Gastromand.dk | 24. November 2017

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Danmarks bedste Festivalburger: Bizar burger rockede Copenhell

Danmarks bedste Festivalburger: Bizar burger rockede Copenhell
Johan Johansen

Der er pres på de mange festivaler, og i den hårde ende af skalaen finder vi Copenhell. Og med fare for at blive kaldt nogle bløddyr, har vi sendt fellow madblogger og metalfan Johan Johansen, der om nogen giver den max pedal på Copenhell. Take it away, Johan!

Den utrættelige jagt på Danmarks Bedste Festivalburger er nået til Refshaleøen i København, nærmere bestemt til Copenhell, hvor et rekordstort publikum på 20.000 metalhoveder i weekenden samledes blandt B&W’s gamle industrihaller til headbanging, øl og… Mad?

Indrømmet, gode madoplevelser er måske ikke det første, man tænker på i forbindelse med fadbamser, bøllerock og langhårede mænd i sorte t-shirts. Og det gastronomiske niveau på Copenhell har i tidligere år nok også haltet en kende (læs: meget) bag andre danske festivaler.

Ikke desto mindre er der de seneste år gjort meget for at stramme op på det gastronomiske niveau på Copenhell, og 2016 virker for alvor som året, hvor man har indset, at også metalheads sætter pris på andet end slatne fritter, kedelige burgere og intetsigende rullekebab.

Derfor var jeg også hurtig til at udbasunere et allerhelvedes højt ja, da Webmasteren spurgte om jeg kunne tænke mig at lege Gastromands udsendte, og dække festivalens burgere samt det generelle gastronomiske niveau i forbindelse med Gastromands kamp for at finde Danmarks Bedste Festivalburger.

Vi starter naturligvis med det vigtigste – Burgerne! Hvordan klarer Copenhell sig i kampen om Danmarks Bedste Festivalburger? Well, intentionerne var der i hvert fald fra start.

 

Læs også: Danmarks bedste Festivalburger: Topkarakter på Tinderbox

 

Findes Danmarks bedste Festivalburger på Copenhell?

Copenhell havde i år sammen med Hellman’s stablet en Facebook-konkurrence på benene om at designe den officielle Copenhell burger. Fans kunne melde ind med deres eget personlige burgerdesign, og tre burgere gik videre til et finale cook-off, hvor en vinder skulle findes af et panel af glubsk sultne metalheads.

Vinderen, Copenhells Ultimative burger, blev et sandt bæst bestående af hakket oksekød, bacon, chiliflæskesvær(?), rå samt syltede løg, Hellmann’s chili mayo, chipotle og tomatsalsa. En sådan satan måtte jo tæmmes, men for at trække spændingen startede jeg med pladsens standard-udbud: The Hellfire burger.

 

Hell Burger – The Hellfire Burger

 

Hellfire Burgeren har jeg stiftet bekendtskab med tidligere år, og bestemt ikke været imponeret over. Heldigvis var Copenhells standardburger langt bedre i år end tidligere, men niveauet i burgerjagten er til gengæld også så højt, at der skal noget til at imponere.

Læs også: SLOW-COOKED CHILI CON CARNE: THE BASICS, THE HISTORY, THE RECIPE!

Her gemte en overraskende fin og blød bolle på en hårdt (gennem)stegt bøf af industritypen toppet med en portion slatten grønt og tomat. En gang hæderlig crispy bacon var der også blevet plads til i bacon cheese udgaven sammen med en ”skive” usmeltet toast ost. Smagen var, alt taget i betragtning faktisk ok, og udseende heller ikke decideret skidt, men for en kedelig indsats i et skarpt felt må hammeren falde – hårdt!

2/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

Hell’s BBQ – Hot BBQ Sandwich

 

Der var ikke mange burgere i ordets klassiske forstand at finde på Copenhell. Til gengæld manglede der ikke burgerlignende alternativer som denne pulled pork burger med krydret nakkefilet fra Hell’s BBQ.

Læs også: RESTAURANT REVIEW: MEMPHIS ROADHOUSE BBQ, AARHUS DENMARK

Burgeren tiltede desværre under levering men vi valgte at takke til tilbuddet om at anrette en ny specielt til os. Det sjuskede udseende, her forsøgt reddet af min assistent, hænger derfor mest på os.

Under det rodede udseende fandt vi dog hurtigt smukt mør gris med en helt perfekt balance imellem sød, salt, spicy og røget. Salaten var måske ikke den mest spændende, men udmærkede sig som den sprødeste i vores jagt. Akilleshælen i dette bud på Danmarks bedste festivalburger var klart bollen – en kedelig, halvkold ciabatta-bolle fra supermarkedet.

3/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

Hell Burger – Den ultimative Copenhell Burger

 

Et skridt op fra standardvaren finder man Den Ultimative Copenhell Burger. Den Ultimative Copenhell Burger er i bund og grund en Hell Fire Burger pimpet med syltede løg, chipotle (røget chili), tomatsalsa og flæskesvær(?). Bollen har fået sig et brændemærke, og prisen er hævet med 20 kroner.

Smagen er heldigvis fulgt med prisen, og specielt de syrlige løg og den varmende chili gjorde virkeligt noget for helhedsindtrykket, som dog stadig bar præg af at tage udgangspunkt i et industriprodukt. Salat og grønt var til gengæld fint sprøde denne gang, og det samme kunne siges om flæskesværene, som bød ind med et tiltrængt skud salt og en grisset note, jeg ikke helt forstod.

3/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

Spisevognen – Fuck the Duck Burger (Crispy Duck Burger)

 

Bag denne noget specielt navngivne burger, der gemte sig i en lille food truck ved indgangen til festivalens Biergarten-område, fandt vi slet og ret Copenhells bedste og mest overraskende burger: I en smørdrivende briochebolle åbenbarede sig sprødstegt men stadig saftig, velkrydret and, en syngende syrlig sauce, chilimayo og ristede sesamfrø. Alt sammen syndigt væltet rundt med let-syltede sommergrøntsager i en forbandet smuk pærevælling.

Vi tabte kæben, blev bløde i knæene, kastede horn i vejret og brølede mod det lurende skybrud: ”Gør dit værste, Thor! Vi er rede til at dø lykkelige!” I ren og skær befippelse fik jeg i øjeblikket anmeldt burgeren til 5/6, fordi der da måtte være plads til forbedring. I bagklogskabens ulideligt klare lys indser jeg, at jeg tog fejl. Spisevognen får derfor ved omtælling seks solide stjerner for Copenhells absolut bedste burger OG største kulinariske overraskelse.

Vi har her lånt et billede af the one and only Hot Dog Judge, bare fordi det er awesome!

6/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

Niveauet generelt: Overraskende spredning

Helt generelt var der faktisk stor spredning blandt madudbuddene på Copenhell. Naturligvis var der pølser, burgere, madpandekager og andre metervarer, men også Thailandsk, kinesisk, indisk og andre verdenskøkkener var der blevet plads til i år. Dette i øvrigt ved siden af danske klassikere som tarteletter og smørrebrød serveret under betegnelsen ”fucking fine dining” på pladsens eneste sit-down restaurant ”Sort Kro”.

Nuvel, fucking fine dining er måske så meget sagt, men der er sorte duge på bordene og tjenere med nitter, langt hår og tatoveringer. Desværre nåede vi aldrig at teste maden, da stedet var så overrendt, at betjeningen trods hård kamp ikke kunne følge med.

 

Mandlig mad med mand på!

Selvom jeres udsendte nød godt af kvindeligt selskab på størstedelen af turen til helvedes forgård, må vi nok indrømme at metallens verden er en anelse testosterondrevet, og det sås på madudvalget. For eksempel kunne man allerede ved morgenrøde få tøjlet sine tømmermænd med en breakfast burrito fra Hellfire Burrito på festivalens campingområde.

Netop Hellfire Burritos fortjener stor ros for at servere det tætteste jeg i Danmark er kommet på”autentiske” tex mex burritos med fuld spark på smagen og gavmilde mængder fyld… Og for til fulde at leve op til deres navn med en tilkøbs hot sauce på Habañero og Naga chili, som fandtes både i en standard version og en decideret ond udgave med purerede chilier. Tak for halsbrænd!

Til frokost kunne man for eksempel overveje en pølse fra Butcher Boy, Copenhells ikoniske flæskestegssandwich fra Fucking Sprød Svin, eller man kan tage et smut til det afsidesliggende wellness-område Asgaard hvor man foruden at gå i sauna eller varme bade kunne sætte tænderne i en saftig vildsvinesandwich drivende med syrlig sennep mens man drak mjød!

 

 

Hvis man som os ikke lige kunne få bord på Sort Kro, kunne man til aften besøge brygger- og iværksættergeniet Mikkellers Warpigs BBQ eller Gorm’s Pizza, som begge var med på Copenhell for første gang. De sidstnævnte beviste i øvrigt med deres sprøde og perfekt bagte Lemmy Special med kartofler, rosmarin og gedeost, at selv vegetarer kunne spise godt på Copenhell.

 

Hvad kan man drikke på Copenhell?

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke havde de voldsomme forventninger til drinkprogrammet på Copenhell, og at vi derfor også havde stocket godt op hjemmefra med Weissbier, tjekkiske pilsnere, Mojito-kit og andre nødrationer til lejren.

På pladsen var udvalget domineret af Royal, som fra deres boder også faldbød shots i rør, og drinks af de helt gængse spiritusmærker som Smirnoff og Captain Morgan. Hertil kom to deciderede cocktailbarer, som jeg fra andre levemænd (m/k) hørte serverede helt reelle men noget tynde drinks.

 

The official #copenhell schnapps!

A photo posted by Johan Johansen (@johanjohansen) on

 

Selv kastede jeg mig foruden de obligatoriske øller over Copenhells officielle limited edition snaps lavet i samarbejde med Aalborg Akvavit på rigelige mængder chili, stjerneanis og malurt. En dejlig brændende og velbalanceret sag med noter af lakrids og helvedesild.

 

 

I et svagt øjeblik på en stegende hed fredag dristede jeg mig endda til at tjekke det ikke-alkoholiske drikkekort ud i form en tur til Hansen is Milkshake, hvor jeg faldt over deres Egyptian Plague. En dejlig frisk og læskende sag bestående af appelsinsorbet og lakrids blendet med mælk, flødeis og, nåh ja, græshopper! Græshopperne, der i sig selv mest smager af salt og olie, bidrog på ingen måde til det endelige smagsindtryk, men gimmicket passede perfekt til Copenhell.

 

Copenhell: En lovende kulinarisk fremtid?

Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg var en anelse spændt på det kulinariske niveau på Copenhell. For to år siden var jeg på ingen måde imponeret, men man har forstået at løfte niveauet en hel del i løbet af de to år, der er gået siden jeg overlevede en weekend stort set udelukkende på madpandekager.

Madudbuddet var stort, kvaliteten svingende men generelt over middel af hvad der kan forventes til ”fadøls og bøllerock”-segmentet. Kulinarisk er festivalen virkelig på vej i den rigtige retning både med hensyn til udbud, tilberedning og gimmick, og jeg takker Copenhell af hele mit sorte hjerte for at have taget denne drejning.

Jagten på Danmarks bedste Festivalburger fortsætter

I denne omgang løber Spisevognen med titlen som bedste festival burger på Copenhell, burgeren hed under Copenhell Fuck the Duck Burger, men går normalt under navnet Crispy Duck Burger i spisevognen. Godt gået!

Læs også: Danmarks bedste Festivalburger: De bedste og de værste fra Northside

Johan siger tak for i år på Copenhell...

Johan siger tak for i år på Copenhell…

Lur mig om vi ikke ses på Roskilde?!

Kommentarer

  1. Peder F

    The Johan rulez..
    På en festival hvor ens sanser i den grad både blev overbelastet. Lige fra Decapitateds massive growl og speed drums, over “Red Warszawa”‘s fantastiske poesi og tekstunivers til et stort varmt men også smertefuldt farvel til det største metalnavn EVER Black Sabbath. Så var “The Johan” opdateringer fra Copenhell et fyrtårn i det Kulinariske festivalmørke som sikrede mig en “Winemarkers Dinner” hvor musik og mad gik hånd i hånd. I den forbindelse kan jeg kun give “The Johan” ret i at Fuck the Duck Burger var spitzenklasse.. Som for iøvrigt gik smukt hånd-i-hånd med deres døde fingre med sauce

Smid en kommentar