede!

Stay tuned når vi i næste uge afslører hvilken burger der løber med titlen som Danmarks bedste Festivalburger!

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar