Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 15. oktober 2019

Scroll to top

Top

5 kommentarer

Danmarks bedste Festivalburger: De bedste og de værste fra Northside

Danmarks bedste Festivalburger: De bedste og de værste fra Northside
Aarhusianeren

Så kom vi i gang med årets festival tour, og på trods af lunkne vejrudsigter på Northside, endte vi med tørvejr og en fantastisk musik (og mad) festival.

Det skal, som vi ikke har lagt skjul på, handle om burgers. Vi prøver nemlig i år at finde ud af hvilken festival, der serverer den bedste festival burger. Det kan du altsammen læse med mere om i vores tidligere indlæg Hvem serverer Danmarks bedste Festivalburger??

Men før vi går til burgerne, skal Northside virkelig have nogle rosende ord med på vejen. Flere af de tidligere år på Northside oplevede vi problemer på festivalen, bl.a. voldsomme køer i madboderne, det samme i barerne, samt betalingsløsninger som ikke fungerede stabilt. I år var oplevelsen en helt anden, og man kan i den grad sige, at de værste børnesygdomme er blevet helbredt. Logistikken fungerede virkelig godt i år, ingen uoverskuelige madkøer, og virkelig hurtig betjening de fleste steder. Ideen om den kontantløse festival, var lidt en joker – ville kreditkortsystemer ikke fungere, ville kaos udbryde. Men ikke en eneste gange mødte jeg betalinger, der hang eller blev afbrudt. Samtidig har jeg aldrig været på en festival, hvor mobilnettet ikke virkede til at være under pres. Det var ingen problemer med at komme i kontakt med hinanden, om det så var opkald, SMS, MMS, iMessage, snapchat eller whatever – det spillede bare. Flot.

Findes Danmarks bedste Festivalburger på Northside?

Vi forsøgte at nå alle burgers, men vi er faktisk ikke 100% sikre på om det lykkedes, men kan du måske hjælpe os med at finde ud af, når du har kigget dig igennem vores lille burgerføljeton. Alle burgers og sliders lå i prislejet 45-75kr. – vi dog valgt ikke direkte at vurdere dem på prisen, men det indgår naturligvis i helhedsindtrykket.

Spiselaugets slider

Spiselaugets sliders #ns16 Perfekt hakkebøf, blød bolle, ok tilbehør 4/6 #danmarksbedstefestivalburger #nsfood #ns16

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

Her fik vi en umami slider med en perfekt stegt bøf, god blød brioche bolle (på trods af et førstehåndsindtryk der siger alt andet), hertil fint tilbehør, trøffelmayo, svampe, rødløg, syltede agurker og lidt salat, og alt i alt et godt helhedsindtryk, der dog mangler lidt X-faktor!

 

Tommi’s Burger Joint

Forventningerne var høje. Måske for høje. Idet jeg fik burgeren i hånden var min første tanke “det var sgu alligevel en lille burger”. Da den blev pakket ud, faldt forventninger endnu en smule – lignede lidt en halv tom bolle med en bøf og et sløjt stykke icebergsalat. Der gemte sig dog godt med velsmag i både bøf og bolle. Fyldet kan vi dog ikke komme udenom var en smule for sløjt.

 

Frikadelleburgeren

Her kan vi starte en større diskussion om, hvad der er en burger er, og hvad der ikke er en burger… Men her var der tale om en bolle med frikadeller, der var mest mel, og i øvrigt næsten uden stegeskorpe og smag. Det må næsten siges at være misbrug af ordet burger. Dog havde den en ganske fornuftig remulade.

 

Wild Life Burgeren

Andre har faktisk rost denne burger, nærmest til skyerne, men vi kunne dog ikke genkende samme begejstring. En kedelig bolle uden meget smag, en gennemtrængende smag af ramsløg, samtidig virkede bøffen mere kogt end stegt, og det er altså et nogo. Der mangler ligesom også nogle elementer til at hæve helhedsindtrykket i burgeren. Men hvis du fik den, så giv os endelig en kommentar, om vi bare har været uheldige?

 

Bøfsandwich fra Martin Ib

Bøfsandwich fra Martin Ib, husker den bedre fra smukfest, men bestemt godkendt #ns16 #nsfood #latergram 3/6

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

Her har vi at gøre med en festival genganger, den velkendte brune bøfsandwich fra Martin Ib. Jeg har fået den flere gange før, bl.a. på smukfest sidste år. Den det var som om at niveauet lige var faldet en smule, den var stadig godt – men den sad ikke lige i skabet. Og ja, den hedder jo en bøfSANDWICH, men er vel noget af det tætteste en sandwich kan komme på en burger. Jeg siger burger, Webmasteren insisterer på sandwich Hvad siger du?

 

Asiatisk Porchettaburger fra Gourmensh

Gourmensch var et nyt indslag på Northside, og det viste sig at være rigtig godt endda. Asiatisk Porchetta Burger, lyder i første omgang lidt sjovt, ja nærmest forkert – det var det ikke! Blød burgerbolle med yuzu-mayo, en skive Bahn Mi marineret porchetta, toppet med pickles og en coleslaw på spidskål. Porchettaen blev iøvrigt tilberedt over åben ild på pladsen, hvilket også gav en lækker røgsmag – alt i alt en gennemgående afrundet velsmag, saftig og fyldig. Den smagte faktisk af en mere, som jeg plejer at sige, men mens vi sidder og spiser, bliver der meldt udsolgt – og med god grund – selvom det er selvfølgelig ærgerligt at undervurdere sin egen succes.

Gourmensch’ Porchettaburger løber med titlen som Northsides bedste Festivalburger!

 

Og så lige en note om maden generelt…

Som du kan læse, var der nogle af burgerne, som skuffede os lidt. Men det skal nu ikke tages som at festivalen har et lavt niveau på madfronten. Det er faktisk slet ikke tilfældet, og her skal vi bare som eksempel nævne gengangeren fra sidste år, Oles Gård, med deres uovertrufne festival pizzaer.

 

Utrolig lækker pizza fra Oles Gård #GastromandNS15 #nsfood #NS15 #stenovn

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

 

Et andet luksuriøst festival indslag var, Cocktail & Dining hostet af Nohrlund Cocktail. I et forsøg på at hæve baren for gastronomiske oplevelser på festival, kunne man i år sætte sig ned i halvanden time og nyde, fem anretninger med tilhørende cocktail. Denne type event deler helt sikkert vandene hos festivalfolket, men vi kunne li’ det!

 

 

…og ja, lidt kaviar blev det da også til – kald det bare en Gastromand-festival!

 

Benskeer har vi ikke, men ellers går det godt! #ns16 #nsfood

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

 

Vi bliver også lige nødt til at fremhæve de gæve gutter fra Njord Gin, som igen i år stod bag deres helt egen ginbar. Et lille lukket område med et begrænset antal gæster ad gangen, ca. en 70-80 stykker – hvis man havde lidt tålmodighed til at vente på at der blev plads, kunne man i ro og fred (så meget fred man nu kan få med buldrende scener i baggrunden) nyde kreative og top lækre cocktails lavet af nogle de dygtigste bartendere Aarhus kan mønstre – bl.a. fra St. Pauls Apothek.

 

Vi tager et velfortjent break i NorthSides Gin Club! @spiritofnjord @stpaulsapothek #ns16 #nsfood

A photo posted by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

 

Jagten på Danmarks bedste Festivalburger fortsætter

Gourmensch’ Porchettaburger var Northsides bedste Festivalburger, men er det også Danmarks bedste? Webmasteren og Familiefaren er allerede draget videre til Tinderbox og Copenhell, hvor jagten på fortsætter – may the best burger win…

–> Følg jagten på instagram

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Nikolaj

    Er Arizona-burgeren ikke længere at finde på NS? Det var da ellers en klassiker i mange år, hvor det måske ikke var stor kunst, men en dejlig snasket burger med en god smeltet ost, som møder dressing i en dejlig symfoni til en beruset festivalgænger..

    • Arizona er omdøbt til Northside-burgeren på Northside, right? Den delte vandene på festivalen, men var bestemt ikke vores favorit. Mon ikke den kommer med under sit rigtige navn på en af de kommende festivaler;)

    • Umiddelbart tror jeg ikke det var Arizona, der var omdøbt. Northside Burger lå blot på samme stand… I øvrigt bør det lige tilføjes at Northside burger ikke kom med i indlægget, da vores billede gik i vasken. Men den vil alligevel ikke være med i opløbet om bedste burger, så den lader vi bare ligge.

    • Nikolaj

      Fair nok at den ikke vinder.. Det var ikke kulinarisk kunst, men den var sgu dejlig snasket, når smagsløgene var blevet bedøvet godt af alkohol..
      Og jeg er enig i præmissen om at burgeren normalt er det klart vigtigste, når man skal have sig en god burger lavet fra bunden.. Men må indrømme at mine gastronomiske fornemmelser altid bliver erstattet af “snask”/fyld fornemmelser på festivaler ;o)

      Og jo efter det første år, så kaldte de den vist for NS burgeren, selvom det var den samme burger..

      Og når den nu hedder NS burgeren, så er det lidt skidt at den ikke kom med i anmeldelsen. Men nuvel, tekniske problemer kan ske for selv de bedste!

Smid en kommentar