Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 14. juni 2024

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Danmarks bedste Festivalburger: Topkarakter på Tinderbox

Danmarks bedste Festivalburger: Topkarakter på Tinderbox
Gastromand

Vi er forbi Northside og videre til Tinderbox! Selvom om Tinderbox ikke kunne holde det gode vejr stoppede det ikke jagten på flere de bedste burgere!

I sidste uge indtog vi Northside, hvor Gourmensh med sin Asiatiske Porchetta Burger tog titlen, som bedste burger på Northside 2016: Danmarks bedste Festivalburger: De bedste og de værste fra Northside

Tinderbox 2016 (13)

Der var masser af ild på Tinderbox 2016!

I denne uge var det så Familiefarens tur til at besøge Tinderbox sammen med Webmasteren, hvor naturligvis også stod på burgere – men også lidt traditionel dansk mad – øl og den traditionelle kaffe.

Tinderbox spiller på andet år og i år trak de hardcore mestre af heavy marchmusik, Rammstein, hårdt i mig, så det var et must at komme afsted. Et af mine “dem-skal-jeg-se-inden-jeg-eller-de-dør” ønskebands. Vi ankommer i god tid og kan faktisk parkere 1 km fra Rød Scene på Tinderbox, og det er sgu rart. Det er utrolig nemt at komme dertil og parkeringen er perfekt koordineret. På vej ind ser vi lige et par, som virkelig hygger sig på græsplanen – hvad mon de gør når de skal til “første base” (hehe…)…

Tinderbox 2016

Tinderbox 2016

Findes Danmarks Bedste Festivalburger på Tinderbox?

Så skal der spises burgere…

Burger Anarchy – Grunk Burger

 

Vi starter med en “Grunk-Burger” fra Burger Anarchy med sousvide vildsvin og godt med ost – Vi er begge godt oppe at køre – “Fuck det er en awesome burger!” siger Webmasteren – jeg er enig.

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

The Bull Burger

 

Høje på første burger napper vi en øl mere og går videre. Webmasteren spotter en burgerbar som hedder “Bull”, de har kød fra Grambogård, som er godt udgangspunkt. Vi snupper en, desværre har det fået lige i overkanten på grillen, og så er vi bare ikke til frisk agurk i en burger – vi er ikke helt oppe og ringe.

3/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

Burger Anarchy – Ted Burger

 

 

Vi får er tip om at Burger Anarchy’s anden burger, skulle være endnu bedre. Vi må derfor tilbage til Burger Anarchy beordrer Webmasteren! “Puha – jeg er sgu lidt mæt” forsøger jeg at få indskudt – “Er du fucking amatør?” råber Webmasteren af mig, der er vist kun én vej frem nu, så vi rykker ud.

Deres anden burger kaldes “Ted”.  Den har en perfekt bøf, chipotle-mayo og sprød hjertesalat. Den er ikke så stor – men fuck en velsmag! “Jesus – det er sgu en perfekt det her!” siger jeg! Vi er enige – tror sgu, vi har en med fuldt hus!

6/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

Og så lige en note om maden generelt…

Vi har fået et tip om Klosterkroen, hvor jeg faktisk startede min Tour de Tinderbox. Klosterkroen ligger i Odense og åbnede sidste år med det formål at lave traditionel dansk mad – det kan vi sgu lide på Gastromand. De har næsten kopieret restauranten til Tinderbox – for man føler det er en rigtig restaurant.

Tak for mad Klosterkroen...

Tak for mad Klosterkroen…

Der er vildt travlt og tallerkener med stegt flæsk, tarteletter og pariserbøf flyver ud fra køkkenet imens der langes fadøl over disken. Vi bestiller stegt flæsk med persillesovs, kartofler og rødbeder og tarteletter og et par fad bamser.

Kort tid efter ankommer maden. Jeg tæller 8 stykker flæsk, godt med kartofler og sovs. Min medspiser får 4 tarteletter i en lækker opbagt sovs med frisk persille på. Det er i orden – godt stegt – god smag i persille sovsen Tarteletter er sprøde og kyllingen velsmagende. Helt i gennem god og lækker mad. Prisen for en hovedret er 159,- eller 3 retter for 229,- en fadbamse koster 45,- så helt igennem value for money.

Sådan spiser med stegt flæsk...

Sådan spiser med stegt flæsk…

4 stk. tarteletter - smagfuldt!

4 stk. tarteletter – smagfuldt!

Godt mætte nyder vi lidt musik, som skiftevis spiller på Blå Scene, Rød Scene og Magic Box – det er velkoordineret og starter præcis på klokkeslet hver gang. Imens vi går og hygger hælder vi en øl ned fra “Den Fynske Ølbar”, hvor du kan smage på næsten samtlige øl fra deres bryghuse. Vi napper en “Belgian Blonde” fra Stenbogaard Mikrobryghus – Thats good beer!

Vi rammer Rammstein i 11. time, hvor folk står total pakket – men vi er sgu heldige med pladserne. Pludselig begynder der en nedtælling på skærmen og folk er på kogepunktet – så starter et fyrværkeri og scene omdannes til et sandt inferno af helvedes flammer og Rammstein sparker showet i gang!

Ein Engel...

Ein Engel… Rammsteins afslutning – absolut et af de fedste shows ever…

 

Herefter står den på ild, hård heavy, march og mere ild! Jeg må sige, at Rammstein var helt suveræne! Håber de kommer igen til Danmark, for så skal jeg bestemt se dem igen!

Jagten på Danmarks bedste Festivalburger fortsætter

Lad os lige slutte med dette billede af en meget tilfreds kok fra Burger Anarchy, som løber med titlen som Bedste Burger på Tinderbox 2016! Godt arbejde!

Tinderbox 2016 (14)

 

Tak for denne gang Tinderbox – godt gået – vi ses igen næste år! Snart vi du få vores reportage om Copenhell, som løb af stablen samme tid som Tinderbox – stay tuned!

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Stefan Henriksen

  Tak for reportagen.

  Men vil lige sige at i klart er gået glip af festivallens bedste måltid. En flæskestegsburger fra gastroteket.dk

  Det var en helt igennem fantastisk burger, men lækker bolle, frisk rød og hvidkål, mayonnaise, flæskesteg og prikken over i’et. Slagterbolcher (gammeldags flæskesvær)

  Den skal med for at fuldende jeres reportage.

  Hilsen
  Stefan

  • Hej Stefan – tak for rosen – det var en fornøjelse! Det må vi vist give dig ret i – når jeg tænker tilbage husker jeg faktisk et par festivalgæster som kom gående med en ordentlig motherfucker af en flæskestegsburger – det blev vist bare ved tanken! Next time – går ud fra den var god?

 2. Daniel

  Fed reportage og anmeldelse.
  Men I glemte vidst at smage på Mauritz som også havde burgere på menuen.
  Derudover er jeg dog helt enig i jeres anmeldelse :)

  • Hej Daniel – Jeg synes jeg så de havde en burger kaldet “Cafe-Burger” kan det passe? Hvis det var den var det faktisk derfor – jeg blev lidt skeptisk – ellers beklager jeg hvis jeg forveksler – det var muligvis mellem fadøl 6 og 7 :-)

Smid en kommentar