Bananpandekager – det geniale alternativ til amerikanske pandekager
De her bananpandekager er mega lette at lave, de smager skønt, og så mætter de i øvrigt også virkelig godt. De er lavet uden mel, men med havregryn og kokos – og så kan du tilsætte fx chiafrø, hørfrø eller alt muligt andet, som du måske har i køkkenet. Og skulle du ligge inde med frosne bær, så kan du også komme dem i.
Jeg elsker bananpandekager og laver dem faktisk til mig og min familie flere gange om ugen. De er relativt sunde, er uden tilsat sukker og mætter virkelig godt, takket være bananer og ægs høje indhold af protein. Og følger du en diæt, hvor du fx ikke spiser hvedemel eller vil undgå for meget gluten, så kan du også lave de her bananpandekager (jo, der er gluten havregryn, men dem kan du nemt erstatte med fx boghvedemel eller lignende).
Nemt at lave bananpandekager
Det vigtigste ved de her bananpandekager er dog, at de er virkelig nemme at lave. Alle ingredienserne skal bare op en i foodprocessor eller blender og så køres til en dej. Og så er det bare på panden med dine bananpandekager i lidt olie eller smør.
Og så er det bare at servere dem med fx lidt honning, ahornsirup, lidt frugt eller bare helt, som de er. De smager bare virkelig godt.
Se også: Japanske Souflle-pandekager
Prøv evt. med frosne bær
Når jeg om morgenen laver bananpandekager, så spørger mine børn altid, om jeg har kommet bær i. Det vil de nemlig helst have.
Og bananpandekagerne smager også godt med lidt frosne blåbær eller små hindbær i. Her kommer stopper bare de frosne bær ned i dejen, når den er kommet på panden. På den måde splatter bærrene ikke så meget ud, og de kan sørge for, at der kommer ca. lige mange bær i hver bananpandekage.
Bananpandekage-opskriften kan du i øvrigt også nemt bruge som udgangspunkt for muffins, hvis du tilsætter lidt bagepulver. Det kan du se eksempler på ovre på min egen blog.
Ingredienser
- 3 bananer
- 3 æg
- 60 g havregryn Erstat evt. med glutenfrie havegryn eller fx boghvedemel eller lignende, hvis du vil undgå gluten
- 35 g kokosmel erstat evt. noget af kokosmelen med fx kokosfibermel
- 10 g chiafrø eller hørfrø kan udelades og evt erstattes af lidt ekstra havregryn eller kokos
- 1/2 tsk salt
- Evt. lidt kardemomme og/eller kanel som smagsgiver
- Evt lidt frosne bær, som du kan komme i dejen, når den er sat som klatter på panden
- 2 spsk olie eller smør
Sådan gør du
- Kom alle ingredienser (undtagen eventuelle frosne bær og olie) i en foodprocessor eller blender (du kan også bruge en skål og en stavblender). Blend det godt sammen til en dej. Konsistensen af pandekagerne bliver bedst i en foodprocessor, hvor det hele bliver lidt grovere, hvilket gør bananpandekagerne lidt mere luftige
- Varm olie eller smør op på en pande (eller to pander). Sæt klatter af pandekgedej – en spiseskefuld dej pr. bananpandekage – og steg dem et par minutter ved middelhøj varme. Vend bananpandekagerne og bag dem et par minutter mere på den anden side.
- Hvis du vil have bær i dine bananpandekager, så sæt lidt frosne bær i klatterne af dej på panden. Det er den letteste måde. Vær lidt forsigt, når du vender pandekagerne, for bærrene gør dem lidt mere skrøbelige.
Submit a Comment